?>

Junior World Cup, ikinci kez Antalya’da düzenleniyor

Junior world cup, ikinci kez antalya’da düzenleniyor

Spor - 1 ay önce

Çocuk futbolunun en prestijli organizasyonlarından biri olan Junior World Cup Antalya (JWCA) Çocuklar Futbol Dünya Kupası, ikinci kez Antalya’da düzenleniyor. 16-20 Nisan tarihlerinde Belek’te gerçekleşecek dev organizasyona, 5 kıtadan, 28 ülkeden, 300’den fazla takım ve 3 binin üzerinde genç futbolcu katılacak.

2028 yılında dünyanın en büyük çocuk futbol festivali olma hedefiyle hızla büyüyen turnuva, bu yıl da kapasitesini iki katına çıkararak ilerliyor. Antalya Valiliği’nin himayesinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür, Spor ve Turizm Daire Başkanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ve Herkes İçin Spor (HİS) Federasyonu katkıları ile hayata geçiriliyor. Futbolun geleceği Antalya’da buluşuyor

Turnuva, Avrupa’nın ve dünyanın en önemli kulüplerinin altyapı takımlarını ağırlıyor. Bu yıl Bayern Münih, Manchester City, Fulham, Everton, Köln, Stuttgart, Borussia Dortmund, Rayo Vallecano, Aspir Academy, Mechelen, Kopenhag, Dinamo Moskova, CSKA Moskova, Club Brugge, Sporting Lizbon, Lech Poznan, Hellas Verona, Kızıl Yıldız, Partizan, Sabah, Beşiktaş, Altınordu, Samsunspor, Antalyaspor, Ümraniyespor gibi dev kulüplerin genç yetenekleri sahne alacak. İlki geçen sene düzenlenen JWCA’nın 2024 yılında U8 yaş grubunda Torbalıgücü, U9, U11 ve U12 yaş grubunda Beşiktaş, U10 ve U13 yaş grubunda Porto (Portekiz), U14 yaş grubunda Sabah (Azerbaycan) ve U15 yaş grubunda River Plate (Arjantin) şampiyon olmuştu. Mert Paflak: "Çocuklar oynadıkça gelişir"

Futbolun yalnızca bir oyun değil; kültürleri bir araya getiren, dostlukları pekiştiren ve genç yeteneklere ilham veren küresel bir dil olduğunu belirten Selectum JWCA 2025 Turnuva Direktörü Mert Paflak, "Bu vizyonla yola çıkan JWCA Çocuklar Futbol Dünya Kupası, ikinci kez Antalya’da, dünya çapında büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor. Küresel ölçekte büyümeye devam eden JWCA, 2028 yılında dünyanın en büyük çocuk futbol festivali hatta karnavalı olma hedefiyle yola devam ediyor. Bu turnuva ile hem futbolun gelişimine katkı sağlıyoruz hem de Antalya’yı uluslararası spor turizminin merkezlerinden biri haline gelmesine katkıda bulunuyoruz. Selectum JWCA 2025, yalnızca bir futbol organizasyonu değil; çocuklar için unutulmaz bir deneyim ve geleceğin yıldızlarının sahne aldığı bir platform. Bu büyük organizasyonun bir parçası olmaktan gurur duyuyor, tüm katılımcılara başarı dolu bir turnuva diliyorum" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

40 bin metrekarelik Millet Bahçesini vatandaşlar kullanmaya başladı

2025-04-03 09:39 - Gündem

MEHMET OKTAY'DAN DİSİPLİN SORUŞTURMASINA SİTEM

2025-04-02 10:41 - Siyaset

Ahmet Aras ve Gonca Köksal Dünyaevine Girdi

2025-04-01 17:02 - Gündem

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Tefecilikten Tutuklandı

2025-03-28 23:05 - Marmaris

Erzincan’da meyve fidanı satışına yoğun ilgi

2025-04-02 20:26 - Gündem

Köyceğizli Öğrenciler Öykü Yarışmasında Birinciliği Paylaştı

2025-04-01 12:11 - Kültür Sanat

MARMARİS’TE SAĞANAK YAĞIŞ DEVAM EDİYOR

2025-04-02 14:46 - Marmaris

Kütahya OBM’ye 122 geçici işçi alımı için kura çekimi yapıldı

2025-04-04 09:57 - Ekonomi

Başkan Ünlü'den Marmaris'te Yoğun Bayram Mesaisi

2025-03-31 09:44 - Genel

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu

2025-03-28 11:11 - Asayiş

İlgili Haberler

Damla Nur Yılmaz ve Emir Perçin Milli takımda

08:16 - Spor

Süper Lig’de 34. hafta görünümü

22:09 - Spor

Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 1 - Trabzonspor: 1 (Maç sonucu)

21:58 - Spor

Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 1 - Trabzonspor: 0 (İlk yarı)

20:55 - Spor

Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 1 - Trabzonspor: 0 (Maç devam ediyor)

20:18 - Spor

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan