?>

İlkadım Belediyesi’nin çevre projesi AB’den ön onay aldı

İLKADIM BELEDİYESİ’NİN AVRUPA BİRLİĞİ (AB) ZERO WASTE GRANT PROGRAMME (ZWGP) KAPSAMINDA HAZIRLADIĞI “İLKADIM ECO-TRANSFORMATİON MODELİ PROJESİ”, ÖN DEĞERLENDİRME AŞAMASINI GEÇTİ. PROJENİN TAM BAŞVURU SÜRECİ İÇİN BELEDİYE BÜNYESİNDE HAZIRLIK VE KOORDİNASYON ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI.

Gündem - 2 saat önce

Samsun İlkadım Belediyesi’nin Avrupa Birliği (AB) Zero Waste Grant Programme (ZWGP) kapsamında hazırladığı "İlkadım Eco-Transformation Modeli Projesi", ön değerlendirme aşamasını geçti. Projenin tam başvuru süreci için belediye bünyesinde hazırlık ve koordinasyon çalışmaları başlatıldı.

İlkadım Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, projenin tam başvuru dosyasında yer alacak faaliyet planları, bütçe çalışmaları ve ilgili müdürlüklerin görev dağılımları ele alındı. Toplantıya İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürleri katıldı. Organik atıkların geri kazanılması, e-atıkların yeniden kullanımı, döngüsel ekonomi uygulamalarının geliştirilmesi ve sıfır atık çalışmalarının yaygınlaştırılmasını hedefleyen proje ile ilçede sürdürülebilir çevre yönetimi modelinin oluşturulması amaçlanıyor. "Uluslararası çevre projelerinde örnek model oluşturacağız"

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, projenin tam başvuru sürecinin güçlü bir ekip çalışmasıyla yürütüleceğini belirtti. Kurnaz, "İlkadım Belediyesi olarak çevre odaklı projeler ve uluslararası iş birlikleriyle sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Organik atıkların geri kazanılması, e-atıkların yeniden kullanılması, sıfır atık uygulamalarının yaygınlaştırılması ve ilçemizin uluslararası çevre projelerinde örnek bir model olması amacıyla İlkadım Eco-Transformation Modeli Projemizi hazırladık" dedi.

Projenin ön değerlendirme aşamasını başarıyla geçtiğini ifade eden Kurnaz, "Tam başvuru sürecimiz için ilgili müdürlüklerimizle koordinasyon toplantımızı gerçekleştirdik. Ulusal ve uluslararası kaynakları ilçemize kazandırarak geri dönüşüm bilincini artırmayı ve ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Polis ekiplerine zorluk çıkartan alkollü sürücü kafasını otobüs durağına vurdu: "Yanıyorum, su verin. Ben teslim olmaya geldim"

2026-07-18 02:05 - Asayiş

Tepkiler Sonuç Verdi: Şelale Temizlendi

2026-07-16 11:20 - Marmaris

Selimiye'de Korkutan Yangına Vatandaş Müdahalesi

2026-07-16 13:28 - Marmaris

Dalaman’da park halindeki elektrikli araç alev alev yandı

2026-07-18 09:12 - Asayiş

Çorum’da Dünya Kupası finali heyecanı

2026-07-20 01:15 - Spor

Bodrum’da 15 Temmuz Anma Etkinlikleri düzenlendi

2026-07-16 01:47 - İnsan

Marmaris Sahillerinde Korkutan Kirlilik

2026-07-18 11:04 - Marmaris

BÜYÜK HACİMLİ ATIK TOPLAMA GÜNLERİ BELLİ OLDU

2026-07-18 15:56 - Marmaris

Marmaris'teki Batık Tekneler Vatandaşı Bezdirdi

2026-07-16 14:15 - Marmaris

Gediz Tarhana Festivalinde Cengiz Kurtoğlu coşkusu

2026-07-19 00:40 - Magazin

İlgili Haberler

Turkuaza bürünen İznik Gölü mest etti

16:27 - Gündem

Bozdoğan’da doğalgaz çalışması sonrası yollarda temizlik çalışması

16:26 - Gündem

Gaziantep Büyükşehir’den Türkiye’de model şeffaflık uygulaması

16:23 - Gündem

Yüksekova’da berivanlar gölgeliğe kavuştu

16:06 - Gündem

İnegöl’de iklim zirvesi; Yerelden küresele ortak mücadele mesajı

15:40 - Gündem

Günün Manşetleri

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi