?>

’Kaleci olmaya kendimi adamıştım’ diyen genç, depremde ampüte olan bacağıyla hayallerinin peşinden koşuyor

Hatay'ın iskenderun ilçesinde 9 saat enkazda kalan furkan soysal, genç çocuklara umut ışığı olmaya karar verdim.

İnsan - 10 ay önce

Hatay’da 9 saat enkazda kalarak sol bacağını kaybeden Furkan Soysal, futbolcu olma hayallerini yeşil sahada devam ettirerek küçük yaş kategorisindeki çocuklara eğitim veriyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da birçok bina yerle bir olmuştu. Asrın felaketinde 25 bine yakın insan hayatını kaybetmişti. Depreme İskenderun ilçesi Fener Caddesi’nde yakalanan 15 yaşındaki Furkan Soysal ve ailesi de enkazda kaldı. Futbolcu olma hayaliyle hayatını devam ettiren genç futbolcu, 9 saat sonra enkazdan ekipler tarafından kurtarıldı. Genç futbolcunun sol ayağı kesilerek ampüte edildi ve protez takıldı. Hayallerinden vazgeçmeyen genç, antrenmanlarına devam ediyor. Küçük yaş kategorisindeki çocuklara eğitim konusunda antrenörüne yardımcı olan genç, azmiyle takdir topluyor. "Kaleci olmaya kendimi adamıştım, bacağımı kaybedince genç çocuklara umut ışığı olmaya karar verdim"

Kaleci olmaya kendini adadığını dile getiren 15 yaşındaki Furkan Soysal, “6 Şubat depreminde Fener caddesinde talihsiz bir şekilde ailemle enkazda kaldım. Annemler çok kısa bir zaman kaldı, ben 9 saat kaldım. Talihsiz bir kaza yaşadım, sonra 20 gün başka bir hastanede yattım. Kaleci olmaya kendimi adamıştım, bacağımı kaybedince genç çocuklara umut ışığı olmaya karar verdim. Zaten benim bildiğim şeylerdi çok fazla zorlandığımı düşünmüyorum, ileride inşallah bu serinin devamını getiririm. Zeki Göçmen başkanıma teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Boykot Olmayan Ayakkabı Markaları Hangileri? Yerli Ayakkabı Markaları Listesi

2024-06-24 14:53 - Gündem

Hametan Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-06-24 17:17 - Genel

MARMARİS’E DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK KAMULAŞTIRMA

2024-06-28 10:32 - Gündem

MARMARİS’TE TORUNUN TORUNUYLA YAŞAYAN 101’LİK DELİKANLI

2024-06-26 12:02 - Yaşam

DÜNYA İKİNCİSİ SULTANİYE KAPLICASI’NA İLGİ BÜYÜK

2024-06-29 12:20 - ÇEVRE

Türk Malı İçecekler 2024 (Tam Liste)

2024-06-24 11:37 - Genel

ADALA’NIN UNESCO KORUMALI CENNETİ HERMOS KANYONU

2024-06-26 16:40 - Yaşam

MARMARİS’TE DOMUZ SORUNU GİDEREK ARTIYOR

2024-06-24 10:38 - Marmaris

Almanya'da Yaşayan Türk Vatandaşlarına Müjde: Çifte Vatandaşlık Mümkün Hale Geliyor

2024-06-26 17:13 - Ulusal

LEZZETLİ BALIKTA PÜF NOKTA: MEVSİMİNİ BİLMEK

2024-06-25 13:33 - İnsan

İlgili Haberler

Özlü hayvan konukevi ve katı atık tesisini inceledi

00:14 - İnsan

Batman’da binlerce kişi Gazze için yürüdü

22:51 - İnsan

Kütahya Belediye Meclisi’nde MHP’li üyeler toplantıyı terk etti

21:39 - İnsan

Çorum Belediyesi’nin online kurban kesim randevu sistemi 9 Mayıs’ta açılıyor

19:42 - İnsan

Jandarmadan köylerde dolandırıcılık ve güvenlik bilinçlendirme buluşmaları

18:37 - İnsan

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş