?>

Kamu mühendisleri ve teknik personeller mitingi

Tek-sen enerji sendikası genel başkanı mümin güler

Ekonomi - 2 gün önce

Mühendis TEK-SEN Enerji Sendikası, kamu sektöründe çalışan mühendis ve teknik personelin yıllardır biriken sorunları, düşük ücret politikaları, mesleki saygınlık kaybına ve talep edilen Meslek Kanunu’na dikkat çekmek amacıyla 14 Haziran günü miting gerçekleştirecek. Mühendis TEK-SEN Enerji Sendikası, kamu sektöründe istihdam edilen mühendisler ve teknik hizmet çalışanlarının yıllardır biriken sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 14 Haziran Cumartesi günü Ankara Anıtpark’ta miting düzenleyecek.

Meslek Kanunu, düşük ücret politikaları, mesleki itibarsızlık ve güvencesiz çalışma koşullarına tepki göstermek ve bu sorunları gündeme getirmek amacıyla bir araya gelecek olan sendika üyeleri, Mühendis TEK-SEN Enerji Sendikası Genel Başkanı Mümin Güler ve Mühendis TEK-SEN Ulaştırma Sendikası Genel Başkanı Cuma Paksoy önderliğinde, haklarını savunmak ve seslerini duyurmak için alanlarda olacak.

Mitingde ’liyakat’, ’meslek kanunu’ , ’adalet’, ’maaş’ ve ’beyin göçü’ gibi temel talepler farklı sembollerle vurgulanacak. Miting, sendikanın sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanarak geniş kitlelere ulaşacak.

Mühendis TEK-SEN Enerji Sendikası Genel Başkanı Mümin Güler, "Dev tak köprüden ve bayraklı yoldan geçerek miting alanına giriş yapılacak. Miting alanında, kamu mühendisleri ile teknik personelin; düşük ücret politikalarının, mesleki saygınlık kaybının ve yok sayılan haklarının sembolik bir ifadesi olarak, "sessiz çığlık" eylemi gerçekleştirilecek. Miting, sendikanın sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanarak geniş kitlelere ulaşacak. Alanda, kamu mühendislerinin ve teknik personelin emeğini temsil eden "Dev Çarklar Heykeli" yer alacak. Kamu mühendislerin ve teknik hizmet personelinin emeğini, üretim gücünü ve mesleki onurunu temsil eden bu heykelin üzerinde sendikanın "liyakat", "meslek kanunu" ,"adalet" ve "maaş" gibi temel talepleri sloganlarla yazılmış olacak.

Miting sırasında, üzerinde beyin görselleri bulunan balonlar katılımcılar tarafından iplerle gökyüzüne yükseltilecek. Beyin figürleriyle donatılmış balonlar, ülkemizden yurt dışına göç eden mühendislerin, mimarların ve diğer nitelikli teknik personelin beyin göçünü temsil edecek" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

MBA Okulları EUROTOX 2025’e Damga Vuruyor

2025-05-28 12:43 - Gündem

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

MUĞLA'DA SAKIZ HASADI YAPILDI

2025-05-28 14:04 - Ekonomi

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

Marmaris Depremi Güvenlik Kameralarına Yansıdı

2025-06-03 03:45 - Asayiş

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TARIMSAL ÜRETİMDE KORKUNÇ RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI”

2025-05-28 12:34 - Genel

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Muğla-Aydın Karayolu'nda Feci Kaza

2025-05-30 16:31 - Asayiş

MR Cihazı Tartışmasına AK Parti'den Açıklama

2025-06-02 16:47 - Gündem

İlgili Haberler

Denizli kurban ğazarında arife yoğunluğu yaşandı

22:34 - Ekonomi

KUTO Başkanı Akdoğan: "Turizm sektörü sezona temkinli başlıyor"

19:05 - Ekonomi

Mersin’de arı yetiştiricilerine kovan ve ekipman desteği

16:17 - Ekonomi

Kurban satıcıları, yurtdışı bağışlardan ve marketlerden şikayetçi

15:39 - Ekonomi

Söke Belediyesi’nde yeni sezonun buğday hasadı

14:39 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Akvaryum merakı artıyor

10:39 - Genel

Firari Uyuşturucu Hükümlülerine Operasyon

10:38 - Asayiş

Normal doğum anne ve bebek sağlığı için önemli

10:36 - Sağlık

Kurban Bayramında acemi kasaplara müjde

10:34 - İnsan

Ayçiçek Yağı Fabrikasında Patlama

10:16 - Asayiş