?>

İzmirli öğrenciler geleneksel oyunları Belçika’da sahneledi

?zmir’de lise öğrencileri, aldıkları davet üzerine turneye çıkarak ‘meddah’, ‘karagöz-hacivat’ ve ‘aşuk-maşuk’ gibi geleneksel türk oyunlarını belçika’da sahneledi.

Kültür Sanat - 2 ay önce

İzmir’de lise öğrencileri, aldıkları davet üzerine turneye çıkarak ‘Meddah’, ‘Karagöz-Hacivat’ ve ‘Aşuk-Maşuk’ gibi geleneksel Türk oyunlarını Belçika’da sahneledi.

Bornova Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘Bornova’dan Brüksel’e Hacivat ve Karagöz Göçü’ projesi çerçevesinde ‘Meddah’, ‘Karagöz-Hacivat’ ve ‘Aşuk-Maşuk’ gibi geleneksel Türk oyunlarını sahnelemeye başladı. Birbirinden renkli gösterileriyle dikkat çeken topluluk, son olarak Brüksel Eğitim Müşavirliği tarafından Belçika’ya davet edildi. Öğrenci ve öğretmenlerden oluşan ekip, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Lige, Lokeren, Charleroi ve La Louviére şehirlerinde gösteriler yaptı. Türk geleneklerinin yansıtıldığı oyunlar yoğun ilgi gördü. "Geleneksel Türk tiyatrosunun tanıtılmasını sağladık"

Projeye dair açıklamalarda bulunan Bornova Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Duran Özüberk, "Projemizin amacı geleneksel Türk tiyatrosunun önemli unsurlarını yeni kuşak gençlerimizin tanımasını sağlamak. Kültürel değerlerimizin korunması, yaşatılması ve tanıtılması amacıyla Edebiyat Öğretmeni Salih Köse ile birlikte 2021 yılında Geleneksel Türk Sahne Sanatları Topluluğu’nu kurduk. Toplulukla ‘Meddah’, ‘Hacivat-Karagöz’ ve ‘Aşuk-Maşuk’ oyunlarını sahneledik. Öğrencilerimiz geleneksel Türk sahne oyunlarını çok sevdi ve çok eğlenceli buldu" diye konuştu. "Yeni karakterler ekledik"

Çıktıkları turnede ilgiyle karşılandıklarını ve gösterilerin coşkulu geçtiğini belirten Özüberk, "Öğrencilerimiz unutulmayacak deneyimler yaşadı. Kültürümüzü hatırlatmak ve yaşatmak için yaptıkları gösterilerin önemini anladılar. Geleneksel Türk sahne sanatlarını daha da zenginleştirmek için topluluğumuza ‘Kavuklu’ ‘Pişekar’, ‘Kantocu’ ve ‘Manici’ gibi yeni karakterler ekledik. Yeni gösterilerimize keyifle hazırlanıyoruz. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Müdürümüz Aydın Doğmuş da bizlere destek verdi" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Van’da iki mevsim bir arada

2025-04-16 09:46 - Gündem

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

MARMARİS’İN ESNAFLARI BELEDİYENİN ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

2025-04-18 16:06 - Marmaris

İlgili Haberler

Güroymak’ta "Dengbej Gecesi"ne yoğun ilgi

22:31 - Kültür Sanat

Atakum Bilim ve Sanat Merkezi Çocuk ve Gençlik Korosu’ndan "Doğa Temalı" şarkılar

20:59 - Kültür Sanat

Bu sergide eserlerin kokusu misafirleri karşıladı

16:26 - Kültür Sanat

Gömeç’te "Artiz Mektebi" ilgiyle izlendi

14:58 - Kültür Sanat

Trabzon’da müzelere ve tarihi yapılara yoğun ilgi

13:28 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Böbrek Üstü Bezi Tümörlerinde Organ Koruyucu Yöntem

16:28 - Sağlık

Rüya Gördü, Mezarlığa Gönlünü Verdi

15:48 - Gündem

Eve Geç Gelme Tartışması Can Aldı

15:48 - Asayiş

Gurbetçiler ve Komşu Ülkeler Akın Ediyor

15:45 - Gündem

AB yeni İnsan Hakları Özel Temsilcisi atadı

15:32 - Siyaset