?>

Kahramanmaraş Stadyumu’nun yüzde 50’si tamamlandı

KAHRAMANMARAŞ'TA YAPIMI DEVAM EDEN 17 BİN 500 SEYİRCİ KAPASİTELİ YENİ STADYUM İNŞAATINDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR.

Spor - 1 saat önce

Kahramanmaraş’ta yapımı devam eden 17 bin 500 seyirci kapasiteli yeni stadyum inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, stadyumda fiziki gerçekleşme oranının yüzde 50 seviyesine ulaştığını belirterek, tesisin 2027 yılı Ocak ayında hizmete açılmasının hedeflendiğini söyledi.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, yapımı devam eden Kahramanmaraş Stadyumu inşaatında incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Stadyum alanının Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edildiğini ifade eden Özdemir, "Burada yapımı süren tesisimiz 17 bin 500 kişilik yeni stadyumumuzdur. Projenin ihalesi 30 Haziran 2025 tarihinde gerçekleştirildi. Yer teslimi ise Temmuz 2025’te yapıldı. Şu an itibarıyla inşaatta fiziki gerçekleşme oranı yüzde 50 seviyesine ulaşmış durumda" dedi.

Çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini kaydeden Özdemir, "Herhangi bir aksilik yaşanmaması ve ilave imalat gerektirecek bir durumun ortaya çıkmaması halinde stadyumumuzun 2027 yılı Ocak ayında tamamlanmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Yeni stadyumun Kahramanmaraş’ın uzun yıllardır beklediği önemli spor yatırımlarından biri olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Özdemir, "Deprem sonrası şehrimizin yeniden yapılanma sürecinde önemli yatırımlar hayata geçiriliyor. Stadyumumuz da bunlardan biri. Vatandaşlarımız tamamlanmasını büyük bir heyecanla bekliyor. Deprem sonrası şehrimizin yeniden ayağa kalkması noktasında büyük destek veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni stadyumun tamamlanmasıyla birlikte Kahramanmaraş’ın modern spor altyapısına kavuşacağını belirten yetkililer, tesisin profesyonel müsabakaların yanı sıra çeşitli spor organizasyonlarına da ev sahipliği yapacağını ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "2025 yılında Pakistan ile ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara ulaştı"

2026-07-04 14:45 - Ekonomi

Anahtar Parti Kırşehir İl Başkanı Kaya: "Çarşıdaki sessizlik hepimizi düşündürmeli"

2026-07-03 14:14 - Siyaset

Köyceğizli Kanocudan Kanada'da Çifte Final

2026-07-03 11:14 - Spor

Marmariste CHPli Vekillerden Demokrasi Mesajı

2026-07-03 20:30 - Marmaris

Akın Coşkunlar'dan Kaymakam Kaya'ya Veda

2026-07-03 11:22 - Marmaris

MARMARİS'TE HURDA ARAÇLAR TOPLANIYOR!

2026-07-03 14:48 - Marmaris

Edirne’de 665’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali’nde Melek Mosso sahne aldı

2026-07-05 06:04 - Magazin

Marmaris’te sahile erkek cesedi vurdu

2026-07-04 13:23 - Asayiş

MEAH uzmanından ’güneş’ uyarısı

2026-07-04 12:02 - Sağlık

BODRUM’DA KONSER MARATONU BAŞLIYOR

2026-07-04 16:35 - Magazin

İlgili Haberler

Yunusemre’nin minik pehlivanları madalyaları topladı

12:22 - Spor

Galatasaray’ın şampiyonluk kupası Mardian Mall’da taraftarlarla buluştu

11:09 - Spor

Aliağa FK’dan net mesaj: "Hedeflerimiz değişmedi"

10:54 - Spor

Erzurumspor FK ilk etap kampını tamamladı

10:51 - Spor

Talas’ta yaz spor okullarına coşkulu açılış

10:47 - Spor

Günün Manşetleri

Şehit aileleri ve gazilerden aşure hayrı

16:13 - İnsan

Genç eczacıların mezuniyet sevinci

15:52 - Eğitim

Sıcak havalara karşı hayati uyarı

15:48 - Sağlık

Ticari araç, çıkmaz sokağa girdi bahçeye düşmesine ramak kaldı

15:44 - Asayiş

Erzurumspor FK’nın Süper Lig fikstürü belli oldu

15:35 - Spor