?>

İnegöl Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi vatandaşa sıcak yuva

İNEGÖL BELEDİYESİ UMUTELİ SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, HASTALIĞI NEDENİYLE ÇALIŞAMAYAN VE SOSYAL GÜVENCESİ DE BULUNMAYAN 58 YAŞINDAKİ VATANDAŞIN YAŞAM KOŞULLARINI İYİLEŞTİRMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ. BAKIMSIZ VE SAĞLIKSIZ DURUMDAKİ EV TADİLATTAN BOYA BADANAYA KADAR BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİRKEN, YENİ EV EŞYALARI VE TEMİZLİK DESTEĞİ İLE YENİDEN YAŞANABİLİR HALE GETİRİLDİ.

İnsan - 2 hafta önce

İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, hastalığı nedeniyle çalışamayan ve sosyal güvencesi de bulunmayan 58 yaşındaki vatandaşın yaşam şartlarını iyileştirmek için harekete geçti. Bakımsız ve sağlıksız durumdaki ev tadilattan boya badanaya kadar baştan aşağı yenilenirken, yeni ev eşyaları ve temizlik desteği ile yeniden yaşanabilir hale getirildi.

İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Gıda yardımları, ramazan ayı destekleri, kırtasiye ve eğitim yardımları, yakacak yardımları, medikal üründen, günlük sıcak yemeğe, ev temizliğinden ikiz bebek desteklerine ve eşya yardımlarına kadar pek çok alanda ihtiyaç sahiplerine umut olan, alan el ile veren eli buluşturan Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, son olarak sağlık sorunları nedeniyle çalışamayan 58 yaşındaki bir vatandaş ile emekli ağabeyinin birlikte yaşadığı evde kapsamlı tamirat ve bakım ile eşya desteği gerçekleştirildi.

Yakın zamanda geçirdiği ağır hastalık nedeniyle ameliyat olan ve sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşın, emekli ağabeyi ile birlikte verdikleri yaşam mücadelesi tespit edildi. Kısıtlı gelirle hayatını idame ettiren iki kardeşin yaşam şartları, Umuteli ekiplerinin ziyareti sonrası detaylı şekilde incelendi. Yapılan değerlendirmelerde evin genel hijyen standartlarını taşımadığı belirlenirken, iki kardeşin yaşamlarını sağlıklı şartlarda sürdürebilmeleri adına kapsamlı bir çalışma başlatıldı.

İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmalar kapsamında önce evde bulunan eski ve kullanılamaz durumdaki eşyaları tahliye etti. Ardından evin tadilat ve tamirat işlemlerine başlandı. Hem tamiratlar yapıldı hem de boya-badana çalışmaları yapıldı. Ardından evin detaylı temizliği de gerçekleştirildi. İnegöl Belediyesi ayrıca iki kardeşin evine; koltuk takımı, konsol, TV ünitesi, halı, yatak, nevresim takımı, yastık, perde, sehpa ve battaniye gibi ev eşyası desteğinde de bulundu. Yapılan çalışmalar sonrası ev, iki kardeş için temiz, düzenli ve yaşanabilir bir yuvaya dönüştürüldü.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün şehirde ihtiyaç sahibi vatandaşlara umut olmaya devam ettiğini söyledi. Başkan Taban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İnegöl’de hiçbir vatandaşımızın kendisini yalnız hissetmesini istemiyoruz. Biz bu şehirde değil sadece insanlar, havada uçan kuşta sokaktaki kedi köpeğe kadar tüm canlıların sorumluluğunu üzerimizde hissediyoruz. Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz de bu minvalde alan el ile veren eli buluşturan çok kıymetli bir köprü görevi görüyor. Pek çok farklı kalemde desteklerimiz ve yardımlarımız var. Son olarak bayram öncesi iki vatandaşımızın yaşadığı evi yenileyerek onlara daha yaşanabilir şartlarda bir ev ortamı sunduk. İki gönlü mutlu edebildiysek ne mutlu bize." dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Karaman’da "Dilimizin Renkleri" konseri

2026-05-16 10:26 - Magazin

Kastamonu Üniversitesi’nde Kıraç rüzgarı

2026-05-15 08:53 - Magazin

İlgili Haberler

Çorum’da Türk sanat müziği ve Türk halk müziği konseri sanatseverleri mest etti

21:46 - İnsan

Çalışan Gazeteciler öneri ve taleplerini Rektör Prof. Dr. Sözbir’e anlattılar

20:26 - İnsan

Veliler sınav sıralarına çocukları için oturdu

20:20 - İnsan

Hitit Üniversitesi’nde "Fest ’26" coşkusu

19:53 - İnsan

Eskişehir’de "Uzlaştırmacılar Günü" kutlandı

19:36 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem