?>

Kapya biberler takip ediliyor

Son yıllarda erzincan genelinde üretimi giderek yaygınlaşan kapya, üreticiler tarafından benimsendi

Gündem - 11 ay önce

Son yıllarda Erzincan genelinde üretimi giderek yaygınlaşan kapya, üreticiler tarafından benimsendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelinde uyguladığı Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında Erzincan’da 2 yıldır sebze üreticilerine hibeli olarak kapya biber fidesi temin ediliyor. 2024 yılı için bölgeye Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 417 bin adet kapya biber fidesi temin edilmişti.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri Erzincan Merkez ve Üzümlü ilçesine bağlı köylerde toprakla buluşturulan fideleri yakından takip ediyor. Teknik ekipler, kapya biber çeşidinin ekildiği alanlarda fidelerin gelişimlerini takip ederek, hastalık ve zararlı kontrolü yapıyor. Geçtiğimiz yıl Erzincan’da kapya biber yetiştiriciliği bölge halkı tarafında yoğun ilgi görmüştü. Üreticilerin ürünlerini sağlıklı bir şekilde yetiştirerek Pazar sorunu yaşamadan satmasının ardından bölgede kapya biber yetiştiriciliği açık alanlarda artarak devam ediyor.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri sahadaki kontrollerini sürdürürken alanda herhangi bir sorun bulunmadığını belirtti. Projeye dahil olan çiftçilerle birebir temas kuran ekipler, çiftçilere teknik bilgi aktarımını sürdürüyor.

Üreticilerin ürünlerini sağlıklı bir şekilde yetiştirerek pazar sorunu yaşamadan satmasının ardından bölgede kapya biber yetiştiriciliği açık alanlarda artarak devam ediyor. Bölgenin sebze ve meyve deposu olma yolunda ilerleyen Erzincan’da teknik ekipler de sürekli çiftçilere yardımcı oluyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

Putin'den Uyarı: Rusya Batılı Hedefleri Vurmak İçin Silah Sağlayabilir

2024-06-07 12:27 - Ulusal

İlgili Haberler

Çocuklar çevreyi temizledi

17:25 - Gündem

Falezlerden denize geçiş için yapılan tünellere inceleme başlatıldı

15:45 - Gündem

Kızılırmak Nehri’nde elektrik akımıyla avlanan şahıslar onlarca balığı telef etti

15:47 - Gündem

Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi uluslararası misafirlerini ağırladı

15:04 - Gündem

SUBÜ akademisyenlerinden tarihi ve turistik yolculuk

15:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş