?>

İş dünyasının patronları Denizli ekonomisini konuştu

Pamukkale üniversitesi tarafından düzenlenen uluslararası ekonomi yaz seminerlerinin (eys) ikinci gününde "denizli ekonomisi paneli" ile ekonomi, bilim ve yerel aktörler bir araya geldi.

Ekonomi - 5 ay önce

Pamukkale Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Ekonomi Yaz Seminerlerinin (EYS) ikinci gününde "Denizli Ekonomisi Paneli" ile ekonomi, bilim ve yerel aktörler bir araya geldi. Denizli Valimiz Ömer Faruk Coşkun’un teşrifleriyle başlayan "Denizli Ekonomisi Paneli" üniversite, kamu ve sanayi temsilcilerini aynı platformda buluşturdu. Programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Mahmud Güngör gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Mahmud Güngör, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "23 yıllık Ekonomi Yaz Seminerleri geleneğimizi bu yıl Denizli ekonomisine odaklayarak sürdürüyoruz. Yerelden kalkınmaya katkı sunan, üretimle bilgiyi birleştiren güçlü bir vizyonla hareket ediyoruz. Sanayi, tarım ve ihracatta güçlü bir merkez olan Denizli’de, üniversite-sanayi iş birliğini yalnızca söylemde değil somut projelerle hayata geçiriyoruz. Teknokent’ten sahaya yayılan bu iş birliği modelimiz dönüşüm oluşturuluyor. Bu iş birliği aynı zamanda üretimde verimlilik, öğrenciler için uygulamalı eğitim, akademisyenler için proje deneyimi demektir. Hem üniversitemizin akademik niteliğine hem de şehrimizin kalkınmasına çift yönlü katkı sağlamaktadır" Moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Öz’ün üstlendiği panelde, Denizli’nin ekonomik potansiyeli, sektörlerin güncel sorunları ve üniversite ile geliştirilebilecek iş birliği fırsatları çok yönlü olarak ele alındı.

Panelde, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı (DTO) Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Derya Baltalı, Denizli Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı İbrahim Tefenlili ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Ümit Gülyağı değerlendirmelerde bulundu.

Panelin sonunda, katkılarıyla oturuma değer katan konuşmacılara plaketleri, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Rektör Prof. Dr. Mahmud Güngör tarafından takdim edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

Ege’deki yangınlar turizmi de yaktı

2025-07-05 16:00 - Turizm

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

İlgili Haberler

Afrika’da büyümesini hızlandıran Ford Trucks Senegal pazarına giriş yaptı

17:12 - Ekonomi

Corendon Airlines 5. Finansın Geleceği Zirvesi’ne sponsor oldu

16:37 - Ekonomi

Ağrı’da tekstilkent yatırımı bölge ekonomisine katkı sağladı

16:39 - Ekonomi

Ordu’da arıcılara malzeme desteği

16:03 - Ekonomi

Sivas’ta kişi başı gelir 351 bin liraya ulaştı

15:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

12 yaşındaki çocuk okul çıkışında bıçaklandı

16:16 - Asayiş

RTÜK Jasmine dizisi hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı

16:01 - Genel

Yoldan geçenleri bıçakladı: 1’i ağır 3 yaralı

15:33 - Asayiş

Plastik atıklar çiçek açtı: Çevreye duyarlı sanat

15:20 - Gündem

Bin yıllık Haburman köprüsü, tüm ihtişamı ile ayakta

15:14 - Kültür Sanat