?>

İstanbul Jewelry Show’da öğrencilerin tasarımları stantları süsledi

Dünyanın en büyük mücevher fuarları arasında yer alan istanbul jewelry show, istanbul fuar merkezinde kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarda altınbaş üniversitesi standı ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Eğitim - 3 hafta önce

Dünyanın en büyük mücevher fuarları arasında yer alan İstanbul Jewelry Show, İstanbul Fuar merkezinde kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarda Altınbaş Üniversitesi standı ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Birçok ülkeden firmaların yer aldığı Uluslararası IJS - Istanbul Jewelry Show, 57’nci kez kapılarını açtı. Mücevher profesyonellerini bir araya getiren organizasyonda İtalya, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Portekiz, Hindistan, Tayland, Hong Kong, Çin, Ürdün gibi birçok ülkeden firmanın tasarımları alıcılarıyla buluştu.

Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İmam Altınbaş da fuarı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Öğrencilerden takı ve mücevher tasarımlarıyla ilgili bilgi alan Altınbaş, üniversite olarak sektöre nitelikli eleman yetişmekten dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.

12 stantta 50 farklı tasarım

Mücevherin yanı sıra altın, gümüş, değerli taş, saat gibi birçok ürünün ön plana çıktığı fuarda, Altınbaş Üniversitesi standı da Takı Tasarımı Bölümü öğrencileri ve eski mezunlarının 50 farklı tasarımıyla yer aldı. Altınbaş Üniversitesi Takı Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi Mert Hatipoğlu, "Fuarımız kuyumculuk ve mücevher sektörünün nabzının attığı bir fuar. Her sene daha iyiye ilerliyor. Bu sene de çok güzel bir şekilde başladığını ve ilerlediğini söyleyebilirim. Sektörümüze dahil olan herkesi bekliyoruz" dedi.

"Hem akademik hem sektörel anlamda ihtiyaçlarını karşılıyoruz"

Stantlarında hem mevcut hem de eski öğrencilerinin tasarımlarının yer aldığını belirten Hatipoğlu, "Biz burada öğrencilerimizin geçmiş yıllarda yaptığı çalışmaları göstererek, aday öğrencilerimize okulumuz ve bölümümüz imkanlarını göstermek istiyoruz. Aday öğrencileri hiçbir şey bilmeyen öğrenciden tam teşekküllü bir mezuna dönüştürmek istiyoruz. Sektörümüzün içerisinde güzel bir yere gelmeleri açısından hem akademik hem sektörel anlamda ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde karşılarına çıkıyoruz. Burada gördüğünüz işlerde bu anlayışın sonucu" ifadelerini kullandı.

Fuarın ilk gününde stantlarına yoğun ilgi olduğunu belirten ve tasarımlarının dikkat çektiğini söyleyen Hatipoğlu, sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Biz bölümümüz bünyesinde öğrencilerimizin ortaya çıkardığı işler hem sektörün ihtiyaçları karşılayacak hem de artistik anlamda daha farklı yerlere dokunabilecek tasarımlara sahip olduğu için insanların ilgisini çekiyor. İnsanların stantlarımızı ziyaret etmesine yol açıyor. Bu anlamda hem öğrencilerimizin işleri göz kamaştırıcı hem de onları hazırlayan hocalarımız çok yetkin diyebilirim."

"Hem sosyalleşiyoruz hem öğreniyoruz"

Mücevher Tasarımı 3’üncü sınıf öğrencisi Şevval Su ise fuarda kendilerini daha da geliştirme fırsatı bulduklarını belirterek, "Fuar güzel gidiyor. İlk gün olmasına rağmen yoğun bir fuar günü. Standımız da oldukça yoğun. Farklı ürünler görüyoruz, farklı firmaları tanıyoruz, farklı öğrencileri tanıyoruz. Hem sosyalleşiyoruz hem öğrenebiliyoruz diyebilirim" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

İlgili Haberler

Başkan Büyükkılıç, geleceğin bilişim yıldızları ile bir araya geldi

21:59 - Eğitim

Diyarbakır’da lise öğrencileri yaptıkları bilimsel projelerini sergiledi

19:37 - Eğitim

KBÜ’de düzenlenen konferansta Ozan Kuşcu gençlere seslendi

17:21 - Eğitim

KBÜ öğrencilerinden SineKültür Kısa Film Festivali’nde çifte başarı

17:05 - Eğitim

KBÜ’de "Sağlık Bakım Hizmetlerinin Yönetimi" söyleşisi düzenlendi

17:06 - Eğitim

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan