?>

İngiltere Başbakanı Starmer: "Putin’in çizgileri aşması durumunda bunun ciddi sonuçlar doğuracağını açıkça anlaması gerekiyor"

?ngiltere başbakanı starmer: "putin’in çizgileri aşması durumunda bunun ciddi sonuçlar doğuracağını açıkça anlaması gerekiyor"

Siyaset - 10 ay önce

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Rusya’nın Ukrayna’da sağlanacak muhtemel bir barış anlaşmasını ihlal etmesi durumunda ağır sonuçlarla karşılaşacağını söyleyerek, "Putin’in çizgileri aşması durumunda bunun ciddi sonuçlar doğuracağını açıkça anlaması gerekiyor" dedi.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, başkent Londra’nın kuzeybatısındaki Northwood askeri üssünde 30 kadar ülkeden üst düzey askeri yetkiliyle bir araya geldi. Toplantıda, Ukrayna’da sağlanacak bir barış anlaşması çerçevesinde bu ülkeye konuşlandırılacak askerlerin Ukrayna’nın güvenliğinin sağlanmasına nasıl katkıda bulunabileceği görüşüldü.

Muhtemel bir barış anlaşmasının ardından barışın korunması için Ukrayna’ya barış gücü göndermeye hazır olan ve "gönüllüler koalisyonu" olarak adlandırılan ülkelerden askeri yetkililerin katıldığı toplantıda, İngiltere Savunma Bakanı John Healey da hazır bulundu.

İngiltere Başbakanı Starmer, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı durduracak bir anlaşmanın kalıcı olabilmesi için güvenlik tedbirleri alınması gerektiğini ifade etti. İngiltere ve müttefiklerinin "siyasi görüşme" safhasından "askeri planlama" safhasına geçtiklerini vurgulayan Starmer, planlamanın bir barış anlaşması sağlanmadan önce "hemen yapılması gerektiğini" söyledi. Starmer, "Güvenlik aranjmanlarının amacı, Rusya’ya ulaşılacak bir anlaşmayı ihlal etmesi durumunda ağır sonuçlarla karşılaşacağını net bir şekilde göstermektir" ifadelerini kullanarak, "Bunun için ABD’nin de bunun bir parçası olması gerekli. Çünkü Putin’in çizgileri aşması durumunda bunun ciddi sonuçlar doğuracağını açıkça anlaması gerekiyor. Bu planın amacı, Estonya ve konuşlandığımız diğer ülkelerde olduğu gibi barışı korumaktır" dedi.

Starmer, "Bu çalışmayı yapmamız son derece önemli çünkü kesin olarak bildiğimiz bir şey var. Arkasında güvenceler olamayan bir anlaşma, Putin tarafından ihlal edilecektir. Bunu biliyoruz, çünkü bu daha önce yaşandı. Bunun tekrar olacağından hiç şüphe duymuyorum" ifadelerini kullandı. Nükleer denizaltı ziyareti

Starmer, bugünkü toplantı öncesinde ülkenin kuzeybatısında nükleer denizaltıların inşa edildiği Barrow Limanı’nı ziyaret etmişti. Nükleer silah taşıyan bir denizaltıyı ziyaret eden Starmer, son on yılı aşkın bir zaman içerisinde Vanguard sınıfı bir denizaltıya binen ilk İngiliz lider oldu. İngiltere basını, Starmer’ın sıkı koruma altındaki nükleer denizaltıyı ziyaret görüntülerini yayınlamasının Moskova’ya yönelik bir mesaj niteliği taşıdığını yazdı. Starmer, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, bugünkü görüşmelerin Ukrayna’da gökyüzü, denizler ve sınırların nasıl güvende tutulabileceğine odaklanacağını söylemişti. İngiltere, bu ayın başlarında da 26 ülkenin katıldığı benzer bir zirve organize etmişti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Taksicilerin Park Çilesi

2025-03-18 14:41 - Marmaris

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

İlk Yerli Banliyö Treni Test Sürüşünde

2025-03-14 14:58 - Ulaşım

Bakan Uraloğlu'ndan İstanbul Havalimanı Metrosu Müjdesi

2025-03-19 12:54 - Ulaşım

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR ÜNLÜ, DESTEK SIRASINDA BİBER GAZINA MARUZ KALDI

2025-03-19 16:04 - Marmaris

MARMARİS'TE BİNLERCE KİŞİ İMAMOĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

2025-03-19 15:29 - Marmaris

Başkan Ünlü: "Mağduriyetimizle ilgili şikayetçi olduk"

2025-03-20 10:03 - Siyaset

Alvaro Morata, bu sezonki 3. golünü attı

2025-03-14 22:39 - Spor

Mehmet Çevik’ten viral hit alarmı: "Ben ordayım"

2025-03-17 13:01 - Magazin

İlgili Haberler

Başkan Öküzcüoğlu yılın en başarılı ilçe belediye başkanı seçildi

09:15 - Siyaset

Çin Dışişleri Bakanı Wang: "Hiçbir ülkenin kendisini dünya polisi veya uluslararası yargıç ilan etmesini kabul etmiyoruz"

22:18 - Siyaset

Trump’tan Rodrguez’e tehdit: "Eğer doğru olanı yapmazsa, çok ağır bir bedel ödeyecek"

21:31 - Siyaset

ABD, yeni liderlere baskı için Venezuela’ya yönelik petrol karantinasına devam edecek

19:07 - Siyaset

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a "Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı" ödülü

15:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan