?>

KAPGEM, Türkiye’nin yeni politika üretim merkezi olma yolunda ilerliyor

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ (KBÜ) KAMU POLİTİKALARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MERKEZİ (KAPGEM) TARAFINDAN "MASA BAŞKANLARI TOPLANTISI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İnsan - 2 ay önce

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından "Masa Başkanları Toplantısı" gerçekleştirildi. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında yapılan toplantıda, merkezin kurumsal yapılanması, yürütülen politika raporları ve geleceğe yönelik hedefler değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Rektör Kırışık, KAPGEM’in profesyonel bir yapıya kavuşma yolunda önemli ilerlemeler kaydettiğini belirterek, "KAPGEM, güçlü bir marka kimliğine dönüşme sürecinde emin adımlarla ilerliyor. İlerleyen dönemde televizyon ekranlarında ve gazetelerde bir düşünce kuruluşu olarak kuruluşumuzun kurumsal yüzü olacaksınız." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmet Politikaları Masası tarafından hazırlanan "Doğum Artışı Politika Modeli" raporunun Türkiye’de bu alanda yapılan ilk kapsamlı çalışmalardan biri olduğunu vurgulayan Kırışık, raporun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanına sunulduğunu da hatırlattı.

Medya politikalarının ulusal güvenlik açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Kırışık, "Bazı medya kuruluşlarının etik dışı tutumları ciddi bir risk unsuru oluşturuyor. Hazırladığımız raporlar, ülke güvenliği ve toplumsal bilinç açısından kritik öneme sahiptir." ifadelerini kullandı.

KAPGEM’in 27 politika masası ile faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Kırışık, yeni isim ve logo çalışmasıyla merkezin daha profesyonel bir kimliğe kavuştuğunu söyledi. Kırışık, "Artık KAPGEM, Türkiye gündeminde yer alan itibarlı bir düşünce kuruluşu hâline geliyor." diye konuştu.

Yeni kurumsal web sitesinin hizmete girdiğini de belirten Kırışık, tüm akademisyenlere merkezin çalışmalarına katkı sunmaları çağrısında bulundu. "Her kelimenin, her kavramın kıymetini bilerek üretim yapmak zorundayız. Yaptığımız her çalışma bu ülke için stratejik değere sahiptir." dedi.

Toplantı, masa başkanlarının projelere ilişkin değerlendirmeleriyle sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metin Ergun’dan KOBİ’lere Borç Yapılandırma Teklifi

2025-10-30 11:10 - Ekonomi

Ergun: “Beyaz Eşyada Alarm Zilleri Çalıyor”

2025-11-01 12:46 - Ekonomi

Ünlü şarkıcı Çelik, Amasya konserinde mahalle muhtarıyla sahnede oynadı

2025-10-30 00:49 - Magazin

Yağmur altında Cumhuriyet coşkusu: Ünlü şarkıcı Fettah Can hayranlarıyla buluştu

2025-10-28 22:55 - Magazin

"Pırıl" yeni filmiyle vizyona dönüyor

2025-10-28 08:39 - Magazin

Bilecik’te sağanak yağışa rağmen binlerce kişi Madrigal konseriyle coştu

2025-10-29 23:23 - Magazin

Mehmet Çevik Bursa’da sahneyi yıktı geçti: "Benim sahnemde cadılara yer yok"

2025-11-02 12:48 - Magazin

Marmaris Körfezi’nde deniz kaplumbağası kurtarıldı

2025-10-30 09:55 - Genel

Cumhuriyet’in 102.yıl coşkusu Marmaris’te yaşanıyor 

2025-10-29 13:25 - Marmaris

EKOTİM MARMARİS'TEN ORMANLIK ALANLARDA TEMİZLİK DEVAM EDİYOR

2025-10-27 15:01 - Marmaris

İlgili Haberler

Gaziantep’te 2026 yılınının ilk bebeği "Ayaz" oldu

05:34 - İnsan

Elazığ il protokolü GAMER’i ziyaret etti

03:30 - İnsan

Şehitlikte yılbaşı gecesi: Aileler dualarla yeni yıla girdi

03:20 - İnsan

Osmaniye’de 2026 yılının ilk bebeği dünyaya geldi

02:50 - İnsan

Bolu’da 2026 yılının ilk bebeği dünyaya geldi

02:51 - İnsan

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan