?>

Karadeniz’in en büyük kolektör hattı ile Samsun sahilleri korunacak

Samsun büyükşehir belediyesi, atakum sahilinde çevre kirliliği ve kötü kokunun önüne geçmek amacıyla karadeniz bölgesi’nin en büyük polietilen borulu atıksu kolektör hattı yatırımını etap etap sürdürüyor.

Gündem - 2 ay önce

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum sahilinde çevre kirliliği ve kötü kokunun önüne geçmek amacıyla Karadeniz Bölgesi’nin en büyük polietilen borulu atıksu kolektör hattı yatırımını etaplar halinde sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, 250 milyon TL değerindeki altyapı yatırımının çevresel sürdürülebilirlik ve halk sağlığı açısından kritik önem taşıdığını belirtti. Samsun’un sahiliyle barışık, mavi bayraklı plajlarıyla öne çıkan bir şehir olduğunu vurgulayan Doğan, "Atakum’da kötü koku ve çevre kirliliğinin önüne geçeceğimiz dev kolektör hattı çalışmalarımız sürüyor. Bu yatırım denizlerimizin temizliği için atılmış güçlü bir adımdır. Samsun’umuzun daha ileri yarınlarını oluşturmak için bugünden özveriyle çalışıyoruz" dedi. "Bitirilen bölümler hemen hizmete açılıyor"

Çalışmaların etaplar halinde ilerlediğini ve tamamlanan bölümlerin hızla vatandaşların kullanımına açıldığını ifade eden Başkan Doğan, "Altyapı yatırımları meşakkatli ve zaman isteyen işlerdir ancak şehirlerin gelişimi için olmazsa olmazdır. Bizler de bu süreçte vatandaşlarımızın günlük yaşamını en az şekilde etkilemeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

Söz konusu proje, Karadeniz’de polietilen boru ile bu büyüklükte yapılan ilk atıksu kolektör hattı olma özelliğini taşıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Bayramın 3’üncü günü Sincan Park’ta mangal sezonu başladı

2025-06-08 17:23 - Genel

Bayramda Erdek’e ziyaretçi akını, sahiller tıklım tıklım

2025-06-08 21:48 - Genel

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Seydikemer’de 500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı

2025-06-09 11:37 - Ulaşım

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

Başpolis Yemliha Bozkurt Hayatını Kaybetti

2025-06-10 15:57 - Marmaris

İlgili Haberler

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

19:04 - Gündem

"Temiz Şehir Düzce" kampanyası gece denetimleri ile sürüyor

17:49 - Gündem

Göcek’te mavi geleceği koruyacak

17:30 - Gündem

34 dağcı Yüksekova Sat Gölleri’nde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi

17:18 - Gündem

MUĞLA GENÇLİK MECLİSİ KURULUYOR

17:00 - Gündem

Günün Manşetleri

Kasımpaşa, Pape Habib Gueye'yi Kadrosuna Kattı

14:41 - Spor

Ateşle Mücadele Eden Emekçilerin Sıcak Mesaisi

14:41 - Genel

Altın Fiyatlarındaki Düşüş Panik Yaratmamalı

14:24 - Ekonomi

Aldattığını eşine anlatan iş arkadaşını bıçakladı

14:07 - Asayiş

Beşiktaş'ın St. Patrick's Maçını Sloven Hakem Yönetecek

13:40 - Spor