?>

İnegöl Belediyesi’nden Kulaca’ya estetik dokunuş

İNEGÖL BELEDİYESİ, KULACA MAHALLESİ’NDE KOCA ÇAYI ÇEVRESİNDE BAŞLATTIĞI PEYZAJ DÜZENLEME ÇALIŞMALARIYLA BÖLGEYİ MODERN, KULLANIŞLI VE DOĞAYLA UYUMLU BİR YAŞAM ALANINA DÖNÜŞTÜRÜYOR.

Genel - 4 ay önce

İnegöl Belediyesi, Kulaca Mahallesi’nde Koca Çayı çevresinde başlattığı peyzaj düzenleme çalışmalarıyla bölgeyi modern, kullanışlı ve doğayla uyumlu bir yaşam alanına dönüştürüyor.

İnegöl Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kulaca Mahallesi’nde Koca Çayı kenarında başlatılan peyzaj düzenleme projesiyle bölgeye estetik ve fonksiyonel bir dokunuş kazandırılıyor.

Devam eden çalışmalar çerçevesinde yürüyüş alanları düzenlenirken, ahşap oturma gruplarıyla vatandaşların doğayla iç içe vakit geçirebileceği dinlenme alanları oluşturuluyor. Proje kapsamında ayrıca WC alanları inşa edilerek bölgenin kullanım konforu artırılıyor. Ağaçlandırma çalışmalarıyla ise yeşil doku güçlendirilerek çevreye doğal bir görünüm kazandırılması hedefleniyor.

Yeni bir çekim merkezi olacak

Hayata geçirilen bu düzenleme yalnızca fiziki bir yenileme değil, aynı zamanda sosyal yaşamı destekleyen bir yatırım olarak öne çıkıyor. Günümüzde insanların doğayla temas edebileceği, nefes alabileceği ve sosyalleşebileceği alanlara olan ihtiyacın giderek arttığına dikkat çekilirken, bu tür projeler mahalle kültürünü de güçlendiriyor. Özellikle çocuklar, aileler ve yaşlı bireyler için güvenli ve erişilebilir açık alanların oluşturulmasıyla beraber, doğal güzelliği ve yeşil bitki örtüsüyle dikkat çeken bölgenin bu uygulamayla bir çekim merkezine de dönüşmesi hedefleniyor. Koca Çayı çevresinde yapılan düzenlemenin tamamlanmasıyla birlikte Kulaca Mahallesi’nin hem mahalle sakinlerinin günlük yaşamında aktif olarak kullanacağı hem de ziyaretçi çekecek cazip bir yaşam alanına dönüşmesi bekleniyor. Proje, bölgenin doğal yapısını koruyarak sürdürülebilir bir çevre anlayışıyla hayata geçiriliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Tıp Bayramı’na Özel Anlamlı Söyleşi

2026-03-14 17:28 - Gündem

Eskişehir’de sürücü kursu öğretmen ve personeli geleneksel iftar yemeğinde buluştu

2026-03-16 11:48 - Eğitim

GETOB Ormanı Projesi kapsamında fidanlar toprakla buluştu

2026-03-15 14:50 - Marmaris

GETOB Başkanı Aygün “Tedirginlik var ama büyük bir olumsuzluk yok”

2026-03-13 12:02 - Turizm

Başıboş diye şikayet edilen köpekler bakımevine gönderildi

2026-03-15 14:55 - Marmaris

Marmaris’te Ramazan’la birlikte “dilenci” tartışması

2026-03-11 12:57 - Marmaris

Adana’da mobilya atölyesinde yangın çıktı

2026-03-14 00:50 - Asayiş

Marmaris 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı programı 

2026-03-17 16:27 - Marmaris

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek depremzedelerle iftarda buluştu

2026-03-13 23:15 - Spor

Fenerbahçe, 67 yıl sonra Karagümrük’e mağlup oldu

2026-03-13 22:07 - Spor

İlgili Haberler

Kaymakam Sözen’den yaz dönemi destekleme kurslarına inceleme

08:59 - Genel

Kaymakam Battal, şehit ailesi ve gaziyi yalnız bırakmadı

08:54 - Genel

Vali Masatlı, Erzin’de temaslarda bulundu

08:38 - Genel

Yenipazar’da yaz tatili müzikle değerlendiriliyor

08:35 - Genel

Didim’de Zeytin Park Projesi hayata geçirilecek

08:13 - Genel

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim