?>

Karabük’te EKT uygulaması başladı

KARABÜK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BÜNYESİNDE HİZMET VEREN 5000 EVLER EK HİZMET BİNASI’NDAKİ 24 YATAKLI PSİKİYATRİ KLİNİĞİ’NDE "ELEKTROKONVÜLSİF TERAPİ" (EKT) UYGULAMASINA BAŞLANDI.

Sağlık - 3 ay önce

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren 5000 Evler Ek Hizmet Binası’ndaki 24 yataklı Psikiyatri Kliniği’nde "Elektrokonvülsif Terapi" (EKT) uygulamasına başlandı.

Modern psikiyatri uygulamaları kapsamında tıbbi altyapısını güçlendirmeye devam eden hastanede, Karabük’te ilk kez uygulanmaya başlayan tedavi yöntemiyle hem il genelindeki hem de Batı Karadeniz bölgesindeki psikiyatrik tanı alan hastalara önemli bir sağlık hizmeti alternatifi sunulması hedefleniyor. İlaç ve psikoterapiye dirençli vakalarda hayati rol oynayan EKT’nin; şiddetli depresyon, şizofreni, katatoni ve bipolar bozukluk gibi rahatsızlıkların tedavisinde en güvenli ve etkili yöntemlerden biri olarak kabul edildiği belirtildi.

EKT sürecinin, Psikiyatri uzmanlarının yanı sıra anestezi ve kardiyoloji uzmanlarının katılımıyla multidisipliner bir yaklaşımla yürütüldüğü aktarıldı. Genel anestezi ve kas gevşetici ilaçlar eşliğinde, yüksek tıbbi standartlarda gerçekleştirilen uygulama kapsamında son 4 ay içerisinde 5 hastaya toplam 25 seans tedavi uygulandığı bildirildi. Tedavisi tamamlanan hastaların sağlığına kavuşarak taburcu edildiği, idame tedavisi gereken hastaların ise süreçlerinin titizlikle takip edildiği kaydedildi.

Uygulamanın hayata geçirilmesinde emeği geçen ekibe teşekkür eden Erkan Doğan, "Psikiyatri ve Anestezi kliniklerimizce koordineli şekilde yürütülen bu ileri tedavi yöntemi, hastanemizin teknolojik gücünü ve uzman kadrosunun başarısını bir kez daha kanıtlamıştır. İlimizde sağlık hizmet kalitesinin artırılması için bizlerden desteğini esirgemeyen Sağlık Bakanımız Kemal Memişoğlu olmak üzere; Karabük Valimiz Oktay Çağatay’a, milletvekillerimiz Cem Şahin, Ali Keskinkılıç’a ve İl Sağlık Müdürümüz İsmail Kara’ya şükranlarımı sunuyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

YENİDEN REFAH PARTİLİ SÜMENOĞLU: MARMARİS’TE SU BASKINLARI İHMALİN SONUCU

2026-02-21 14:45 - Gündem

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

İlgili Haberler

ESOGÜ Hastanesi’nde hastalar ve hasta yakınlarına deri kanseri taraması yapıldı

17:26 - Sağlık

ABD’de Türk Göz cerrahına uluslararası bilim ödülü

17:20 - Sağlık

Niğde’de hastanın vücudundaki 7 kiloluk dev tümör başarıyla alındı

17:18 - Sağlık

ESOGÜ’de sağlıklı yaşlanma panellerinin ikincisi düzenlendi

17:17 - Sağlık

Bağışlanan organlarıyla üç hastaya umut oldu

16:32 - Sağlık

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem