?>

İranlı ressam 150’ye yakın eserinin kaybolduğu iddiasıyla polise başvurdu

10 YILDIR ANTALYA’DA YAŞAYAN VE 4 YAŞINDAN BU YANA RESİM YAPARAK GEÇİMİNİ YAPTIĞI RESİMLERDEN ELDE ETTİĞİ GELİRLE SAĞLAYAN İRANLI RESSAMIN 150’YE YAKIN ESERİ KAYBOLDU. İRANLI RESSAM YILLARDIR EMEK VEREREK YAPTIĞI RESİMLERKİ BULAN KİŞİNİN KENDİSİNE GETİRMESİNİ İSTEDİ.

Asayiş - 3 saat önce

Antalya’da yaşayan ve 4 yaşından bu yana geçimini yaptığı resimlerden elde ettiği gelirle sağlayan İranlı ressam, 150’ye yakın eserinin kaybolduğu iddiasıyla emniyete başvurdu.

Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan İranlı ressam Mahrokh Fouladian (44), yaklaşık 5 yıldır emek vererek hazırladığı ve sanatseverlerin beğenisine sunduğu 150’ye yakın eserinin kaybolduğunu belirterek polise şikayette bulundu. İddiaya göre önceki gün Kültür Yolu Festivali kapsamında eserlerini sergileyen ve aniden bastıran şiddetli yağış sırasında eserlerini toparlayarak çantaya yerleştiren Fouladian, yolda kıyafetlerinin ıslanması nedeniyle bir işletmeye girerek kendisine yeni çorap aldı. Ardından evine giden Fouladian, 5 yıldır emek vererek hazırladığı resimlerin olduğu çantanın yanında olmadığını fark etti. Hemen evine geldiği yolda resimlerin bulunduğu çantayı aramaya başlayan İranlı ressam, bir sonuç elde edemeyince polise başvurdu.

Öğlen saatlerinde yağmur ve fırtınanın başlaması ile sergilediği resimleri topladığını söyleyen Mahrokh Fouladian, "Fırtına ve yağmur başlayınca resimleri toplayıp yola çıktım. Çanta ağır olduğu için dinlenerek gidiyordum. Yukarıya doğru giderken bir dükkandan ayaklarım ıslandığı için kendime yeni bir çorap aldım. Ne oldu bilmiyorum ama o sıralarda oldu ne olduysa" dedi. "Onlar benim bütün hayatım"

Çorap aldığı mağazaya sorduğunu ancak görmediklerini söylediğini belirten Fouladian, "Dün de yoldaki mağazalardan rica ettim güvenlik kameralarına baktılar. Bugün tekrar uğrayıp soracağım. Ama biliyorum dosya çantam elimdeydi. Çantada çoğunluğu bitmiş 150’ye yakın resim vardı. Onların hepsi benim hayatım, ben hayatım boyunca resim yaptım. 4 yaşından bu yana resim yapıyorum. O resimlerden elde ettiğim gelirle yaşamımı sürdürüp, çocuğuma bakıyorum. Antalya’da herkes sanatı seviyor ama sanata değer vermiyorlar. Ben 10 senedir Antalya’da yaşıyorum, burası çok güzel ve tarihi bir yer. Resimlerimin olduğu çantayı bulanın getirmesini istiyorum. Çok üzülüyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN “KAĞIT ÜSTÜNDE İŞSİZLİK DÜŞÜYOR SOKAKTA GERÇEK İŞSİZLİK YÜKSELİYOR”

2025-11-03 12:11 - Genel

Polis memuru kalbine yenik düştü

2025-11-05 00:09 - Asayiş

PROF. DR. METİN ERGUN’DAN YENİ YIL ZAMLARINA TEPKİ: “VATANDAŞIN CEBİNE BİR DARBE DAHA”

2025-11-05 11:15 - Ekonomi

Cumhuriyet Balosu Sonrası ADD’ye Üye Akını

2025-11-06 15:16 - Marmaris

Muğla Hokey Cumhuriyet Kupası’nda şampiyonlar belli oldu

2025-11-03 12:16 - Spor

15 Kilometrelik Söğüt–Bayır Yolu Trafiğe Açıldı

2025-11-03 14:44 - Marmaris

Ölüm rampası hem korkutuyor, hem de görüntüsü ile mest ediyor

2025-11-03 10:52 - Gündem

Belediye Çalışanı İş Kazasında Hayatını Kaybetti

2025-11-06 18:28 - Asayiş

Fethiye’de paraşüt kazası, Rus turist hayatını kaybetti

2025-11-04 09:28 - Asayiş

UEFA Avrupa Ligi: Viktoria Plzen: 0 - Fenerbahçe: 0

2025-11-07 01:00 - Spor

İlgili Haberler

Karabük’te iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

21:23 - Asayiş

Malatya’da 3 kilo 348 gram kubar esrar ele geçirildi

21:24 - Asayiş

Düğün hazırlığı yapan güvenlikçiyi bıçaklayarak öldüren zanlı tutuklandı

21:12 - Asayiş

Siirt’te asansör boşluğuna düşen şahıs ağır yaralandı

21:02 - Asayiş

Rize İl Sağlık Müdürü Demiral: "94 vatandaşımızda gıda zehirlenmesi yaşadık"

20:59 - Asayiş

Günün Manşetleri

İş vaadiyle 79 bin lira dolandırdılar

16:12 - Asayiş

MR cihazında unutuldu, kabusu yaşadı

15:57 - Asayiş

Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 1 - Boluspor: 0

15:38 - Spor

6 kişiye mezar olan yangına ilişkin 3 gözaltı kararı

15:09 - Asayiş

725 yıllık tarihi mekanda Osmanlı dönemi yaşatılacak

15:08 - Genel