?>

Kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi

Mersin büyükşehir belediyesi kadın ve aile hizmetleri dairesi başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren yenice yaşar bayboğan kadın atölyesinde kırkyama kursuna katılan kadınlar, ‘kırkyama çocuk yorganı sergisi’ açtı.

Kültür Sanat - 9 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yenice Yaşar Bayboğan Kadın Atölyesinde Kırkyama Kursuna katılan kadınlar, ‘Kırkyama Çocuk Yorganı Sergisi’ açtı.

Yenice Yaşar Bayboğan Kadın Atölyesinde hafta içi her gün saat 08.00-17.00 arası Kırkyama Kursu veriliyor. Sabah ve öğlen grubu olmak üzere toplam 40 kursiyerin yer aldığı kursta, birbirinden güzel el emeği ürünler çıkıyor. Sabır ve emeğin bir araya geldiği kursta, kırkyama işini öğrenen kadınlar hem diktikleri yogan, yastık çanta gibi ürünlerin satışını yapıyor hem de terapi gibi nitelendirdikleri kursta güzel anılar biriktirerek sosyalleşiyor. Büyükşehir Belediyesinin sunduğu imkan ile sergi açan kadınlar, ürünlerini görünür kılarak, satış yapma imkanı buldu. Yakın zamanda ünlü bir mağazadan sipariş alan kursiyerler, ekonomik kazanç elde etmenin mutluluğunu yaşadı. “Kırkyama emek ve sabır işidir”

Yenice Yaşar Bayboğan Kadın Atölyesinde Kırkyama Öğretmeni Fatma Kuru, 4 yıldır kursiyerlere kırkyama, iğne oyası, patchwork, ev tekstili gibi birçok alanda eğitimler verdiğini belirterek, “Kumaşlarıyla kombinliyorlar, satıyorlar. Şu an 40 sipariş aldılar. Onları yetiştirmeye çalışıyorlar. Sergilere gidiyoruz. Çok büyük ilgiyle karşılaşıyoruz. Kırkyama emek ve sabır işidir. Kırkyama, küçücük parçaları bir araya gelip sabrın ortaya döküldüğü bir şeydir” dedi. “Çok ünlü bir mağazadan talep aldık”

Sergideki ödüllü işleri anlatan Kuru, “Bir tane Mersin il birincisi çocuk yorganımız var. Bir tane Kültür Bakanlığı sanat ödülü almış bir ürünümüz var. Bir de Kültür Bakanlığı onur belgesi almış bir ürünümüz var. Bunlar hem Mersin’in iğne oyasını hem kırkyamayı hem basit iğne nakışlarını birleştirerek ortaya çıkardığımız ürünler” diye konuştu. Sergide satış da yapıldığını aktaran Kuru, aynı zamanda dışarıdan da sipariş almaya devam ettiklerini anlatarak, “Bir ressamımızın aracılığıyla çok ünlü bir mağazadan talep aldık, oraya çalışıyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz ekonomik özgürlüğüne kavuşmuş oluyor. Aile bütçesine de katkı sağlamış oluyorlar” ifadelerini kullandı. “Yaptığımız işlerle ailemize ekonomik olarak katkıda bulunuyoruz”

Yaklaşık 4 yıldır Yenice Yaşar Bayboğan Kadın Atölyesinde kırkyama kursuna gittiğini söyleyen Serin Uğur, kanser tedavisi gördüğünü ve kursun kendisine terapi gibi geldiğini anlattı. Uğur, “Çok rahatlıyorum. Güzel şeyler çıkarıyoruz. Torunlara bir şeyler yapıyoruz. Yorgan, battaniye yaptık el emeği göz nuru. Bu yüzden Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Artı bir psikolog ihtiyacı hissetmeden el işi nakışlarla gidermeye çalışıyoruz. Gezilerimiz, sosyal faaliyetlerimiz oluyor, sergilerimiz oluyor. Bu bize inanılmaz iyi geliyor. Hocamız ve arkadaş ortamımız çok iyi. Kursumuzdan çok memnunuz” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’NIN BAŞI SAĞ OLSUN ÇEVRE DOSTU OĞUZ ALTINBAŞ'I KAYBETTİK

2024-09-14 13:25 - Gündem

MUĞLA’DA GÖL VE DAĞ ARASINDAKİ GİZEMLİ KÖY

2024-09-16 12:14 - Gezi

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

TARİH VE MİLLİ MÜCADELESİYLE KARADENİZ’İN İNCİSİ SAMSUN

2024-09-14 14:41 - Gezi

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

Fenerbahçe, Süper Lig’de Kasımpaşa’ya konuk olacak

2024-09-14 09:35 - Spor

Edirne’de Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı

2024-09-17 19:28 - Ekonomi

Galatasaray, Gaziantep FK ile 11. Kez Karşılaşacak

2024-09-16 13:32 - Spor

İlgili Haberler

122 branş, 6 bine yakın kursiyerle SAMEK’te görkemli final

18:01 - Kültür Sanat

Bakan Ersoy: "‘Ben Türkiye Mezunuyum’ dediğinizde, sıcak bir tebessüm göreceksiniz"

17:34 - Kültür Sanat

Mardin’in plakasını simgeleyen 47 metrelik kebap yapıldı

16:40 - Kültür Sanat

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nün projesine BAKA desteği

15:14 - Kültür Sanat

Yaz etkinliklerinde, TSM sanatçısı Abdullah Ercan sahne aldı

14:41 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Taşıt Tanıma Sistemi'nde Son Gün 30 Haziran

16:10 - Ekonomi

Engelli Vatandaşın Tekerlekli Sandalye Karşılandı

15:49 - İnsan

Savcı İşçimen'i Darp Davasında Cezalar Belli Oldu

15:34 - Genel

Taksiciyi Darp Edip Aracını Gasp Eden Şahıs Tutuklandı

15:17 - Asayiş

Tüfek Cinayeti Davasında Şok Karar

14:54 - Asayiş