?>

Jandarmadan 2025’te uyuşturucuya tavizsiz savaş

Şırnak’ta geçen yıl yürütülen operasyonlarla uyuşturucu imal ve ticareti yapan organize yapılar ile sokak satıcılarına yönelik önemli sonuçlar elde edildi.

Asayiş - 4 saat önce

Şırnak’ta geçen yıl yürütülen operasyonlarla uyuşturucu imal ve ticareti yapan organize yapılar ile sokak satıcılarına yönelik önemli sonuçlar elde edildi. Yıl boyunca sürdürülen çalışmalar, uyuşturucuyla mücadelenin kesintisiz ve kararlı şekilde devam ettiğini ortaya koydu.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 1 Ocak-31 Aralık 2025 tarihlerinde kırsal alanlar, yerleşim merkezleri, geçiş güzergâhları ve sınır hattında istihbarata dayalı olarak yürütülen operasyonlarda uyuşturucu suçlarının imalat, sevkiyat, satış ve kullanım aşamalarının tamamı hedef alındı. Operasyonlarda, suç zincirinin farklı halkalarına yönelik çok sayıda adli işlem gerçekleştirildi. Türk Ceza Kanununun 188’inci maddesi kapsamında uyuşturucu imal ve ticaretine yönelik 9 ayrı operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 26 şüpheli gözaltına alındı, 6 şüpheli tutuklandı, 8 kişi hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Uyuşturucu kullanımı ve bulundurulmasına ilişkin TCK 190-191 kapsamında ise 158 olay tespit edildi. Bu olaylarda 176 şüpheli gözaltına alınırken, 1 kişi tutuklandı, 3 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Yıl genelinde uyuşturucu suçları kapsamında toplam 202 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 7’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 11’si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.

Geçen yıl ele geçirilen uyuşturucu miktarlarında önceki yıllara kıyasla ciddi artış kaydedildi. Yapılan çalışmalarda 380 kilogramdan fazla metamfetamin, 53 kilo 235 gram esrar, 43 bin 56 kök kenevir ve skunk, bonzai, eroin ve çeşitli sentetik uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Yetkililer, özellikle metamfetamin ve esrar miktarındaki artışın, uyuşturucu şebekelerine yönelik hedef odaklı ve derinlemesine yürütülen operasyonların sonucu olduğunu değerlendirdi. Kırsal alanlarda tespit edilen yasa dışı ekim alanlarının imha edildiği bildirildi. Sınır hattı ve kırsalda operasyonlar yoğunlaştı

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında, sınır hattı ve kırsal bölgelerde teknolojik takip sistemleri, saha istihbaratı ve ani operasyonların etkin şekilde kullanıldığı belirtildi. Bu çalışmalarla, uyuşturucu sevkiyatında kullanılan güzergâhların önemli ölçüde kontrol altına alındığı ifade edildi. Jandarma yetkilileri, uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca adli bir faaliyet olarak değil, toplum sağlığını ve özellikle gençleri korumaya yönelik bir güvenlik önceliği olarak ele alındığını vurguladı. 2026 yılında da başta sokak satıcıları olmak üzere uyuşturucu suçlarına karışan kişi ve yapılara yönelik operasyonların artarak devam edeceği bildirildi.

HABER KAYNAĞI : İHA

Haftanın Öne Çıkanları

ERGUN; ÖĞRENCİLER YURTLARDA GÜVENDE Mİ?

2026-01-23 12:27 - Genel

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

Engelli Haklarında Tasarruf Krizi

2026-01-24 20:01 - Marmaris

Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu

2026-01-22 14:53 - Sağlık

Fırtına elektrik tellerini kopardı, çıkan yangın büyümeden söndürüldü

2026-01-22 00:09 - Asayiş

DATÇA’DA VİRAJI ALAMAYAN TIR DEVRİLDİ: 1 YARALI

2026-01-24 00:44 - Asayiş

ADD’DEN UĞUR MUMCU VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİĞİ

2026-01-24 16:39 - Marmaris

‘Yeşil Vatan’ kısa film özel ödülü Muğla’ya

2026-01-20 11:16 - Gündem

Muğla UMKE’ye tam donanımlı lojistik araç

2026-01-22 13:19 - Sağlık

İlgili Haberler

Aydın’da bir haftada 346 aranan şahıs yakalandı

17:38 - Asayiş

Karapınar’da trafik denetimleri

17:34 - Asayiş

Dere yatağına düşen vatandaş kurtarıldı

17:21 - Asayiş

Babasını kurtarırken kuyuda can veren 17 yaşındaki Efe’ye acı veda

17:09 - Asayiş

Bursa’da yabancı uyruklu şahıs evinde ölü bulundu

17:16 - Asayiş

Günün Manşetleri

350 milyon yıllık Gökgöl Mağarası’na ziyaretçi rekoru

16:18 - İnsan

Yunanistan’da bisküvi fabrikasında yangın: 4 ölü

15:45 - Asayiş

Babasının ölümüne sebep olan üvey oğul tutuklandı

14:56 - Asayiş

Penguen sürüden ayrılırken belediyeler boş durmadı

14:55 - Genel

ASELSAN, NATO’nun taşınabilir hava savunma kabiliyetine katkı sunacak

14:35 - Teknoloji