?>

İzmir’de 115 bin fidan toprakla buluştu

11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ KAPSAMINDA İZMİR’DE 21 FARKLI NOKTADA 770 DEKAR ALANDA 115 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU. ETKİNLİK ESNASINDA BAŞLAYAN SAĞANAK YAĞMUR, FİDANLARA CAN SUYU OLDU.

Genel - 8 ay önce

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında İzmir’de 21 farklı noktada 770 dekar alanda 115 bin fidan toprakla buluşturuldu. Etkinlik esnasında başlayan sağanak yağmur, fidanlara can suyu oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından "Yeşil Vatan Seferberliği" temasıyla bu yıl da Türkiye genelinde milyonlarca fidan toprakla buluşturuldu. Yangınlardan en çok etkilenen iller arasında yer alan İzmir’de 2025 yılı içinde çıkan 148 orman yangınında 10 bin 639 hektar alan zarar gördü. Bu kapsamda kent genelinde düzenlenen etkinliklerde 21 farklı lokasyonda 770 dekar alanda 115 bin fidan dikildi.

Menderes ilçesi Kısıkköy’de düzenlenen törene İzmir Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Mahmut Atilla Kaya, İzmir Vali Yardımcısı Nusret Şahin ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende yağmurun başlaması, dikilen fidanlara adeta "can suyu" oldu. "Ağaçlandırma seferberliği artarak devam ediyor"

Etkinlikte konuşan İzmir Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Milli Ağaçlandırma Günü’nün 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla ilan edildiğini hatırlatarak, "O günden bu yana milyonlarca fidanı toprakla buluşturduk. 2019’da ‘Geleceğe Nefes’ temasıyla başlayan ağaçlandırma seferberliği artarak devam ediyor. Bu yıl Buca Zafer Mahallesi’nde 3 Temmuz 2025’te çıkan yangında 1400 hektar alan etkilenmişti. Bugün o alanları yeniden yeşertiyoruz. Yağmurun bereketiyle diktiğimiz fidanlar geleceğe nefes olacak" dedi. "İzmir’i tekrar yeşillendiriyoruz"

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise, "Bugün yüzbinlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz. Çocukluğumun geçtiği bu bölgede çıkan yangın yüreğimizi yakmıştı. Şimdi hep birlikte İzmir’i tekrar ağaçlandırıyor, küresel iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da, "Bu yaz İzmir’de sıcaklık, rüzgar ve düşük nem nedeniyle çok sayıda yangın yaşadık. Seferihisar, Aliağa, Çeşme gibi ilçelerde de aynı seferberlik sürüyor. Her doğan çocuk için bir fidan dikilmesi kampanyasıyla Türkiye, milli ağaçlandırma seferberliğinde çok iyi bir noktaya geldi" diye konuştu. "En kıymetli varlığımız ormanlarımız ve çocuklarımız"

İzmir Vali Yardımcısı Nusret Şahin ise, "Son nefesinde bile fidan dikmeyi öğütleyen bir inancın mensuplarıyız. Ormanlar sadece düşmandan değil, her şeyden korur; sağlığımızı, iklimimizi, sularımızı, çevremizi korur. En kıymetli iki varlığımız ormanlarımız ve çocuklarımız" dedi.

İzmir genelindeki etkinliklerde dikilen fidanlarla birlikte, vatandaşlar geleceğe nefes olacak yeni orman alanlarının oluşmasına katkı sağladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

’Şehzade Mustafa’ya sette doğum günü sürprizi

2025-11-09 11:47 - Magazin

Polis memuru kalbine yenik düştü

2025-11-05 00:09 - Asayiş

Ünlü sanatçı Ümit Besen, engelli hayranını mutlu etti

2025-11-04 13:25 - Magazin

İmparator 50 yıl sonra Kayseri’de sahne aldı

2025-11-09 01:19 - Magazin

Melek Baykal, Jess Molho’nun boşanma davasında tanık olarak dinlendi

2025-11-10 16:26 - Magazin

Belediye Çalışanı İş Kazasında Hayatını Kaybetti

2025-11-06 18:28 - Asayiş

Cumhuriyet Balosu Sonrası ADD’ye Üye Akını

2025-11-06 15:16 - Marmaris

Bodrum’da çevreyi kirleten firmalara ağır ceza

2025-11-06 14:41 - ÇEVRE

PROF. DR. METİN ERGUN’DAN YENİ YIL ZAMLARINA TEPKİ: “VATANDAŞIN CEBİNE BİR DARBE DAHA”

2025-11-05 11:15 - Ekonomi

Bodrum’da yargılanan 14 sanıktan 7’si tahliye oldu

2025-11-11 09:20 - Asayiş

İlgili Haberler

Koçarlı’da marketlere sıkı zabıta denetimi

10:21 - Genel

Başiskele’de şehit Ömür Ertuğrul Sarı için anma programı düzenlendi

10:13 - Genel

Gebze’de mezarlık ve şehitliklerde periyodik bakım çalışmaları sürüyor

10:05 - Genel

Aşure geleneği Şirinevler’de yaşatıldı

09:55 - Genel

Menteşe’de GSB gençlik yaz kulübü kapılarını çocuklar için açtı

09:56 - Genel

Günün Manşetleri

ANALİG Yıldızlar Futbol Müsabakaları başladı

15:29 - Spor

Ağzından düşürdüğü sigara sebebi ile bahçeyi alevler sardı

15:02 - Asayiş

Ölümün kıyısından dönen eşinin mücadelesini kitaplaştırdı

14:44 - İnsan

Kene tutunması sonrası 7. ölüm

13:43 - Sağlık

Kayıp olarak aranan 9 yaşındaki Hüseyin’in cansız bedeni kanalda bulundu

13:23 - Asayiş