?>

İstanbul Beykent Üniversitesi’nde "Bilişim Çağında Dezenformasyon" konusu ele alındı

İSTANBUL BEYKENT ÜNİVERSİTESİ VE CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLENEN “BİLİŞİM ÇAĞINDA DEZENFORMASYON” BAŞLIKLI ETKİNLİKTE, DEZENFORMASYONLA MÜCADELE KONUSU ELE ALINDI. DOĞRU BİLGİYE ULAŞMAK İÇİN DİJİTAL MEDYA OKURYAZARLIĞININ ÖNEMİ VURGULANDI.

Eğitim - 2 ay önce

İstanbul Beykent Üniversitesi ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen "Bilişim Çağında Dezenformasyon" başlıklı etkinlikte, dezenformasyonla mücadele konusu ele alındı. Doğru bilgiye ulaşmak için dijital medya okuryazarlığının önemi vurgulandı.

İstanbul Beykent Üniversitesi Öğrenci Merkezi Dezenformasyonla Mücadele Kulübü’nce, "Bilişim Çağında Dezenformasyon" konulu etkinlik düzenlendi. İstanbul Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Kırdar’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte köşe yazarı Murat Özer, öğrencilere konuşma yaptı.

İstanbul Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Kırdar, "İletişim önemli ama iletişim çağında doğru bilgiyi iletebilmek de önemli. Dijitalleşme, globalleşme önemli kavramlar fakat dezenformasyon, manipülasyon veya algı yönetimi gibi kavramları hem makro düzeyde, günümüz dünyasında savaşlarda yaşıyoruz hem de mikro olarak işletmeler aynı sorunları yaşayabiliyor. Buna karşı öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve dijital medya yazarlığı konularında bilgi sahibi olmaları için destek olmaya çalışıyoruz" dedi. "Yapay zekaya ayak uydurmak gerekiyor"

Teknoloji çağında yapay zekaya ayak uydurulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Yalçın Kırdar, "Dünya standartları üzerinde hareket edebilmek gerekiyor. Bunu yaparken de etik değerleri, ahlaki değerleri, kendi kültürel değerlerimizi dikkate alarak kontrol edebilmeli ve yönetebilmeliyiz. Kriz yönetiminde doğruyu anlatmaya, mağduru koruyabilmeye, etik ve ahlaki sorumluluklarımızı kamu kuruluşları ve yükseköğretim kurumları olarak yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu konuda sadece makro düzeydeki ülkeler bunu kullanmıyor. Kötü amaçlı veya negatif kuruluşlar, terör örgütleri bile bunu maalesef bir araç olarak kullanabiliyor. Bunun için bilim iletişimi kapsamında, hem öğrencilerimizi hem toplumu, hem de kurumları bilinçlendirmeye yönelik ve önlem alınması gerekiyorsa tartışmak için bir araya geliyoruz" diyerek sözlerini noktaladı. "Bilgi araçsallaşıyor"

Dezenformasyonla Mücadele Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Deniz Yetkin Aker ise, "Öğrencilerimizle birlikte böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Çağımız, hızlı bilgi akış çağı. Ama bu bir yandan hızlı bilgi akışı olurken bir yandan da bilgi araçsallaşmış oluyor ve doğru bilgiye ulaşmak zorlaşıyor. Öğrencilerimizin aynı zamanda dijital aktörler olması, doğru bilgiye ulaşmayı öğrenmesi, hatta bilgi üretmeleri açısından bu tarz etkinlikler düzenliyoruz" diye konuştu.

Dijital okuryazarlık ve medya okuryazarlığının önemini vurgulayan Doç. Dr. Deniz Yetkin Aker, "Dijital okuryazarlık ve dijital medya okuryazarlığı bu anlamda çok önemli. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının bu yönde çalışmaları mevcut. Bizler Dezenformasyonla Mücadele Kulüpleri olarak kendilerine destekler veriyoruz. Dezenformasyona Mücadele Merkezi (DMM) de bunu yapacak. Dijital medya okuryazarlığı genele yaygınlaştırılınca, gençler ve yetişkin eğitim şeklinde artık proaktif hareket alınabilecek" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Aydın’da kadınlara ezber bozan eğitim

2026-03-29 14:58 - Magazin

Marmaris’te turistleri hedef alan dolandırıcılık operasyonu

2026-03-30 09:06 - Marmaris

Serenad Bağcan ile ’Can Pazarı’

2026-03-30 14:23 - Magazin

Turist Dolandırıcıları Marmaris'te Adliyeye Sevk Edildi

2026-03-30 09:54 - Marmaris

Sertab Erener, 8 Mayıs’ta İzmir Arena’da

2026-03-31 09:48 - Magazin

Marmaris’te kamu görevlisi 4 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı

2026-03-27 10:35 - Asayiş

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Marmaris Belediyesi Operasyonu Rüşvet Anı Kamerada

2026-03-27 17:18 - Marmaris

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

Zelenskiy: "Rusya, ABD hedeflerinin vurulması için İran’a yüzde yüz yardım ediyor"

2026-03-29 00:12 - Siyaset

İlgili Haberler

UMKE ekiplerinden kaza tatbikatı

17:59 - Eğitim

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" yıl sonu sergisi Tekirdağ’da açıldı

17:53 - Eğitim

Aydın’da, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali yapıldı

18:04 - Eğitim

Anadolu Üniversitesine Napoli’den ’En İyi Poster’ ödülü

17:17 - Eğitim

OMÜ’de 2026’nın ilk mezunları Veteriner Fakültesi’nden

17:03 - Eğitim

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem