?>

İstanbul Hava Müzesi’nde kültür ve sanat rüzgarı esti

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI VE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İŞ BİRLİĞİYLE İSTANBUL YEŞİLKÖY'DEKİ HAVA MÜZESİ'NDE "TARİHİN İZİNDE" PROGRAMI KAPSAMINDA BİR ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kültür Sanat - 5 ay önce

İstanbul Yeşilköy’deki Hava Müzesi’nde kültür ve sanat rüzgarı esti. Havacılığa ilgili 7’den 70’e tüm katılımcılar yenilenen sergi alanını gezdi, ardından verilen konseri dinledi.

Milli Savunma Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle İstanbul Yeşilköy’deki Hava Müzesi’nde "Tarihin İzinde" programı kapsamında bir etkinlik gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinlikte yenilenen Kıyafetler Vitrini, Alay Sancakları Vitrini, Silahlar Vitrini, 270 Derece Salonu ve Maket Uçaklar Vitrini, Cengiz Topel’e ait şehit emanetleri sergisi ziyaretçileriyle buluştu. Ziyaretçileri geçmişe götüren müze, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sergi alanını gezen katılımcılar, müze içerisinde bulunan ve yakın zamanda yenilenen hangarda İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları eşliğinde "Sonsuz Aşk" isimli eseri de dinleme fırsatı buldu. Konseri dinleyen katılımcılar sanatçılara alkışlarla eşlik etti.

Ziyaretçileri etkileyen başka bir detay ise müzenin dış kısmında bulunan, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında görev yapmış C-160D uçağı oldu. Uçağı hem dışarıdan gören hem de içinde gezebilen ziyaretçiler unutulmaz bir deneyim yaşadı. 2 yıl içerisinde Müze Müdürü Seyran Gamsız, Müzecilik Şube Müdürü Cemil Koçyiğit ve beraber çalıştıkları ekip sayesinde yenilenerek şimdiki halini alan, Türk havacılığı tarihini anlatmak açısından büyük bir öneme sahip müze, misafirlerine adeta zamanda yolculuk hissi yaşatmaya devam ediyor. "Dünya havacılık tarihini yansıtan çok önemli bir müze"

Müzeyi ziyaret eden ve kendisi de aynı zamanda pilot olan Orhan Ünsal, "Ülkemizde böylesine güzel bir müze, dünya havacılık tarihini yansıtan ve Türkiye havacılık tarihini görmemize sebep olan böyle bir müze olduğunu burada gördük ve şahit olduk. Bugün konser çok güzeldi. Bizim de Ulusal Havacılık olarak katkılarımızla bu kafetaryamızı da bu müzemize kazandırmış olduk. İnşallah ben burada tüm ülkemizin vatandaşlarını bu müzeyi gezmeye davet ediyorum. Türkiye’nin bana göre havacılık tarihini, dünya havacılık tarihini yansıtan çok önemli bir müze, herkesin görmesinde fayda var" dedi. "Ben bu müzenin geçmişini bilirim"

Tarkan Üstüner ise, "Geçmişini bilirim ben bu müzenin. Her gelen komutanımıza, özellikle Hava Kuvvetleri Komutanımıza, personelimize ve mevcuttaki yönetimdeki tüm komutanlarımıza, özellikle de Hava Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in anısına ait yapılmış olan bu bölüme çok teşekkür ederim. Bugünkü programda gerçekten bir tarihi yaşadık aslında" diye konuştu. "Yakından şahitlik etmemiz oldukça güzeldi"

Ailesiyle birlikte müzeyi ziyaret eden Turgut Demirel, "İlk kez geldiğim bir müze, çok beğendim. Türk havacılık tarihinin envanterindeki uçakların sergilenmesi ve bizim bunlara çok yakından şahitlik etmemiz oldukça güzeldi. Çocuğum da bunu oldukça sevdi. Uçağa binmeyi, özellikle içi gezilen nakliye ulaşım uçağını çok sevdi. Tekrar gelmek istiyor. Biz de inşallah tekrardan gelmeyi planlıyoruz" dedi. "Her yaştan herkes gelebilir"

Minik ziyaretçilerden Ali Arat ise, "Çok güzel bir yer, herkese tavsiye ediyorum. Özellikle uçaklara ilgisi olanlar için harika bir yer. Böyle düşünüyorum, her yaştan herkes gelebilir" ifadellerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

Balıkesir’de, "Selanik’ten Balıkesir’e Atatürk Ezgileri" konseri

2026-02-11 12:18 - Magazin

Emniyetten Kritik Uyarı

2026-02-12 11:03 - Gündem

90’ların duygusal şarkıları yeni albümde hayat buldu

2026-02-13 12:49 - Magazin

Kütahya’da ’7’den 77’ye Türk Halk Müziği Korosu’ konseri

2026-02-13 10:25 - Magazin

Kırşehir Beyazay Şubesinden TBMM ziyareti

2026-02-11 13:01 - İnsan

MARMARİS'TE 30 DAKİKADA 32 SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ

2026-02-12 13:23 - Marmaris

Sevgililer gününde eşini yalnız bırakıp Sivasspor’u seçti

2026-02-14 14:05 - Magazin

İlgili Haberler

’Yaz konserleri’ müzik coşkusunu ilçelere taşıyor

11:01 - Kültür Sanat

Bakan Ersoy: "Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde başlattığımız teşhir yenileme çalışmalarıyla müzemizi çağdaş müzecilik anlayışı doğrultusunda yeniden ele aldık"

10:39 - Kültür Sanat

Taşçılar köyünde ’19. Geleneksel Yaz Şenliği’ düzenlendi

10:06 - Kültür Sanat

520 çocuk yazı sanat ve bilimle geçiriyor

09:42 - Kültür Sanat

UNESCO’lu çini ustası Mehmet Gürsoy: "Dünyanın çini başkenti Kütahya’dır"

09:24 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Bu plajdakiler 10 adımda il değiştiriyor

15:50 - Asayiş

Türkiye genelinde hafta sonu yağış bekleniyor

15:48 - Gündem

Sıfır atık ve yağmur suyu hasadıyla örnek üretim

14:22 - Ekonomi

Çalıştığı hastanede kalbi durdu, mesai arkadaşları hayata döndürdü

14:14 - İnsan

Yaz uykusuzluğunu hafife almayın

11:18 - Sağlık