?>

Kahramanmaraş Tanıtım Günleri, İstanbul’da kapılarını açtı

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI MİLLET BAHÇESİ’NDE DÜZENLENEN “KAHRAMANMARAŞ TANITIM GÜNLERİ” BAŞLADI

Kültür Sanat - 2 ay önce

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen "Kahramanmaraş Tanıtım Günleri" başladı.

Kahramanmaraş’ın zengin kültürel mirası ve eşsiz lezzetleri, İstanbul’da kapılarını açan "Kahramanmaraş Tanıtım Günleri" ile ziyaretçilerle buluştu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde; Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu, Kahramanmaraş Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen organizasyon, ilk gününde yoğun ilgi gördü. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Kahramanmaraş’ın köklü tarihi, kültürel değerleri ve zengin mutfak mirası geniş kitlelere tanıtılıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği organizasyon, adeta Kahramanmaraş’ın İstanbul’daki vitrini oldu. Tanıtım günlerinde en büyük ilgiyi şehrin yöresel lezzetleri görüyor. Kahramanmaraş denince akla ilk gelen tatlardan olan dondurma, tarhana ve fıstık ezmesi, ziyaretçilerin uğrak noktası olurken; geleneksel yöntemlerle hazırlanan ürünler hem tadıldı hem de yakından incelendi. Katılımcılar, Kahramanmaraş mutfağının özgün tatlarını deneyimleme fırsatı buldu.

Diğer yandan organizasyonda yalnızca gastronomi değil, şehrin asırlara dayanan el sanatları da ön plana çıkarıldı. Yemeniden sim sırmaya, ceviz oyma sandıklardan bakır mutfak eşyalarına kadar pek çok geleneksel ürün sergilenirken, ustaların canlı performansları da ziyaretçilerin beğenisini topladı. El emeği göz nuru ürünler hem kültürel mirasın yaşatılması hem de gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor. Etkinliğin ilk gününde sahne alan halk oyunları ekipleri de izleyenlere görsel bir şölen sundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 12 Nisan Pazar akşamına kadar devam edecek tanıtım günlerine tüm vatandaşlar davet edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hayko Cepkin’in başrolünde yer aldığı "Jekyll & Hyde" müzikali Türkiye turnesine çıkıyor

2026-04-06 15:45 - Magazin

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Karadeniz horonu yeniden yorumlandı

2026-04-06 11:08 - Magazin

Çağdaş Balıkesir Spor Kulübü Geleneksel Halk oyunları il birincisi oldu

2026-04-07 17:39 - Magazin

Samsunlu türkücü Tatlıses’e benzerliğiyle ilgi odağı oldu

2026-04-09 14:27 - Magazin

OMÜ’de "Ustalara Saygı Anadolu Rock Konseri"

2026-04-03 14:48 - Magazin

32 sanatçı, sokak hayvanları için tek bir şarkıda buluştu

2026-04-04 16:04 - Magazin

Sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez savaşta mezun veremeyen okulun öğrencileri ile buluştu

2026-04-03 14:00 - Magazin

AVUSTURYALI EMEKLİLER  MARMARİS’E CAN SUYU OLACAK 

2026-04-06 15:41 - Turizm

MARMARİS’TE AVUKATLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

2026-04-06 11:46 - Marmaris

İlgili Haberler

Çeşme Atatürk Anadolu Lisesi’nden "Renklerin Fısıltısı" resim sergisi

10:21 - Kültür Sanat

Kartepe’de "Ahenk" resim sergisi sanatseverlerle buluştu

10:18 - Kültür Sanat

Güneydoğu’nun Kapadokya’sı turizme kazandırılmayı bekliyor

10:07 - Kültür Sanat

Antik tiyatroda gladyatör izleri

10:06 - Kültür Sanat

Güneydoğu’nun Kapadokya’sı turizme kazandırılmayı bekliyor

10:07 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem