?>

İran Dışişleri Bakanı: "İran Türkiye’nin ulusal egemenliği ile toprak bütünlüğüne saygı duymaktadır, her türlü iddiayı incelemek üzere ortak teknik işbirliğine hazırdır"

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ABBAS ARAKÇİ, "İRAN İSLAM CUMHURİYETİ İYİ KOMŞULUK İLKESİNE BAĞLI OLUP, TÜRKİYE’NİN ULUSAL EGEMENLİĞİ İLE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI DUYMAKTADIR"

Siyaset - 2 ay önce

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, "İran İslam Cumhuriyeti iyi komşuluk ilkesine bağlı olup, Türkiye’nin ulusal egemenliği ile toprak bütünlüğüne saygı duymaktadır ve olası her türlü iddiayı incelemek üzere ortak teknik işbirliğine hazırdır" dedi.

İran’ın Ankara Büyükelçiliği, İran Dışişleri Bakanı Arakçi’nin, İran’dan Türkiye’ye füze atıldığına dair bazı kaynaklar tarafından yayımlanan haberleri tamamen asılsız olarak nitelendirdiğini, bölge barışı ve dostluğunun düşmanları tarafından sahte bayrak operasyonlarının tekrarlanabileceği konusunda uyarıda bulunduğunu belirtti. Arakçi, "İran İslam Cumhuriyeti iyi komşuluk ilkesine bağlı olup, Türkiye’nin ulusal egemenliği ile toprak bütünlüğüne saygı duymaktadır ve olası her türlü iddiayı incelemek üzere ortak teknik işbirliğine hazırdır" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

Aydın’da kadınlara ezber bozan eğitim

2026-03-29 14:58 - Magazin

Marmaris’te turistleri hedef alan dolandırıcılık operasyonu

2026-03-30 09:06 - Marmaris

Serenad Bağcan ile ’Can Pazarı’

2026-03-30 14:23 - Magazin

Turist Dolandırıcıları Marmaris'te Adliyeye Sevk Edildi

2026-03-30 09:54 - Marmaris

Sertab Erener, 8 Mayıs’ta İzmir Arena’da

2026-03-31 09:48 - Magazin

Marmaris’te kamu görevlisi 4 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı

2026-03-27 10:35 - Asayiş

Marmaris Belediyesi Operasyonu Rüşvet Anı Kamerada

2026-03-27 17:18 - Marmaris

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

İlgili Haberler

Zelenskiy’den Putin’e görüşme çağrısı: "Ukrayna, savaşın ikili bir formatta bitirilmesini teklif ediyor"

23:11 - Siyaset

Bakan Göktaş: "Kadın haklarının korunması ve kadın refahının artırılması yönünde etkili adımlar attık"

23:37 - Siyaset

Putin: "Avrupa isterse tekrar Rusya ile diyalog başlatabilir"

22:32 - Siyaset

Bakan Fidan, Bangladeş’te mevkidaşı Rahman ile bir araya geldi

21:37 - Siyaset

AK Partili Şimşek’ten Tepebaşı Meclisi tepkisi: "Mecliste mikrofon kapatarak gerçeklerin üzerini örtemezsiniz"

21:19 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem