?>

İtalya’da kültür merkezi kapatıldı sokaklar karıştı: 11 polis yaralı, 10 gözaltı

İTALYA'NIN TORİNO KENTİNDE DÜN SOL GÖRÜŞLÜ BİR KÜLTÜR MERKEZİNİN KAPATILMASINA KARŞI DÜZENLENEN PROTESTODA GÖSTERİCİLER İLE POLİS ARASINDA ÇIKAN ÇATIŞMADA 11 POLİS YARALANDI.

Asayiş - 4 ay önce

İtalya’nın Torino kentinde dün sol görüşlü bir kültür merkezinin kapatılmasına karşı düzenlenen protestoda göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmada 11 polis yaralandı.

İtalya’nın Torino kentinde dün sol görüşlü Askatasuna Kültür Merkezi’nin kapatılması nedeniyle protesto düzenlendi. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı gösteride, akşam saatlerine doğru polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Polis göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale ederken, göstericiler ise polise taş, şişe ve havai fişek fırlatarak karşılık verdi. Bir polis minibüsü ve çok sayıda çöp kutusunun ateşe verildiği gösteride, sokaklar savaş alanına döndü. Göstericiler, aralarına aldıkları bir polisi öldüresiye döverken, çıkan olaylarda 11 polis yaralandı. Polis, 10 kişiyi gözaltına aldı. Çıkan olaylarda kaç göstericinin yaralandığı ise açıklanmadı. "Karşımızda protestocular değil, devlet düşmanı olarak hareket eden kişiler var"

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, kalabalık bir gösterici grubu tarafından öldüresiye dövülen polisin görüntüsünü paylaşarak, "Bugün Torino’da, Askatasuna binasının boşaltılmasına karşı düzenlenen protesto gösterisi sırasında yaşananlar ciddi ve kabul edilemez bir durumdur. Yasadışı olarak işgal edilen bir binanın meşru bir şekilde boşaltılması, şiddet olayları için bir bahane olarak kullanılmıştır. Saldırıya uğrayan polisin görüntüleri her şeyi anlatıyor: Karşımızda protestocular değil, devlet düşmanı olarak hareket eden kişiler var. Bunlar ne muhalefet ne de protesto: Devleti ve onu temsil edenleri hedef alan şiddetli saldırılar. Bu nedenle bunlar olduğu gibi taviz ve mazeret gösterilmeden ele alınmalıdır" dedi.

Hükümetin cezasızlıkla mücadele araçlarını güçlendirerek üzerine düşeni yaptığını aktaran Meloni, "Şimdi, yargının da üzerine düşeni sonuna kadar yapması çok önemlidir. Çünkü geçmişte şehirlerimizi tahrip eden ve onları savunanlara saldıranlara karşı alınan önlemleri boşa çıkaran gevşekliklerin tekrarlanmaması gerekiyor. Yasaları savunmak bir provokasyon değildir, bir görevdir. Devlet, cezasızlığa alışkın sahte devrimcilerin şiddetine karşı geri adım atmaz" dedi.

Meloni, ayrıca yaralanan polisi hastanede ziyaret etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

‘Barış Manço Anma Gecesi’ 4 Şubat’ta

2026-02-01 09:15 - Magazin

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

Mehmet Çevik’ten uyuşturucu açıklaması

2026-01-31 10:42 - Magazin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

Makine sektör temsilcilerinden BTSO’da dev buluşma

2026-01-30 13:10 - Magazin

Büyükşehir’den Gökova ve Göcek’te Kapsamlı Kıyı Temizliği

2026-01-29 15:36 - ÇEVRE

BODRUM TURİZM PLATFORMU OLUŞTURULDU

2026-01-31 11:42 - Genel

İlgili Haberler

Ordu’da sokak ortasında silahlı saldırı: 1 yaralı

22:01 - Asayiş

Yüksekova kırsalında zorlu kurtarma operasyonu: 6 saatlik mücadelenin ardından hastaneye ulaştırıldı

21:44 - Asayiş

Kayseri’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şahıs yakalandı

21:22 - Asayiş

Hatay’da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

21:27 - Asayiş

Erzin’de ehliyet sınavına kopya düzeneğiyle giren şahıs yakayı ele verdi

21:28 - Asayiş

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem