?>

İYİ Parti'den Belediye'ye Fahiş Zam Çağrısı

Marmaris'te 2025 turizm sezonunun zorlu geçmesine rağmen çevre temizlik vergilerine yapılan fahiş zamlar, esnaf ve vatandaşların tepkisini çekti. İYİ Parti, kararın gözden geçirilmesi için belediyeye çağrıda bulundu.

Marmaris - 3 ay önce

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı, 2025 turizm sezonunun Marmaris halkı için sakin ve ekonomik açıdan zorlu geçtiğini gözlemlediklerini bildirdi. Beklentilerin azalmasının esnaf ve vatandaşlarda endişe yarattığını belirten İYİ Parti, özellikle esnafın zor günler geçirirken çevre temizlik vergisi adı altında toplanan katı atık bedellerine yapılan fahiş zamlara maruz kaldığını vurguladı.

Vatandaşlardan ve esnaftan gelen şikayetler, serzenişler ve talepler sonucunda yapılan zammın makul oranların üzerinde olduğu, diğer il ve ilçelerle karşılaştırıldığında da hakkaniyetli olmadığı açıkça görülüyor.

"Makul Zamlar Belediyenin Yükünü Hafifletir, Halkı Zorlamaz"

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı, bu nedenle alınan kararın yeniden gözden geçirilmesi ve değerlendirilmesi gerektiğini bir kez daha ifade etti. Açıklamada, "Makûl oranlarda yapılacak bir zam, hem belediyemizin yükünü hafifletecek hem de bu vergileri ödeyen esnaf ve vatandaşlarımızın sırtına ek bir yük bindirmeyecektir" denildi.

Çevre ve temizlik adına toplanan bu ücretlerin, temiz bir Marmaris hedefi için elbette önemli olduğu belirtilirken, bu hedefin halkın ekonomik durumunu daha da zorlaştırarak değil; dayanışma ve hakkaniyet ilkeleri gözetilerek hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Sorunların Takipçisi Olacaklar

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı, görevlendirdikleri arkadaşlarının esnaf ve vatandaşların görüşlerini toplamaya devam edeceğini ve belediyeye iletilecek raporu en kısa sürede hazırlayacağını duyurdu. Açıklamada, "Daha güzel bir Marmaris için dile getirilen her sorun, ilgili mercilere ulaştırılacak ve çözüm sürecinin takipçisi olunacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Son olarak, Marmaris'e yakışanın hem temiz bir çevre hem de halkın ve esnafın yükünü hafifletecek adil bir yönetim anlayışı olduğu belirtilerek, tüm yetkililer duyarlı olmaya davet edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE SICAKLIKLAR YÜKSELDİ SAHİLLER DOLDU TAŞTI

2025-07-19 11:16 - Ulusal

MİLAS KIRSALINDAKİ 80 MİLYONLUK YOL YATIRIMI TAMAMLANDI

2025-07-19 10:52 - Ulusal

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

Akyaka Yine Tatilcilerin Gözdesi Oldu

2025-07-15 16:03 - Turizm

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız tahliye edildi

2025-07-19 11:14 - Asayiş

MARMARİS' TE TATİLCİLER AKŞAM SAATLERİNDE DENİZE GİRİYOR

2025-07-15 21:06 - Marmaris

"KIDEM TAZMINATINDA TAVAN ÇÖKTÜ"

2025-07-14 14:18 - Genel

İlgili Haberler

AK Parti Marmaris ilçe başkanı Aravi: “Esnafa engel olmayın”

18:00 - Marmaris

MARMARİS KAPALI ÇARŞI ESNAFI ‘‘ADI ÜSTÜNDE KAPALI ÇARŞI, ÜSTÜNÜN AÇILMASINA KARŞIYIZ’’

16:49 - Marmaris

MARMARİS SPOR KURULU KAYMAKAM KAYA BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

13:26 - Marmaris

MARMARİS YAZDAN KALMA GÜNLERİ YAŞIYOR

12:46 - Marmaris

DİKKAT MARMARİS- İÇMELER YOLU 5 KASIM’DA DÜZENLENMEYE BAŞLIYOR

12:39 - Marmaris

Günün Manşetleri

Çocuğu fırlatan şüpheli tutuklandı, amca tepki gösterdi

15:19 - Asayiş

Beşiktaş, kondisyon ve taktik çalıştı

15:13 - Spor

Aracın çarptığı su samuru telef oldu

15:12 - Gündem

DEAŞ şüphelisi genç tutuklandı

15:03 - Asayiş

Dünya şampiyonu güreşçilerden RTÜK’e ziyaret

15:00 - Spor