?>

İş dünyasına nitelikli eğitim hamlesi

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (MCBÜSEM) İLE MÜSİAD MANİSA ŞUBESİ ARASINDA EĞİTİM VE KURS İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Ekonomi - 1 saat önce

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MCBÜSEM) ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Manisa Şubesi arasında eğitim ve kurs iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında yapay zekâdan dış ticarete, liderlikten dijital dönüşüme kadar birçok alanda eğitimler düzenlenecek. İlk eğitim programının ise Aigai Antik Kenti’nde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Derneğin Manisa Şubesi’nde düzenlenen imza törenine MCBÜSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cenk Yoldaş, Derneğin Manisa Şube Başkanı Mücahit Kızılgüney ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İmzalanan protokol kapsamında iş dünyasının ihtiyaçlarına yönelik eğitim programlarının hayata geçirilmesi, mesleki ve kişisel gelişimin desteklenmesi, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

"İş Dünyası Yetkinlik Geliştirme Eğitim Programı" çerçevesinde liderlik, yönetim, dijital dönüşüm, yapay zekâ, kurumsallaşma, üretim, verimlilik, ihracat ve girişimcilik gibi birçok başlıkta eğitim, seminer ve gelişim programları düzenlenecek. "İş birliğimiz uzun soluklu olacak"

İmza töreninde konuşan MCBÜSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cenk Yoldaş, üniversitelerin yalnızca bilgi üreten kurumlar olmadığını, aynı zamanda üretilen bilgiyi toplum ve iş dünyasının hizmetine sunma sorumluluğu taşıdığını söyledi.

Dernek üyesi iş insanlarına yönelik özellikle yapay zeka, dijital teknolojiler ve dış ticaret alanlarında eğitimler planladıklarını belirten Yoldaş, "Eğitim ve kurslarımızı belirli periyotlarla sürdüreceğiz. MÜSİAD ile eğitim ve proje iş birliğimizin uzun yıllar devam etmesini arzu ediyoruz. Bu iş birliği akademik bilgi ile sektör tecrübesini buluşturacak ve nitelikli insan kaynağının yetişmesine önemli katkılar sağlayacaktır." dedi. "Manisa’nın üretim gücüne katkı sağlayacak"

Derneğin Manisa Şube Başkanı Mücahit Kızılgüney ise eğitimin sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurlarından biri olduğunu belirterek, üniversite ile iş dünyası arasında kurulan bu iş birliğinin üyelere ve Manisa ekonomisine önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Protokolün ortak eğitim faaliyetlerinin yanı sıra bilgi ve tecrübe paylaşımını artıracağını vurgulayan Kızılgüney, üniversite-sanayi iş birliğinin daha da güçleneceğini söyledi. İlk eğitim Aigai Antik Kenti’nde

İlk eğitim programını tarihi Aigai Antik Kenti’nde gerçekleştirmeyi planladıklarını açıklayan Kızılgüney, "Ticaretin köklü tarihine ev sahipliği yapan Aigai Antik Kenti’nde yeniden ticareti konuşmak istiyoruz. Geçmişte önemli bir ticaret merkezi olan bu tarihi mekânda, Manisa ticaretinin geleceğini ele alacağımız özel bir etkinlik düzenleyeceğiz. Bunun yanında protokol, iletişim ve sanayi yöneticilerine yönelik birçok eğitim programını da hayata geçireceğiz." diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çorum’da zincirleme kaza: 2 yaralı

2026-06-26 02:14 - Asayiş

Eskişehir’de yaşayan Aşağı Piribeyli köylüleri vatandaşlara aşure ikramında bulundu

2026-06-28 11:58 - İnsan

Topuk Yaylası’nda sarı-lacivert coşku: Fenerbahçe’yi 20 bin taraftar yalnız bırakmadı

2026-06-28 20:21 - Spor

ARAÇ İÇİ TÜTÜN KULLANIMINA YÖNELİK DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2026-06-27 13:30 - Marmaris

Marmaris Ticaret Odası Türkiye-AB Zirvesinde

2026-06-27 09:56 - Marmaris

Manisa’da pop müziği rüzgarı esti

2026-06-26 09:10 - Magazin

A Milli Futbol Takımı’nda 7 değişiklik

2026-06-26 05:07 - Spor

Tamar Tanrıyar hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltı kararı

2026-06-28 07:00 - Asayiş

’Uyan’, Kapadokya’da çekilen klibiyle tüm dijital platformlarda yayınlandı

2026-06-26 13:54 - Magazin

Çorum’da iş yerinde bıçaklı kavga: 2 yaralı

2026-06-27 02:18 - Asayiş

İlgili Haberler

Bilecik’te 9 noktada geri dönüşümde 1 TL dönemi başladı

16:55 - Ekonomi

Bakan Bayraktar, Azerbaycan Enerji Bakanı Şahbazov ile elektrik iş birliğini görüştü

16:47 - Ekonomi

Laleli’ye 550 kişilik dev sosyal tesis geliyor

16:42 - Ekonomi

Eskişehir’de jeotermal ve İtalyan teknolojili fide üretimi yapılıyor

15:54 - Ekonomi

Renault’tan yılın ilk yarısında 74 bin 129 adet satış

15:46 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Beşiktaş, Salih Uçan ile yollarını ayırdı

13:27 - Spor

Bakan Yumaklı : "Tüm zamanların rekorunu kırıyoruz"

13:06 - Siyaset

Aşırı sıcaklar sağlığı tehdit ediyor

12:34 - Sağlık

Şehit polisin emaneti Eylül Asel yüzmede gururlandırdı

11:56 - İnsan

Patlayan boru kamyoneti dere içinde mahsur bıraktı

11:51 - Asayiş