?>

Kadınlara yönelik klima-kombi bakım eğitiminin üçüncü dönemi

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KADINLARIN TEKNİK ALANLARDA MESLEKİ BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEK VE İSTİHDAM OLANAKLARINI ARTIRMAK AMACIYLA DÜZENLEDİĞİ KLİMA-KOMBİ BAKIM EĞİTİMİ'NİN ÜÇÜNCÜ DÖNEMİNİ BAŞLATTI.

İnsan - 1 saat önce

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadınların teknik alanlarda mesleki becerilerini geliştirmek ve istihdam imkanlarını artırmak amacıyla düzenlediği klima-kombi bakım eğitiminin üçüncü dönemini başlattı.

Kadın Politikaları Dairesi Başkanlığı ile Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı iş birliğinde yürütülen klima-kombi bakım eğitiminin üçüncü dönemi 20 kadının katılımıyla başladı. Eğitim programıyla kadınların teknik servis alanındaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, mesleki alanda daha görünür olmaları ve istihdam imkanlarına erişimlerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Koşuyolu Kadın Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde katılımcılar; klima ve kombi sistemlerinin çalışma prensipleri, periyodik bakım uygulamaları, arıza tespiti, güvenli çalışma yöntemleri ve uygulamalı bakım teknikleri konusunda teorik ve pratik eğitim alıyor. Uygulamalı eğitimlerle 6 hafta sürdürülen programın sonunda katılımcılara belge verilecek ve kadınların teknik servis alanında istihdama katılımlarının desteklenmesi hedefleniyor.

Kursa katılan Leyla Özaltuğ, eğitime başlama sürecini ve hedeflerindeki değişimi anlattı. Özaltuğ, "Ev hanımı olarak birçok işin üstesinden gelmemiz gerekiyor. Bu cihazları ev ortamında kullandığımız için kursun bana fayda sağlayacağını düşünerek katıldım. Geldiğim günle bugün arasında çok büyük bir fark var. Başlangıçta sadece evdeki eşyaları tamir etmeyi düşünürken, şu an bunu bir iş olarak yapmayı planlıyorum. Kadınların her işin üstesinden geldiğine inandığımız için bunu da kolaylıkla yapacağımıza inanıyoruz. Belediyemize bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Kursa sosyalleşmek ve yeni bir hobi edinmek amacıyla başladığını belirten Fatma İnalca "Başlangıçta vakit geçirmek ve yeni bir şeyler öğrenmek için gelmiştim. Ancak eğitmenimiz bize A’dan Z’ye her şeyi öğretti; sökümünden bakımına, montajından gaz alımına kadar bir ustanın bilmesi gereken tüm detaylara artık hakimiz. İlk başta ’yapamam’ diyerek çok çekiniyordum. Fakat işin içine girince her şeyin aslında çok basit olduğunu ve kadınların yapamayacağı hiçbir şey olmadığını gördüm. Bu deneyimi tüm kadınlara tavsiye ediyorum" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yazın cildinizi korumanın altın kuralları

2026-07-09 15:39 - Sağlık

Datça'da 16. Hızırşah Etkinlikleri Başlıyor

2026-07-13 14:39 - Kültür Sanat

KALDIRIMLARI KORUMAK İÇİN KONULAN DUBALAR BİRER BİRER KIRILIYOR

2026-07-09 14:59 - Marmaris

15 Temmuz Programı Belli Oldu

2026-07-13 11:10 - Marmaris

CHP’de 7 il başkanı ve yönetimi görevden alındı

2026-07-11 09:58 - Siyaset

Turistlerin arasında iş makineleri tepki çekti

2026-07-15 12:46 - Marmaris

Medya Sektörüne İstihdam Desteği!

2026-07-11 09:43 - Gündem

15 TEMMUZ MARMARİS PROGRAMI

2026-07-14 16:05 - Marmaris

MARMARİS'TE SU SPORLARINA YOĞUN İLGİ

2026-07-10 13:33 - Marmaris

Kaza sonrası olay yerinden kaçmak isteyen şahıs, minibüsü vatandaşların ve polisin üzerine sürdü: 1 ölü, 1’i polis 2 yaralı

2026-07-13 02:25 - Asayiş

İlgili Haberler

SANKO Üniversitesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı düzenlendi

13:20 - İnsan

Diyarbakır kırsalında yollar yenileniyor

13:06 - İnsan

Başkan Kılıç, Alaybey esnafı ile bir araya geldi

13:03 - İnsan

Şanlıurfa’da vatandaşlar meydanlara sığmadı

13:01 - İnsan

Karne hediyesi Başkan Yılmaz’dan

13:02 - İnsan

Günün Manşetleri

Şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi

14:50 - İnsan

Depremzedelerden Baykar konutlarına tam not

14:40 - Genel

Cinayete kurban giden anne ve kızına acı veda

14:38 - Genel

15 Temmuz şehidi Recep Gündüz dualarla anıldı

14:37 - İnsan

Anız ateşi felakete dönüşmeden söndürüldü

14:27 - Asayiş