?>

İstanbul’da Ordu rüzgarı esti

ORDU TANITIM GÜNLERİNE AİT YEMEK STANTLARI

Genel - 8 ay önce

İstanbul’da Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikte Ordu rüzgarı esti. Alana gelen vatandaşlar Ordu’nun yöresel lezzetlerini tatma şansı bulurken doyasıya eğlendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ORDEF iş birliğiyle bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ndeki etkinlik alanında başladı. Etkinliğe Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler de katıldı. Standları gezen Güler vatandaşlarla da sohbet etti. Alana gelen vatandaşlar ise Ordu’nun yöresel yemeklerinden tattı, kültürüyle buluştu. Öte yandan 20 Kasım’da başlayan etkinlik 23 Kasım’a kadar devam edecek. "Çok muhteşem bir duygu, tekrardan hemşehrilerimizle bir araya geldik"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, "Vallahi çok muhteşem bir duygu. Hemşehrilerimizle bir araya geldik tekrardan. Bu vesileyle hem kültürel birlikteliğimizi, hem geleneklerimizi hem de aynı zamanda ticari bağlarımızı, ürünlerimizi paylaşıyoruz. Özlem de gidermiş olduk. Bu bakımdan son derece önemli" dedi. Ortak projeler yapalım

Konuşmasının devamında ortak projelerin önemini de dile getiren Güler, "Ortak projeler yapalım. Artık Ordu İstanbul’un bir semti kadar. Zaman bakımından 1 saat 15 dakikada Ordu’ya uçakla gidilebiliyor. Yani artık gurbet diye bir şey kalmadı. İstiyoruz ki bu güzel duyguları canlı olarak da birlikte yaşayalım. Güzelliklere sığmayan Ordu; çerçevelere sığmayan şelaleleri, yaylalarıyla birlikte sadece hemşehrilerimiz olarak değil, herkes birkaç tane de yabancı getirsin başka şehirlerden, yakından görsünler. O bakımdan bu vesileyle vatandaşlarımızı Ordu’ya davet ediyorum. Ordu’da 3 ay değil 12 ay; Ordu’da da 4 mevsim yaşamak mümkün. Kışın da güzel, yazın da güzel, baharlarda da güzel. Yaylalarıyla her şeyiyle onun için farklı, yaşanabilir bir kent. Ordu 365 gün huzur içerisinde yaşanabilecek güzel bir kent. Onun için burada hem hasret gideriyoruz hem de geleneklerimizi, kültürümüzü birlikte yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vona Tarımsal Ürünler Kooperatifi çalışanı Muhsin Öztürk ise sattıkları organik ürünleri halkla buluşturduklarını belirtti. "Burada çocukluğumdaki şeyleri gördüm"

Ordu etkinlik alanının çocukluk günlerini hatırlattığını söyleyen bir vatandaş ise, "Çok güzel. Her şey organik muhteşem. Burada çocukluğumdaki şeyleri gördüm. Yediğim ürünleri beğendim, çok güzel. Ne diyebilirim ki başka" dedi.

Kız kardeşiyle gelen Yağmur Akbulat, "Buraya kız kardeşimle birlikte gezmeye geldik. Çok güzel bir ortam, atmosfer var. Her şey çok güzeldi. Yemekleri olsun, etkinlikleri olsun seneye de tekrarlanmasını umuyoruz. Çok eğlenceli, çok güzel. Çok beğendik ortamı" diye konuştu. "Seneye tekrarlansın istiyoruz"

Hem etkinlik alanını gezen hem de eğlenen İpek Akbulat ise, "Buraya ablamla birlikte gezmeye geldik. Çok eğlenceli. Yemekleri, yöresel yemekleri, etkinlikleri de çok güzel. Seneye yine tekrarlanmasını istiyoruz. Böyle eğlenceli geçiyor" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van Gölü çekilince balıkçı limanları karaya döndü

2025-11-20 09:29 - Gündem

Tavşanlılı yönetmen Ömer Faruk Çetin "Muzaffer" adlı film ile en iyi belgesel film ödülü aldı

2025-11-17 10:45 - Magazin

Menteşe’de Şehit Askerler İçin Lokma Hayrı Düzenlendi

2025-11-20 17:31 - Gündem

Alpargün Apartmanı davasında müteahhit, ’Olursa olsun’ diyerek hakaret etmiş

2025-11-14 14:19 - Asayiş

Çorum’da otomobil yola çıkan danaya çarptı: 2 yaralı

2025-11-20 00:20 - Asayiş

Menteşe’de kaza: 1’i ağır 2 yaralı

2025-11-18 09:08 - Asayiş

Ergun: “TL 2010’dan bu yana yaklaşık yüzde 97 değer kaybetti”

2025-11-20 09:19 - Eğitim

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden genç memleketinde defnedildi

2025-11-14 16:31 - Asayiş

Yunanistan’ın Türk sularına geri ittiği 31 düzensiz göçmen kurtarıldı

2025-11-19 00:56 - Asayiş

72 YAŞINDAKİ ADAMA MARMARİS BELEDİYESİNDEN BARINAMAZSIN TUTANAĞI

2025-11-14 15:38 - Marmaris

İlgili Haberler

Muğla Akyaka bu defa fahiş WC ücreti ile gündeme geldi

18:20 - Genel

Gebze’de yeni imar yolları açılıyor: Hedef 400 kilometre

17:13 - Genel

Büyükşehir, Nilüfer’de yeni yollar açıyor

17:06 - Genel

MHP Orhaneli’de görev değişimi

17:02 - Genel

Beykoz Meclisi’nde CHP sıraları boş kaldı

16:58 - Genel

Günün Manşetleri

ANALİG Yıldızlar Futbol Müsabakaları başladı

15:29 - Spor

Ağzından düşürdüğü sigara sebebi ile bahçeyi alevler sardı

15:02 - Asayiş

Ölümün kıyısından dönen eşinin mücadelesini kitaplaştırdı

14:44 - İnsan

Kene tutunması sonrası 7. ölüm

13:43 - Sağlık

Kayıp olarak aranan 9 yaşındaki Hüseyin’in cansız bedeni kanalda bulundu

13:23 - Asayiş