?>

İstanbul Valisi Davut Gül, ameliyata alınan Sırrı Süreyya Önder’in durumu hakkında açıklamada bulundu

?stanbul valisi davut gül ameliyata alınan sırrı süreyya önder’in durumu hakkında açıklamada bulundu

Genel - 9 ay önce

İstanbul Valisi Davut Gül ameliyata alınan Sırrı Süreyya Önder’in durumu ile ilgili hastane önünde basın açıklamasında bulundu. Vali Gül, Önder’in yaklaşık olarak 6-7 saat sürmesi beklenen bir ameliyata girdiğini ifade etti.

İstanbul Valisi Davut Gül, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılıp ameliyata alınması hususunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vali Gül hastane önünde yaptığı açıklamada, "112’ye 22.10 itibarıyla ihbar geliyor. Dolayısıyla da ambulansa alınması, hastaneye getirilmesi 22.40 gibi oluyor. Biz de 22.50 sularında hastaneye geldik. İl sağlık müdürümüz, hastane başhekimimiz, rektörümüz, sağlık görevlilerimiz olayın ilk anından itibaren müdahalede bulundular. Şu an ameliyatta. Yaklaşık olarak 6-7 saat sürmesi beklenen bir ameliyata girdi. Sabaha karşı ameliyatın neticesini hocalarımız sizlerle paylaşacaklardır. Olayın ilk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız, Sağlık Bakanımız, İçişleri Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala Beyefendi ve diğer devlet büyüklerimiz meseleyle yakınen ilgilendi. Bu aşamadan sonra dua edip ameliyatın sonucunu beklememiz gerekiyor. Sevenlerine, herkese geçmiş olsun diyoruz. Ciddi bir ameliyat. Doktorlarımız ameliyatta. 7-8 saat sürebilir. Sabaha karşı doktorlarımız sonucu paylaşacak." dedi.

Sağlık İl Müdürü Abdullah Emre Güler ise, "İlk çağrıyla beraber sayın Önder’e müdahalemizi yaptık. Burada güzel bir kalp ekibi hazır olduğundan dolayı naklini gerçekleştirdik. Şu anda büyük bir ameliyatta. Rabbim inşallah şifasını verecektir. bekleyip dua etmekten başka bir çaremiz yok." ifadelerini kullandı.

Hastane Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, Önder’in durumu ile ilgili olarak, "Ameliyat saat 23.30 sularında başladı. Tüm kardiyoloji ekibimiz, kalp damar cerrahisi ekibimiz buradaydı. Maalesef kalpten çıkan en büyük ana damarın yırtılması hayati. Büyük bir ameliyat. Kalp ameliyatları içerisindeki en büyük ameliyatlarımızdan biri. O yüzden hastamızın hayati tehlikesi hala devam ediyor. Ameliyatı uzun, 7-8 saat sürecek bir ameliyat. Tip 1 diseksiyon en büyük diseksiyon tiplerinden bir tanesi." dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

Rusya’dan Ukrayna’ya İHA’lı saldırı: 12 yaralı

2025-04-10 10:12 - Asayiş

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

İlgili Haberler

Antikacılar; yeni yılda da kendi yerinde, kendi gününde

15:39 - Genel

Polisten lise öğrencilerine yönelik eğitim

15:30 - Genel

İletişim Başkanı Duran’dan yapay zekada insani değerler vurgusu

14:59 - Genel

Gazetecilere anlamlı hediye: Her basın mensubu için bir fidan

15:01 - Genel

ÇKS işlemleri bitti, çiftçi sayısında azalma olmadı

15:02 - Genel

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Galatasaray derbisinin hazırlıklarını tamamladı

14:39 - Spor

Kayıp olarak aranan kadın dere yatağında ölü bulundu

14:14 - Asayiş

Lodostan sonra gelen tehlikeye karşı uzmanlar uyarıyor

14:08 - İnsan

Fırtınada çatıdan düşen şehit kardeşi hayatını kaybetti

13:27 - Asayiş

Vahşi hayvan saldırısında 35 koyun telef oldu

13:25 - İnsan