?>

İstanbul’da 20 farklı ülkenin lezzetleri görücüye çıktı

?stanbul’da 20 farklı ülkenin tanıtıldığı "colors of the world" fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Genel - 2 hafta önce

İstanbul’da 20 farklı ülkenin tanıtıldığı "Colors of The World" fuarı düzenlenen törenle açıldı. Ülkelerin kültürel lezzetlerinin görücüye çıktığı fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Merak edilen dünya şehirleri, Colors Of The World ile medeniyetlerin kalbi İstanbul’da buluştu. Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törenle açılan fuarda aralarında Hindistan, Çin, Madagaskar, Şeyseller, Fas, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan’ın da bulunduğu 18 ülke, performans sahneleri, yemekleri ve müzik şovlarıyla görsel bir şölen sundu. 3 gün sürecek olan bu sıra dışı festivalde ziyaretçiler, Çin’in aslan dansını görme ve Çin’in ramenini, Belgrad’ın meşhur keklerini, Azerbaycan’ın şah pilavını tatma şansı yakalıyor. Colors Of The World’ün açık alanındaki bu etkinliklerin yanı sıra kapalı fuar alanında katılımcılar, kendilerine ayrılmış stantlarda farklı şehirler, acenteler ve ziyaretçiler ile etkileşime geçebiliyor. Katılımcılar, konferans ve seminer alanlarında şehirlerini detaylı olarak ziyaretçilere tanıtırken, verilen konferanslar ile de sektörün geleceği tartışılıyor. Ülkelerin kültürel lezzetlerinin görücüye çıktığı fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Fuarda Şef Tolga Kuru, uluslararası katılımcılara Bafra pidesinin yapımını anlatarak, daha sonra ikramda bulundu. "20 ülke gastronomi kendine özgün yemeklerini tanıtacaklar"

Ece Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Yılmaztürk, "Colors Of The World fuarımızı ilk defa Türkiye’de düzenliyoruz. 20 ülkenin katılımı ile kendilerini tanıtmak için bu fuara geldiler. Bu fuarın en önemli özelliği katılımcı 20 ülke, kendine özgün yemeklerini katılımcılara tanıtacaklar. Fuarımızın performans sahnesinde ise dans ve gösterileri sahnelenecek. Danslar da farklı, tatlar da oldukça ilgi çekiyor. Bu fuara gelenlerin 20 ülkenin hem gastronomi hem de dansı ve müziğini keşfettikleri bir ortam olacak. Türk şeflerimiz de birbirinden lezzetli yerel yemekleri katılımcılara sunacak. Ayrıca kültür turizmi için de bilgilendirici konferanslar düzenlenecek. 20 Nisan’a kadar tüm katılımcıları bekliyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

Cihat Arslan: "Zorluk derecesi yüksek bir maçtı"

2025-04-12 22:14 - Spor

MARMARİS’İN ESNAFLARI BELEDİYENİN ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

2025-04-18 16:06 - Marmaris

İlgili Haberler

Şeytan Deresi’nde mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

21:14 - Genel

Beşiktaş Belediyesi’nden ‘çöp toplama’ açıklaması

20:49 - Genel

Tekirdağ’da Kakava ateşi yakıldı

19:29 - Genel

Kayseri’de dolu yağışı etkili oldu

19:07 - Genel

Bursa Emniyeti Tarihi Kent Koşusu için trafiğe kapatılacak yolları açıkladı

18:51 - Genel

Günün Manşetleri

Arızalanan motorbotta mahsur kalan 3 kişiyi deniz polisi kurtardı

16:32 - Asayiş

Çocuklarda Yanlış Giyim Hastalık Davetiyesi Çıkarabilir

16:27 - Sağlık

Kütahya’da 4,2 büyüklüğünde deprem

16:19 - Genel

Şahin'den Sultan Abdülhamid Han'a Yönelik Sözlere Sert Tepki

16:16 - Genel

3.8 Ton Ele Geçirildi Midye Ele Geçirildi

16:01 - Asayiş