?>

İncirliovalılar Aşure hayrında buluştu

?ncirliovalılar aşure hayrında buluştu

Genel - 6 ay önce

İncirliova Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Aşure hayrını bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte Belediye Başkanı Aytekin Kaya, üzerine görsel olarak Türk Bayrağı işlenen Aşureyi vatandaşlara ikram etti. Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen hayır etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programda 680 yılında Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri anıldı, Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası İncirliova Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın tarafından dua edildi.

Başkan Kaya’nın öncülüğünde düzenlenen Aşure hayrına İncirliova Kaymakamı İlhan Abay, AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu, MHP İncirliova İlçe Başkanı Ercan Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Metin Korucu, Polat Tanrıkulu, Çetin Bayatlı, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, STK başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik boyunca vatandaşlarla tek tek ilgilenen Başkan Kaya, yaptığı açıklamada, "Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Aşure Hayrımızı, bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Bu vesileyle hem birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor hem de paylaşmanın güzelliğini yaşıyoruz. Yüce Allah, insanlık alemine bir daha Kerbela gibi acılar yaşatmasın." dedi.

Muharrem ayının anlam ve önemine de değinen Başkan Kaya, "Kerbela şehitlerimiz için tutulan Yas-ı Matem oruçlarının ve yapılan ibadetlerin Hâkk katında kabul olmasını diliyor, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’i ve Kerbela şehitlerini saygı ve rahmetle anıyorum. Hanelerimizin Aşure bereketiyle bereketlenmesini, gönüllerimizin yapılan dua ve ibadetlerle huzur dolmasını temenni ediyor, hayrımıza katılan tüm vatandaşlarımıza ve konuklarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Ege’deki yangınlar turizmi de yaktı

2025-07-05 16:00 - Turizm

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

İlgili Haberler

Amasya Valiliği’nden sahte ‘kar tatili’ paylaşımlarına ilişkin açıklama

21:54 - Genel

Siirt Valisi Kızılkaya, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi

21:16 - Genel

Ağrı Valiliği sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı

19:49 - Genel

Başkan Genç, Çamlıktepe’de afet bölgesini inceledi

18:57 - Genel

Gönülleri ısıtan yakacak desteği

17:47 - Genel

Günün Manşetleri

Büyükşehir Atletlerinden Atatürk Koşusu’nda 11 Madalya

15:09 - Spor

Üretimin Yanında Büyükşehir Var

15:03 - Ekonomi

Fethiye–Ölüdeniz Hattında 4. Etap Tamamlandı

15:03 - Genel

Muğla Havalimanlarında 11 Ayda 9,8 Milyon Yolcu

14:01 - Ekonomi

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

12:11 - Asayiş