?>

İri cüsseleriyle düşmanına korku salan Kangallar, masum hayvanlara merhametiyle de hayran bırakıyor

Saf bir kangalın kesinlikle kendinden küçük bir hayvana saldırmayacağını dile getiren yıldız, "her melez hayvan başkasına saldırı eğilimine açıktır. Saf bir kangal ise kesinlikle bu durumları sergilemez. Ben 38 yıldır kangal yetiştiriyorum, bir kangalın bu güne kadar hiçbir masum canlıya, ihtiyara, çocuğa ve kendinden küçük bir köpeğe saldırdığına şahit olmadım.

Gündem - 3 ay önce

Gücü, cesareti ve sadık yapısı ile Türkiye’nin milli değeri olan Anadolu’nun Aslanı Kangal köpekleri; sadece koruyucu değil, aynı zamanda merhametli yapılarıyla da öne çıkıyor. Ünü ülke sınırlarını aşarak dünyanın dört bir yanından ilgi gören Kangal köpekleri, koruyucu ve sahipkâr davranışlarının yanı sıra merhametleriyle de adından sıkça söz ettiriyor. Anadolu Aslanı olarak da adlandırılan Kangal köpekleri heybetli görünüşlerinin ve savaşçı ruhlarını masum canlılara karşı yansıtmıyor. Kendinden güçsüz köpeklere veya masum birçok canlıya zarar vermeyen Kangal köpekleri, sahibine ve sürüsüne zarar verecek bir tehdit algılamadığı sürece insanlara da hiçbir şekilde zarar vermiyor. Kangal köpeklerinin yapıları ile ilgili bilgiler veren Uzman Kangal köpeği yetiştiricisi Hüseyin Yıldız, "Kangal sokak köpeği gibi dışarıda gezecek bir hayvan değildir. O Anadolu’nun delikanlısıdır ve kendisinden küçük canlılara kesinlikle saldırmaz" diye konuştu. "Bu söylentilerle birlikte Kangalların adı kirletiliyor"

Kangalların kendilerinde küçük köpeklere saldırdığı iddialarının ülkenin marka değerini zedelediğini belirten Yıldız," Kangallar; insanlara karşı hiçbir şekilde saldırı eğilimi gerçekleştirmez ancak sahibine karşı bir başka insandan tehdit algıladıysa saldırma eğilimine geçerler. Bu durum da onun koruma içgüdüsünden dolayı kaynaklanır. Kangallar insanların dışında kendinden küçük, zayıf, masum hayvanlara ada hiçbir şekilde zarar vermez. Kangallar bizim ülkemizin marka değeridir. Kangala benzeyen her köpeğin başka bir köpeğe saldırmasını, ona zarar vermesini kangal yaptı olarak adlandırmamamlayız. Ben bir Sivaslı olarak ve bu işin içinde olan birisi olarak sesleniyorum bu hayvanların Kangal olup olmadığı hakkında ve kangalların özellikleri hakkında bizden gelip bilgi alın. Böylesi söylentiler tamamen yanlış bilgiler. Bu söylentilerle birlikte Kangalların adı kirletiliyor. Kangallar dünyaya adlarını altın harfler ile yazdırmış bir marka. Bütün dünyanın kangallara önemli vermesindeki en büyük etken de zaten kangalların kendilerinden küçük zararsız bir canlıya saldırmamasından dolayı" şeklinde konuştu. "O, Anadolu’nun delikanlısıdır ve kendisinden küçük canlılara kesinlikle saldırmaz"

Saf bir Kangalın kesinlikle kendinden küçük bir hayvana saldırmayacağını dile getiren Yıldız, "Her melez hayvan başkasına saldırı eğilimine açıktır. Saf bir kangal ise kesinlikle bu durumları sergilemez. Ben 38 yıldır kangal yetiştiriyorum. Bir kangalın bu güne kadar hiçbir masum canlıya, ihtiyara, çocuğa ve kendinden küçük bir köpeğe saldırdığına şahit olmadım. Kangal sokak köpeği gibi dışarıda gezecek bir hayvan değildir. O, Anadolu’nun delikanlısıdır ve kendisinden küçük canlılara kesinlikle saldırmaz. Bahsedilen davranışları sergileyen bir hayvan kangal kriterlerine uymuyordur" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLAS KIRSALINDAKİ 80 MİLYONLUK YOL YATIRIMI TAMAMLANDI

2025-07-19 10:52 - Ulusal

MARMARİS’TE SICAKLIKLAR YÜKSELDİ SAHİLLER DOLDU TAŞTI

2025-07-19 11:16 - Ulusal

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Muğla’da Karayolu Yatırımları Devam Ediyor

2025-07-22 11:56 - Ulaşım

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız tahliye edildi

2025-07-19 11:14 - Asayiş

Başkan Uzun, gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı

2025-07-24 12:15 - İnsan

İlgili Haberler

İstanbul Finans Merkezi’nin tepesine yıldırım düştü

23:05 - Gündem

İstanbul Finans Merkezi’nin tepesine yıldırım düştü

23:05 - Gündem

Bartın’da şimşekler geceyi aydınlattı

23:07 - Gündem

Düzce’de şiddetli yağış sokakları göle çevirdi

21:50 - Gündem

Ölümlü kazaların yaşandığı Pınarhisar-Lüleburgaz Kavşağı’nda aydınlatma çalışmaları tamamlandı

21:15 - Gündem

Günün Manşetleri

El freni çekilmeyen araç eczaneye girdi

16:02 - Asayiş

Pompalı tüfekle 2 kişiyi yaralayanlar adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına başladı

15:07 - Spor

Milli hücumbotunun ilk bloğu kızağa alındı

15:02 - Genel

Kanlar içinde bulunan emekli polis kurtarılamadı

14:56 - Asayiş