?>

Kangalların yavrularını yemesinin sırrı açığa çıktı

Uzman kangal köpeği yetiştiricisi hüseyin yıldız, sosyal medyada yayılan kangalların yavrularını yediği videolar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kangalların vücutlarında bulunan hormonal eksiklikten dolayı yavrularını yiyebildiğini ifade eden yıldız, “keyfe keder saldırmaz, yemez. Aksine korur kollar” dedi.

Gündem - 1 yıl önce

Uzman Kangal köpeği yetiştiricisi Hüseyin Yıldız, sosyal medyada yayılan Kangalların yavrularını yediği videolar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kangalların vücutlarında bulunan hormonal eksiklikten dolayı yavrularını yiyebildiğini ifade eden Yıldız, “Keyfe keder saldırmaz, yemez. Aksine korur kollar” dedi.

Bir dönem sosyal medyada hızla yayılan ve köpek sahiplerini düşündüren Kangal köpeği videolarının sırrı açığa çıktı. Kangal köpeklerinin yavrularını yediği videoların ardından açıklama yapan uzman Kangal köpeği yetiştiricisi Hüseyin Yıldız, Kangal köpeklerinin yavrularını yemesinin nedenini açıkladı. Kangalların; yavrularını diğer dişi hayvanlardan kıskandığı ve oksitosin adı verilen hormonun eksikliğinden kaynaklı olarak yavrularını yediğini ifade eden Hüseyin Yıldız, “Bunu çok gördüm. Tedavi yöntemlerini başardık” dedi.

Oksitosin eksikliği yavrularını yemesine sebep oluyor

Yavru yenilmesinin hormonal eksiklikten kaynaklı olduğunu belirten Yıldız, “Oksitosin dediğimiz bir hormon eksikliğinden kaynaklı. Yeme dürtüleri devreye girip maalesef yavruları anne bunları çok rahat bir şekilde yiyebiliyor. Bununla alakalı da Sivas’ta ciddi anlamda güzel çalışmalar yapıldı. Bu işin akademik yönüne kadar aktarıldı. Yani bunu gördük, çok gördüm. Kangallarda bu çok yaşandı mı? Yaşandı. Tedavi yöntemleri başarılı oldu mu? Tedavi yöntemlerini başardık” dedi.

“Etrafında bulunan her şeyden kıskanır”

Kangalların kıskançlık nedeniyle de yavrularını yiyebildiğini ifade eden Yıldız, “Yuvaların etrafında diğer dişiler vardır. Çok rahat bir hava kıskanma eğilimiyle saldırı eğilimini devreye sokar ve yavruyu görmez ve bir anda saldırabileceği herhangi bir şey bulduğunda saldırıp yavruyu da çok rahat öldürebilir. Bunlar bütün köpek türleri için geçerlidir. Dişiler erkeklerden çok daha dominant, çok daha yaptırımcı, çok daha lider vasıf taşıdığı için yönetim noktasında dişiler çok daha baskın olabilir. Ve tavırlarını kıskanma eğiliminde kaynaklı da yiyebilir. Bu dönemde daha geçimsiz, daha ortama uyumsuz olur. Bir başkasının gelip yavrusunu alabileceği düşüncesine kapılarak yavruyu yiyebilir. Etrafındaki gruplaşma veya yabancı şahıslardan dolayı tehditkar bir refleksle veya kontra bir atağa yönlendirebilir. Bunun için Kangalların doğum dönemlerinde mutlaka kendi başına bırakılması lazım. Gerektiği gibi onların otokontrol merkezlerindeki tüm sistemlerini bozmamak adına lütfen onları uzaklaştırın, yalnız kalsın. Keyfe keder saldırmaz, yemez. Aksine korur kollar” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail ve ABD Bakanları İran'ın Askeri Tehditlerini Görüştü

2024-08-12 14:36 - Ulusal

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE GENELİNDE “HEPİMİZ KIYIDA'YIZ EYLEMİ

2024-08-14 13:36 - Gündem

ÇİÇEK AÇINCA ÖLEN AĞAÇ

2024-08-14 16:15 - Genel

Bülent Uygun’un kızı şeker komasına girdi

2024-08-15 17:15 - Spor

İSTANBUL, DÜNYADA EN ÇOK GEZİLEN ŞEHİR

2024-08-12 11:06 - Gündem

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

TÜRKİYE’NİN TURİZMDEKİ LOKOMOTİFİ KAPADOKYA

2024-08-12 11:52 - Gezi

Cumhur İttifakı Marmaris’te Başkan Ünlü’ye yüklendi

2024-08-13 18:15 - Marmaris

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Sisle bütünleşen Mardin gecesi kartpostallık görüntüler oluşturdu

20:39 - Gündem

Bursa, suyunu konuştu

19:20 - Gündem

Yer altının gizemli canlısı Manisa’da ortaya çıktı

17:01 - Gündem

Batman’da dev turna balığı ilgi odağı oldu

15:50 - Gündem

Yüksekova’da buz sarkıtları 2 metreyi geçti

15:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi