?>

Kadınların ritmi Denizli’ye enerji kattı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DÜNYA DANS GÜNÜ’NÜ KENTİN DÖRT BİR YANINDAN GELEN YÜZLERCE KADININ KATILDIĞI GÖRKEMLİ BİR ETKİNLİKLE KUTLADI. ETKİNLİKTE KADINLARA SESLENEN BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU, "BU ŞEHRİN MUTLU OLMASININ ANA KURALI KADINLARIMIZIN YÜZÜNÜN GÜLMESİDİR; SİZLER MUTLUYSANIZ, DENİZLİ MUTLU DEMEKTİR" DEDİ.

Spor - 1 ay önce

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Dans Günü’nü kentin dört bir yanından gelen yüzlerce kadının katıldığı görkemli bir etkinlikle kutladı. Etkinlikte kadınlara seslenen Başkan Çavuşoğlu, "Bu şehrin mutlu olmasının ana kuralı kadınlarımızın yüzünün gülmesidir; sizler mutluysanız, Denizli mutlu demektir" dedi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Albayrak Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’nde düzenlenen program, "Mutlu İnsanların Şehri Denizli" sloganına yakışır bir coşkuya sahne oldu. 19 ilçeden otobüslerle alana gelen yüzlerce kadının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, DJ performansı eşliğinde ısınma hareketleriyle start aldı. Katılımcılar, spor kompleksini dev bir dans pistine çevirdi. Disiplin ve estetiğin buluştuğu step aerobik gösterileriyle artan tempo, ilerleyen saatlerde yerini dev bir enerji şölenine bıraktı.

"Siz mutluysanız, Denizli mutlu"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve eşi Nilgün Çavuşoğlu, bu büyük coşkuya ortak oldu. Programda konuşan Başkan Çavuşoğlu, şehrin dört bir yanından gelen kadınların enerjisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu şehrin sokaklarında yürüyen kadınlar mutlu oldukça bizim de mutluluğumuz artıyor. Bizim amacımız, bu şehrin her sokağında yüzlerin güldüğü, kadınların sosyal hayatın içinde hak ettiği yeri aldığı bir Denizli inşa etmektir. Bir evde huzur ve bereketin olması, o evdeki kadının yüzünün gülmesine bağlıdır. Aynı şekilde, bu şehrin mutlu olmasının ana kuralı da kadınlarımızın yüzünün gülmesidir. Sizler mutluysanız, Denizli mutlu demektir" diyerek toplumsal huzurda kadının kilit rolüne dikkat çekti. "Farklılıklarla birlikte büyüyen bir Denizli"

Konuşmasında ayrım gözetmeksizin herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışını benimsediklerini vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, Denizli’yi her görüşten ve her yaştan vatandaşla birlikte büyütme hedefini paylaştı. Şehrin her köşesinde kadının izinin olmasını arzu ettiklerini belirten Başkan Çavuşoğlu, "Şehrimizin her renginden, her görüşünden kadınımızla burada bir arada olmak büyük bir umut kaynağı. Kimseyi fikrinden dolayı ayrıştırmadığımız, şehrin kaynaklarını şehrin insanlarıyla paylaştığımız bir geleceği hep birlikte inşa ediyoruz" ifadelerini kullandı. "Şehrin her köşesinde kadının izi olacak"

Sanatın ve sporun birleştirici gücüne vurgu yapan Başkan Çavuşoğlu, Denizli’nin sadece merkezinde değil, en uzak noktasındaki kadınların bile sosyal yaşamın içinde aktif rol almasını istediklerini belirtti. Etkinliğe katılanlara teşekkür ederek sözlerini tamamlayan Başkan Çavuşoğlu, "Hep beraber mutlu olacağımız; sanatıyla, sporuyla, tarımıyla ve turizmiyle herkesin ayağa kalktığı bir Denizli için çalışıyoruz. Kimsenin geride kalmadığı, herkesin dilediği gibi özgürce yaşayabildiği bir şehri birlikte büyüteceğiz" diyerek katılımcıları selamladı. "Mutlu şehrin, mutlu kadınları"

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayşe Sarıkaya ise, "Denizli’mizin dört bir yanından gelen binlerce kadınımızla aynı ritimde buluşmak, sporun ve dansın birleştirici gücünü böylesine büyük bir enerjiyle hissetmek bizler için gurur verici. Amacımız, Büyükşehir Belediyemizin sunduğu imkanlarla kadınlarımızı sosyal yaşamın merkezine taşımak ve her mahallemizde sağlıklı yaşam bilincini kalıcı hale getirmektir. Zira kadının elinin değdiği her yer çiçek açar ve bir kadın güçlendiğinde, aslında tüm dünya ayağa kalkar" ifadelerine yer verdi. Aerobik ve Salla Turka coşkuyu zirveye taşıdı

Konuşmaların ardından, eğitmenler Hasan Kılınçer, Hüseyin Ayaz ve Gizem Çokberkit’e plaketleri takdim edildi. Etkinliğin merakla beklenen "Aerobik ve Salla Turka" bölümünde ise binlerce kadın, dans eğitmenleri eşliğinde hem yüksek tempolu spor yaptı hem de geleneksel ezgilerin modern dans adımlarıyla harmanlandığı unutulmaz bir performans sergiledi. Yaklaşık 1,5 saat süren kesintisiz dans şöleni, katılımcılara hem stres atma hem de sosyalleşme imkanı sundu. Kadınlardan Başkan Çavuşoğlu’na teşekkür

Etkinlik sonunda doyasıya eğlenen kadınlar, kendilerine sağlanan bu imkanlardan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’na teşekkür etti. Şehrin her noktasından bir araya gelerek sosyalleşme fırsatı bulduklarını ifade eden katılımcılar, bu tür organizasyonların devam etmesini diledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS BELEDİYESİNE YENİ ATAMA

2026-04-28 14:50 - Marmaris

Çorum FK, Erzurumspor FK maçı hazırlıklarına başladı

2026-04-28 19:55 - Spor

İçmeler–Marmaris yolunda son durum çalışmalar hızlanıyor

2026-04-25 14:48 - Genel

Bursa’da depoya kurşun yağmuru: Avukat hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

2026-04-29 00:08 - Asayiş

Poizi, Ordu’da sahne aldı

2026-04-26 12:41 - Magazin

Marmaris’te vinç kazasında iki tutuklama

2026-04-24 16:01 - Gündem

Rafet El Roman’dan New York’ta Milli Takım için yeni marş müjdesi

2026-04-26 11:13 - Magazin

Yıldırım’da Müminifest rüzgarı

2026-04-28 14:28 - Magazin

Usta sanatçı Cahit Berkay gençlerle aynı sahneyi paylaştı

2026-04-24 11:05 - Magazin

Osmangazi’de kadınlardan muhteşem ritim gösterisi

2026-04-28 10:10 - Magazin

İlgili Haberler

Milli taekwondoculardan 13 madalya

23:20 - Spor

Trendyol’dan ‘Ay Yıldızlı Efsaneler’ paneli

22:39 - Spor

Bahçeşehir Koleji seriyi eşitledi

22:17 - Spor

Sokaklar Bizim Turnuvasında şampiyon Gençler Gücü

19:41 - Spor

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kurullarıyla birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti

18:48 - Spor

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem