?>

İzmit Körfezi’nde "allı turna" şöleni

İZMİT KÖRFEZİ, BU YIL DA "ALLI TURNA" OLARAK DA BİLİNEN FLAMİNGOLARI AĞIRLIYOR.

Gündem - 2 ay önce

Göçmen kuşların önemli duraklarından biri olan İzmit Körfezi, bu yıl da "allı turna" olarak da bilinen flamingoları ağırlıyor.

İzmit Körfezi’ndeki sulak alanlar, göç rotaları üzerinde bulunan allı turnalar için önemli bir konaklama ve beslenme noktası olarak öne çıkıyor. Yaklaşık 168 kuş türüne ev sahipliği yapan İzmit Körfezi, Türkiye’nin önemli kuş gözlem alanlarından biri olmayı sürdürüyor. Özellikle gün doğumu ve gün batımında allı turnaların suya yansıyan pembe görüntüleri, doğa fotoğrafçıları ve kuş gözlemcileri için eşsiz manzaralar oluşturuyor. "Doğayı korudukça, bu zarif misafirler yeniden şehrimizi ziyaret edecek"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da sosyal medya hesabından allı turnaların körfezdeki görüntülerini paylaştı. Büyükakın, paylaşımında, İzmit Körfezi’nin zengin besin yapısı ve sakin ekosistemiyle zarif kuşlar için önemli bir nokta haline geldiğini belirterek, "Göç rotaları üzerinde yer alan İzmit Körfezi, her yıl olduğu gibi bu yıl da flamingoları ağırlıyor. Körfezdeki sulak alanlar, zengin besin yapısı ve sakin ekosistemiyle bu zarif kuşlar için önemli bir konaklama ve beslenme noktası haline geldi. Gün doğumunda ve gün batımında suya düşen pembe yansımalar, doğa fotoğrafçıları ve kuş gözlemcileri için eşsiz kareler oluşturuyor. Yaklaşık 168 kuş türüne ev sahipliği yapan İzmit Körfezi, sadece bir ulaşım ve sanayi havzası değil; aynı zamanda Türkiye’nin önemli kuş gözlem alanlarından biri olmayı sürdürüyor. Doğayı korudukça, bu zarif misafirler yeniden şehrimizi ziyaret edecek" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki ekosistemin ve biyoçeşitliliğin canlanmasında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çevre koruma projeleri de etkili oluyor. Bu çerçevede, Körfez’deki su kalitesini artırmak ve deniz yaşamını eski doğal yapısına kavuşturmak amacıyla yürütülen "İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizliği Projesi" gibi çalışmalar sürüyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

İngiliz ve Alman turistler Kale’nin biber tatarı ve pidesine bayıldı

2025-10-19 08:27 - Magazin

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

2025-10-17 14:08 - Magazin

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

İclal Aydın, "Ama Değil, Rağmen" ile 12 ilde turneye çıkıyor

2025-10-20 11:57 - Magazin

Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı

2025-10-20 06:01 - Magazin

Acıpayamlı kadın kuaför İngiltere’de Dünya 2.’si oldu

2025-10-17 09:29 - Magazin

Katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

2025-10-14 17:35 - Asayiş

Marmaris Siteler Mahalle Muhtarı Gülizar Pekpak’tan Ankara çıkarması

2025-10-16 15:55 - Marmaris

İlgili Haberler

Van’da 389 yerleşim yerinin yolu kapalı

10:20 - Gündem

Göksu siyah akmaya başladı, akıllara 3 yıl önceki hadise geldi

10:21 - Gündem

Bayburt’ta ağaç dallarına dolanan kargayı itfaiye kurtardı

10:19 - Gündem

Kuraklık nedeniyle Seyhan Nehri’ne su verilmeyince atık su gerçeği ortaya çıktı

10:19 - Gündem

Başkan Dere: "2026 yılı Sungurlumuz için şahlanış yılı olacak"

10:11 - Gündem

Günün Manşetleri

Büyükşehir Atletlerinden Atatürk Koşusu’nda 11 Madalya

15:09 - Spor

Üretimin Yanında Büyükşehir Var

15:03 - Ekonomi

Fethiye–Ölüdeniz Hattında 4. Etap Tamamlandı

15:03 - Genel

Muğla Havalimanlarında 11 Ayda 9,8 Milyon Yolcu

14:01 - Ekonomi

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

12:11 - Asayiş