?>

Karacan: "Her yıl yaklaşık 3 bin 800 eczacı mezun oluyor"

ECZACILAR ODASI BAŞKANI KARACAN:" İSTİHDAM DARBOĞAZI, MESLEĞİMİZİN EN YAKICI SORUNLARININ BAŞINDA GELİYOR"

Sağlık - 2 ay önce

Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, eczacılık alanında ciddi bir istihdam sorunu yaşandığını belirterek, "Her yıl yaklaşık 3 bin 800 eczacı mezun oluyor. Sağlık alanındaki bir mesleğin mensuplarının işsiz bırakılması, genç insan sermayesinin de heba edilmesi anlamına gelmektedir" dedi.

Bilimsel eczacılığın 187’nci yıl dönümü dolayısıyla Samsun’daki Onur Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende sırasıyla Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Eczacı Odası, Samsun Tabip Odası, Samsun Diş Hekimleri Odası ve Samsun Bölgesi Veteriner Hekimler Odası tarafından anıta çelenk bırakıldı. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma gerçekleştirildi. "Her yıl yaklaşık 3 bin 800 eczacı mezun oluyor"

Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan yaptığı konuşmasında eczacılık alanındaki istihdam sorununa dikkat çekerek, "Genç meslektaşlarımızın içinde bulunduğu istihdam darboğazı, mesleğimizin en yakıcı sorunlarının başında gelmektedir. Plansız açılan fakülteler ve kontenjan artışları nedeniyle artık ülkemizde eczacılık alanında ciddi bir istihdam krizi yaşanmaktadır. 2001 yılında yalnızca 8 olan eczacılık fakültesi sayısı bugün 64’e ulaşmıştır. Buna karşın fakültelerin yalnızca 19’u tam akredite eğitim verebilmektedir. 2017 yılında bin 448 olan yıllık mezun sayısı, 2025 yılında 3 bin 868’e yükselmiştir. Son yıllarda her yıl yaklaşık 3 bin 800 eczacı mezun olurken, hâlen fakültelerde öğrenim gören öğrenci sayısı ise 25 binin üzerindedir. Sağlık alanındaki bir mesleğin mensuplarının işsiz bırakılması, ülkenin en büyük gücü olan genç insan sermayesinin de heba edilmesi anlamına gelmektedir" ifadelerini kullandı.

Eczacıların sağlık sistemi içerisindeki rolünün artırılması gerektiğini söyleyen Karacan, kamu eczacılarının kadro yetersizliği, özlük hakları ve çalışma koşullarıyla ilgili yapısal sorunlarla karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Karacan ayrıca, Türk Eczacıları Birliği’ni oluşturan ilk 8 odadan biri olan Samsun Eczacı Odası’nın bu yıl 70’inci kuruluş yıl dönümünü kutladığını belirterek, "70 yıllık köklü ve güçlü bir çınar olmanın gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Derin Su Coşkun, milli takım gelişim kampına davet edildi

2026-05-08 15:09 - Spor

Batman Petrolspor’un şampiyonluk kutlamalarında Murat Boz Rüzgarı

2026-05-11 00:40 - Magazin

Afra’nın milyonlarca dinlenen şarkısının hikayesi şaşırttı

2026-05-08 14:38 - Magazin

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

Gece Yolcuları’na sahnede sürpriz: Diplomalarını yıllar sonra aldılar

2026-05-13 09:58 - Magazin

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

Sokaklardaki annelere karanfil dağıttılar

2026-05-10 16:41 - Siyaset

İlgili Haberler

Tarsus’ta fırın denetimlerinde haşereli hamur tespit edildi

17:56 - Sağlık

Turgut Özal Tıp Merkezi’nin ihtiyaçları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a aktarıldı

16:25 - Sağlık

Şırnak’ta ambulans helikopter yaralı şahıs için havalandı

16:11 - Sağlık

Osmaniye’de eski hatlar kamusal alana taşınarak yenileniyor

15:48 - Sağlık

Moda burunlar revizyon ihtiyacı doğurabilir

15:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan