?>

İsrailli Askerlerden Netanyahu'ya Rest

İsrail’in Haaretz gazetesi, 130 İsrailli askerin Gazze'deki esirlerin getirilmesi ve ateşkes olmaması halinde orduya hizmet vermeyeceklerini duyurduğunu bildirdi.

Dünya - 7 ay önce

İsrail’in günlük gazetesi Haaretz, 130 İsrailli askerin orduda hizmet vermek istemediklerini açıkladığını duyurdu. Haberde, bu askerlerin Gazze Şeridi’ndeki esirlerin getirilmesi ve ateşkes olmaması durumunda orduya katılmayacaklarına dair bir mektup imzaladıkları kaydedildi.

Mektup, İsrail kabinesine ve İsrail Savunma Kuvvetlerine (IDF) hitaben yazıldı. İmzacılar arasında zırhlı birlikler, topçu birlikleri, iç cephe komutanlığı, hava kuvvetleri ve donanma gibi çeşitli askeri birliklerden yedek ve askere alınanlar yer aldı. Mektupta, Gazze’deki saldırıların devam etmesine karşı olduklarını belirten askerler, çatışmaların esirlerin serbest bırakılmasını geciktirdiğini ifade etti.

"Hayatları Tehlikeye Atılıyor"

Mektupta, “Gazze’de savaşın devam etmesinin yalnızca esirlerin tutsaklıktan kurtarılmasını geciktirmediği, aynı zamanda hayatlarını tehlikeye attığı net bir şekilde ortada. Çok sayıda asker IDF saldırılarında öldü. İsrail’in Gazze'de esirlerin kurtarılması için düzenlediği saldırılarda ise kurtarılan esirlerden daha fazlası öldü” ifadelerine yer verildi.

Kırmızı Çizgi Uyarısı

Askerler, hükümetin ateşkese varmaması durumunda orduya hizmet etmeyecekleri uyarısında bulundu. “Bazılarımız için kırmızı çizgi çoktan aşıldı, bazılarımız içinse hızla yaklaşıyor. Kırık kalplerle göreve gitmeyi bırakacağımız gün yaklaşıyor” ifadeleri, askerlerin hükümete karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.

Saldırılarda Hayatını Kaybedenler

İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarına 7 Ekim tarihinde başladı. Bu saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 42,010’a, yaralananların sayısının ise 97,720’ye yükseldiği bildirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

KÜRE DAĞLARINDA MUHTEŞEM SONBAHAR GÜZELLİĞİ

2024-10-09 13:05 - Gezi

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

DOĞASEVERLER, DEĞİRMENDERE KANYONU’NA YÜRÜDÜ

2024-10-07 12:05 - Gezi

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

Dokunursan zehirler, tavasını yersen süper

2024-10-08 13:59 - İnsan

İlgili Haberler

Türkiye ve Azerbaycan İş Birliği

13:24 - Dünya

Tren Seferleri Şüpheli Paket Nedeniyle Felç Oldu

15:38 - Dünya

Almanya’da 11 Havalimanında 24 Saatlik Grev

12:22 - Dünya

Trump, Gazze’nin Yeniden İnşası İçin Büyük Yatırım Planlıyor

12:30 - Dünya

Erdoğan'a Malezya'dan Akademik Onur

16:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Şiddet Dozajı Yüksek Akran Zorbalığı

16:28 - Asayiş

Kayserispor’a para cezası

16:15 - Spor

Aile Baskısı İntihara Sürükledi

16:10 - Asayiş

Mardin’de öğretmenin öldüğü silahlı kavgada bir şüpheli gözaltında

16:07 - Asayiş

Cep telefonu bataryası patladı

12:38 - Asayiş