?>

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karasar’dan gençlere çağrı: "Bilişim devrimini kaçırmayın"

Kapadokya üniversitesi rektörü prof. Dr. Hasan ali karasar

Eğitim - 5 ay önce

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, üniversite tercihi yapacak öğrencilere seslenerek, bilişim teknolojilerinin geleceğin mesleği olduğunu vurguladı. Karasar, dünyada şu anda 5 milyondan fazla açık pozisyonun bilişim teknolojileri alanında eleman beklediğini, bu sayının önümüzdeki beş yıl içinde 25 milyonu aşacağını söyledi.

Kapadokya Üniversitesi olarak bilişim teknolojileri alanında büyük bir adım attıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Karasar, Bilişim Teknolojileri Fakültesi ve Kapadokya Meslek Yüksekokulu bünyesinde bilişimle ilgili toplam 12 bölüm açtıklarını ifade etti. Prof. Dr. Karasar, "Bugünlerde sıkça konuşulan yapay zeka, veri analitiği, siber güvenlik gibi tüm gelişmelerin temeli bilişim teknolojilerine dayanıyor. Eğer bu alandaki kadrolarımızı önümüzdeki 3-4 yıl içinde yetiştirmezsek, yine teknoloji tüketicisi konumunda kalacağız. Türkiye olarak dijital devrimi kaçırmamalı, kullanıcı değil üretici olmalıyız" şeklinde konuştu.

YÖK öncülüğünde 2024 yılında kamu ve vakıf üniversitelerinde bilişim odaklı pek çok yeni bölüm açıldığını hatırlatan Karasar, ancak kamuoyunda bu konuda yeterli farkındalık oluşmadığını dile getirdi. Karasar, özellikle üniversite tercihi sürecindeki gençlere seslenerek, "Geleceğin meslekleri arasında yer alan bilişim teknolojileri, yapay zeka ve siber güvenlik alanlarında eğitim alarak kariyer fırsatlarını değerlendirin. Bu alanlar sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada büyük talep görüyor. Gençlerimiz bu fırsatı kaçırmasın" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Başkan Uzun, gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı

2025-07-24 12:15 - İnsan

MARMARİS’TE ORGANİK YUMURTADA SKANDAL

2025-07-23 14:13 - Marmaris

Bodrum Sahilinde Gizemli Kan Tüpü Bulundu

2025-07-29 14:51 - ÇEVRE

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

İlgili Haberler

Erzincan’da Vatan ve Kahramanlık Buluşması

08:13 - Eğitim

Dijitalleşmenin medya, pazarlama, eğitimce ekonomiye etkileri anlatıldı

17:10 - Eğitim

Bölgesel kalkınma için buluştular

16:54 - Eğitim

KBÜ’den İnsan Hakları Günü’ne akademik ve sanatsal katkı

16:43 - Eğitim

Ordu-Giresun Havalimanında acil durum tatbikatı

16:28 - Eğitim

Günün Manşetleri

FETÖ’den hapis cezası ile aranan şahıs polis tarafından yakalandı

15:31 - Asayiş

Şehit Babası Mustafa Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı

15:25 - İnsan

Doğu yine dondu

14:44 - Gündem

Engelli ve ailelerinin yaşam kalitesini artırma çalıştayı

14:23 - Eğitim

TBB’den Milas Belediyesi’ne Paletli Ekskavatör Desteği

14:09 - Genel