?>

Kağıthane’de Ramazan’ın ilk iftarı miniklerle yapıldı

KAĞITHANE BELEDİYESİ TARAFINDAN RAMAZAN AYININ İLK GÜNÜNDE DÜZENLENEN TEKNE ORUCU PROGRAMINDA YAKLAŞIK 200 ÇOCUK, ÖĞLEN EZANIYLA BİRLİKTE ORUÇLARINI AÇARAK HEM EĞLENCELİ ETKİNLİKLERLE BULUŞTU HEM DE RAMAZAN’IN MANEVİ ATMOSFERİNİ ERKEN YAŞTA DENEYİMLEDİ.

Genel - 3 ay önce

Kağıthane Belediyesi tarafından Ramazan ayının ilk gününde düzenlenen tekne orucu programında yaklaşık 200 çocuk, öğlen ezanıyla birlikte oruçlarını açarak hem eğlenceli etkinliklerle buluştu hem de Ramazan’ın manevi atmosferini erken yaşta deneyimledi.

Kağıthane’de Ramazan ayının ilk gününde çocuklara yönelik "tekne orucu" iftar programı düzenlendi. Kağıthane Belediyesi tarafından yeni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, minikler okunan ezanla tekne oruçlarını açtı. Çocukların küçük yaşta oruca alışması ve Ramazan’ın manevi atmosferini hissetmeleri amacıyla düzenlenen programa yaklaşık 200 çocuk katıldı. Çocuklara iftar menüsünde köfte, pilav, patates ve meyve suları sunuldu. Yanı sıra patlamış mısır ve pamuk şeker ikramlıkları, ramazan günlüğü ve ramazana özel ev süslemeleri hediye edildi. Program kapsamında iftarın yanı sıra çocuklara özel Ramazan etkinlikleri de yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte çocukların heyecanı dikkat çekti. Tekne orucu iftarına katılan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de miniklerle bir araya gelerek onların sevincine ortak oldu.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Öztekin, çocuklarla birlikte anlamlı bir etkinlikte bir araya geldiklerini söyleyerek, " Ramazan’ın ilk gününde çocuklarımızla bir araya geldik. Anadolu geleneğimiz olan tekne orucunu bugün çocuklarımızla birlikte yaşadık. Miniklerimiz yarım gün oruç tutarak hem Ramazan ayını tanıdı hem de oruç ibadetini sevme fırsatı buldu. Düzenlediğimiz bu programla çocuklarımızla birlikte anlamlı ve güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Yarım gün boyunca oruçlarını tutan çocuklarımız, ezanla birlikte oruçlarını açtı. Böylece Ramazan’da iftarı, sahuru, teravih namazını ve bu mübarek ayın ibadet atmosferini yakından tanımış oldular. Aynı zamanda Kur’an-ı Kerim ile de buluşma imkanı elde ettiler. Ramazan ayı boyunca her gün iftar sonrasında Kağıthane Meydanı’nda çocuklarımızla buluşmaya devam edeceğiz. Program kapsamında çocuk oyunları, Karagöz-Hacivat gösterileri ve meddah etkinlikleri yer alacak. Teravih namazı sonrasında ise sohbet programları, söyleşiler ve musiki konserlerle Ramazan-ı Şerif’in manevi iklimini hep birlikte idrak edeceğiz. Sahur programlarında farklı gruplarla bir araya gelecek, iftar sofralarında ve çadırlarda komşularımızla buluşmayı sürdüreceğiz. Bugün burada yaklaşık 200 çocuğumuz iftarını açtı. İlkokul çağındaki çocuklarımız, bu vesileyle Ramazan-ı Şerif’in manevi atmosferiyle tanışmış oldu" dedi.

Çocuklar ise yapılan iftar programından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Öte yandan programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Hoşyiğit de katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

İlgili Haberler

TRAKYAKA’da 2026 yatırım hedefleri değerlendirildi

19:09 - Genel

Dicle’de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi

19:04 - Genel

Başkan Genç: "Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor"

18:00 - Genel

Sancaktepe’de "Kadın ve Yaşam Festivali" kapılarını açtı

17:22 - Genel

Başsavcı Tiryaki: "Ceza infaz kurumlarımızı proaktif yönetim anlayışıyla yönetiyoruz"

17:00 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem