?>

Karaman’da 11 yıllık evliliği sona eren gurbetçi, lokma dağıtarak boşanmasını kutladı

MUHARREM BOZAN

Magazin - 2 saat önce

Karaman’da 11 yıllık evliliği sona eren gurbetçi Muharrem Bozan, boşanmasını vatandaşlara lokma ikram ederek kutladı. Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda lokma dağıttıran Bozan, "Boşanmak pahalıydı ama sonunda değdi. Sağlıktan gerisi yalan" dedi.

Yaklaşık 20 yıldır Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşayan 44 yaşındaki Muharrem Bozan, 11 yıl süren evliliğinin anlaşmalı olarak sona ermesinin ardından yaşadığı mutluluğu paylaşmak amacıyla Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlara lokma ikram etti. Zorlu bir evlilik ve boşanma süreci geçirdiğini anlatan Bozan, "Başımdan çok kötü bir evlilik geçti. Yaklaşık 11 yıl süren bir evlilikti. Çok şükür artık boşandım. Bundan sonra hayatımıza huzurlu ve en önemlisi sağlıklı bir şekilde devam edeceğiz. İki çocuğumuz var ve bundan sonra çocuklarım için yaşayacağım. Çocuklarıma sağlıklı ve ayakta duran bir baba lazım, hasta yatan bir baba değil. Bu nedenle evliliğimizi sonlandırma kararı aldık. Anlaşmalı olarak ayrıldık ancak süreç oldukça sancılıydı" dedi.

"Boşanmak pahalıydı ama değdi"

"Boşanmak pahalıydı ama değdi" sözlerine açıklık getiren Bozan, "Evet, boşanmak her açıdan pahalıydı. Sonuçta ceketinizi alıp evden çıkıyor ve her şeyi çocuklarınız için bırakıyorsunuz. Ancak sağlıktan gerisi yalan. Boşanmak pahalıydı ama sonunda değdi. Maddiyat yeniden kazanılır ve yerine konur. En önemlisi sağlığımı ve huzurumu kazanmaktı" diye konuştu.

Yeniden evlenmeyi düşünmüyorum

Yeniden evlenmeyi düşünmediğini belirten Bozan, "Şu anda kesinlikle böyle bir düşüncem yok ancak zamanın ne göstereceğini bilemeyiz" ifadelerini kullandı.

Boşanma sevincini neden lokma dağıtarak kutladığını da anlatan Bozan, şunları söyledi: "Mutluluğumu herkesle paylaşmak istedim. Lokma genellikle hayatını kaybeden bir kişinin ardından hayır duası almak amacıyla dağıtılıyor. Ben de ‘Mutluluk için neden dağıtılmasın?’ diye düşündüm. Herkes mutluluğuma ortak olsun ve tatlısını yesin istedim. Bu nedenle lokma döktürdüm. Belki Karaman’da bir ilk olmuştur. Pankartı gören vatandaşlar ‘Gözün aydın, hayırlı olsun, helal olsun’ diyerek beni tebrik etti. Boşanma sürecinde olan bazı kişiler de yanıma gelerek benzer şeyler yaşadıklarını anlattı"

Vatandaşlar ise yaşananlar karşısında hayretlerini gizleyemezken, ‘Allah kabul etsin’ dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Datça'da 16. Hızırşah Etkinlikleri Başlıyor

2026-07-13 14:39 - Kültür Sanat

15 Temmuz Programı Belli Oldu

2026-07-13 11:10 - Marmaris

CHP’de 7 il başkanı ve yönetimi görevden alındı

2026-07-11 09:58 - Siyaset

Turistlerin arasında iş makineleri tepki çekti

2026-07-15 12:46 - Marmaris

Medya Sektörüne İstihdam Desteği!

2026-07-11 09:43 - Gündem

15 TEMMUZ MARMARİS PROGRAMI

2026-07-14 16:05 - Marmaris

Osmaniye’de Kıraç konserine binlerce kişi akın etti

2026-07-11 12:32 - Magazin

Bilecik’te Rumeli rüzgarı eserken, Orhan & Kemal kardeşler binlerce kadını coşturdu

2026-07-11 12:56 - Magazin

Kaza sonrası olay yerinden kaçmak isteyen şahıs, minibüsü vatandaşların ve polisin üzerine sürdü: 1 ölü, 1’i polis 2 yaralı

2026-07-13 02:25 - Asayiş

Ricky Martin 15 yıl aradan sonra İstanbul sahnesinde

2026-07-11 23:59 - Magazin

İlgili Haberler

Diplomasinin ritmi "Erik Dalı" oldu

00:44 - Magazin

Bakü, Uluslararası Vücut Estetiği ve Güzellik Kongresine ev sahipliği yapıyor

00:16 - Magazin

Denizli Büyükşehir ile yaz dolu dolu geçiyor

12:45 - Magazin

Ricky Martin 15 yıl aradan sonra İstanbul sahnesinde

23:59 - Magazin

Bilecik’te Rumeli rüzgarı eserken, Orhan & Kemal kardeşler binlerce kadını coşturdu

12:56 - Magazin

Günün Manşetleri

Çeşme otellerinde doluluk oranı yüzde 90’a ulaştı

12:02 - Genel

Zehir taciri Jandarma’dan kaçamadı

11:50 - Asayiş

Uyuşturucu tacirleri polisten kaçamadı: 3 gözaltı

11:42 - Asayiş

Aktarlardan Sağlıklı ve Kalıcı Bronzlaşma Formülü

11:40 - İnsan

Yaz Spor Okulları’nda 10 bin 500 çocuk sporla buluştu

11:27 - Spor