?>

İlahiyatçı yazar Muhammed Yazıcı: "Gelecek bizim olacak"

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ‘RAMAZAN SOHBETLERİ’ PROGRAMININ KONUĞU OLAN İLAHİYATÇI YAZAR MUHAMMED YAZICI, MÜSLÜMANLARIN BİRLİK OLMASI GEREKTİĞİNİ İFADE EDEREK, "ÜMİTSİZ, GELECEĞİ KARARTAN SÖZLERİN BİZDE YERİ YOK. GELECEK BİZİM OLACAK İNŞALLAH AMA FEDAKARLIK YAPACAK BİR NESLE İHTİYACIMIZ VAR" DEDİ.

Genel - 3 ay önce

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ramazan Sohbetleri’ programının konuğu olan İlahiyatçı Yazar Muhammed Yazıcı, Müslümanların birlik olması gerektiğini ifade ederek, "Ümitsiz, geleceği karartan sözlerin bizde yeri yok. Gelecek bizim olacak inşallah ama fedakarlık yapacak bir nesle ihtiyacımız var" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayına özel hazırladığı etkinlikler vatandaşların yoğun ilgisiyle sürüyor. Bu kapsamda düzenlenen "Ramazan Sohbetleri" programında İlahiyatçı Yazar Muhammed Yazıcı, "İslam Medeniyetinin Kurucu Nesli: Sahabe" başlıklı söyleşi gerçekleştirdi. Yazıcı, "Allah Resulü’nün (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) davasının en önde geleni, ona sahip çıkanı sahabelerdir. Sahabenin gösterdiği fedakarlığın dünyada emsalini göstermek mümkün değil. Yaşadıkları hayat, akılla idrak edilmeye müsait değil. Peygamberimiz’in mübarek sözleri sahabede hayat buluyor. Peygamberimizin bütün hususiyetlerinin parçalar halinde sahabeye dağıtıldığını görüyoruz. Her bir sahabe bir yönüyle öne çıkmıştır. Sahabeler Resulullah’ın aynalarıdır. Hepsini topladığınızda Hz. Peygamberimizi görürsünüz. Bugün her zamankinden çok onların örnekliğine ihtiyacımız var. Çünkü, hepimiz müslümanımız ama müslümanca bir topluluk oluşturma yönünde zaafımız var. 1,5 milyar nüfusumuz var ama 5 milyonluk bir yahudinin elinde, kontrolü altında, onun zilleti içinde yaşıyoruz. Demek ki, sayımız kaça ulaşırsa ulaşsın, eğer sahabe kıvamında bir topluluk olmayı başaramadıysan onların elinde zillet içinde yaşamak zorundasın. Bugün ihtiyacımız olan sahabe kıvamıdır. Sahabeyi öne çıkaran iki şey vardı: fedakarlıkları ve adanmışlıkları" ifadelerini kullandı.

Herkesin bireysel menfaatlerini düşündüğü bir topluluğun güçsüz, bölük pörçük olacağına dikkat çeken Yazıcı, "Herkesin sadece menfaati için yaşadığı bir yerde bir topluluk olmaz. Bölük pörçük ve güçsüz bir dünya olur. İşte İslam dünyası kardeşlerim. İçinde bulunduğumuz hal bu. O yüzden beş milyonluk İsrail, Müslümanlara meydan okuyor. Bu durum ben de varım diyebilen, ilk önce kendi ahlakını düzelten, fedakar neslin yetişmesiyle, sahabe gibi bir topluluğun meydana çıkmasıyla ancak düzelecek" diye konuştu. "Gayret edeceğiz"

Müslümanların kurtuluşun sahabe kıvamında bir topluluğun ortaya çıkmasıyla mümkün olabileceğini kaydeden Yazıcı, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Ümitsiz, geleceği karartan sözlerin bizde yeri yok. Gelecek bizim olacak inşallah ama fedakarlık yapacak bir nesle ihtiyacımız var. Buna sahabeden iki örnek vermek istiyorum. Savaşa hazırlık aşamasında Hz. Ebu Bekir malının tamamını getiriyor. Eğer sen malını vermeyi göze alabilirsen o zaman özgürleşirsin ve o malının esiri olmazsın. Ebu Akil de verecek bir şeyi olmadığından gün boyunca çalışıp bir sahan hurma getiriyor. Münafıklar her ikisiyle de alay ediyorlar. Ebu Akil, Yemame Savaşı’nda büyük fedakarlık göstererek savaşın Müslümanların aleyhine döndüğü bir zamanda cesaretiyle sahabeyi galeyana getirerek savaşın kazanılmasına önayak oluyor ve şehit düşüyor. İşte bizi kurtaracak olan böyle bir fedakarlığı yapacak sahabe topluluğunun ortaya çıkmasıdır. Bizim ihtiyacımız olan sahabe topluluğudur. Eyüp El Ensari’yi 80 yaşında İstanbul surlarına kadar getiren şey, Allah Resulü’nün sevgisi, aşkı ve mesajının ulaştırılmasıydı. O heyecanla buraya kadar geldi, bizler onların gayretlerinin neticesiyiz. Belki bizden sonraki nesil de bizlerin gayretleri neticesinde sahabe kıvamında bir topluluk olacak."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Zafer Uysal: "Hedefimize ulaşmak için tek yürek olacağız"

2026-03-10 16:15 - Spor

Marmarisli Kadınlardan Eşitlik ve Özgürlük Vurgusu

2026-03-09 14:08 - Marmaris

MHP Marmaris’ten Yeni Sayfa Gazetesi’ne 8 Mart Ziyareti

2026-03-08 17:05 - Marmaris

"Uzaylı Mustafa", Samsun’un güzelliğine türkü yaktı

2026-03-09 10:34 - Magazin

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay Denizli’de öğrencilerle buluştu

2026-03-11 11:07 - Magazin

“Cumhuriyetin Kadına Verdiği Yer” Marmaris’te yoğun ilgi gördü

2026-03-09 14:21 - Marmaris

GÖZALTINA ALINAN ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI İHSAN ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA

2026-03-09 09:54 - Asayiş

GETOB Başkanı Aygün “Tedirginlik var ama büyük bir olumsuzluk yok”

2026-03-13 12:02 - Turizm

Marmaris’te Ramazan’la birlikte “dilenci” tartışması

2026-03-11 12:57 - Marmaris

Ev, DEAŞ bağlantılı silah imalathanesi çıktı

2026-03-07 14:52 - Asayiş

İlgili Haberler

TRAKYAKA’da 2026 yatırım hedefleri değerlendirildi

19:09 - Genel

Dicle’de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi

19:04 - Genel

Başkan Genç: "Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor"

18:00 - Genel

Sancaktepe’de "Kadın ve Yaşam Festivali" kapılarını açtı

17:22 - Genel

Başsavcı Tiryaki: "Ceza infaz kurumlarımızı proaktif yönetim anlayışıyla yönetiyoruz"

17:00 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem