?>

Karatay’da “Milli Teknoloji Hamlesi ve Teknofest” söyleşisi gerçekleştirildi

KARATAY BELEDİYESİ KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN VE TÜRKİYE TEKNOLOJİ TAKIMI (T3) VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ELVAN KUZUCU HIDIR’IN KONUŞMACI OLARAK KATILDIĞI “MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ VE TEKNOFEST” SÖYLEŞİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Teknoloji - 3 yıl önce

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır’ın konuşmacı olarak katıldığı “Milli Teknoloji Hamlesi ve TEKNOFEST” söyleşi programı gerçekleştirildi.

Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen “Milli Teknoloji Hamlesi ve TEKNOFEST” söyleşi programı gerçekleştirildi. T3 Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır’ın konuşmacı olarak katıldığı program, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda yapıldı. “Bizler artık gençliğimizi TEKNOFEST gençliği olarak tanımlıyoruz”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, söyleşi öncesinde yaptığı konuşmada Türkiye’nin ve dünyanın özellikle son yıllarda teknolojide geldiği noktaya vurgu yaptı. Başkan Hasan Kılca, “Özellikle son yıllarda ülkemizde çok önemli gelişmeler oluyor. Bizler de belediyeler olarak bu değişim ve gelişim sürecinde gençlerimizin yanında olmaya büyük önem veriyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesindeki görev süresi boyunca Konya Bilim Merkezi’nin projelendirilmesinden yapımına, deney düzeneklerinin seçiminden merkezin işletilmesine kadar birçok konuda görev almıştım. Karatay Belediyesi olarak göreve geldiğimiz andan itibaren de tüm okullarımızda Robokaratay Projesi’nin tüm okullarımızda başlatılması, TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları Kütüphanesi’nin yine tüm okullarımızda kurulması, yine okullarımızda teknolojiyle ilgili sınıfların oluşturulmasıyla ilgili ciddi gayretlerimiz var. Geçtiğimiz yıl ilçemizde robot yarışması düzenlemiştik ve inşallah bu yıl ikincisini düzenleyeceğiz. Dünyada ve ülkemizde meydana gelen teknolojik gelişmeler, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz için son derece önemli. TEKNOFEST de artık tüm dünyada bilinen bir marka haline geldi. TEKNOFEST’in gençlerimiz arasında ne derece heyecan uyandırdığının da farkındayız. Bizler artık gençliğimizi o kuşak bu kuşak olarak değil, TEKNOFEST gençliği olarak tanımlıyoruz ve hepsiyle de gurur duyuyoruz. Her birinizin size emanet ettiğimiz bayrağı daha ilerilere taşıyacağınıza inanıyorum. Bu vesileyle TEKNOFEST gençliğinin yetişmesinde önemli payı bulunan T3 Vakfı’na teşekkür ediyorum” dedi. “1071’de, 1453’te, Çanakkale’de ve 15 Temmuz’daki ruh ne ise TEKNOFEST’teki ruh da aynıdır”

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sami Şahin de TEKNOFEST’in Türkiye ve dünya için taşıdığı önemden bahsederek, “TEKNOFEST uzay havacılık ve teknoloji alanında sadece Türkiye’de değil dünyanın sayılı festivallerinden birisi haline geldi. Bizler, bu dönüşümü medeniyet değerlerimizin yeninden hayat bulmasının bir işareti olarak görüyoruz. Çünkü bizler Ali Kuşçu’ların, Cezeri’lerin ve tarihimizdeki daha nice bilim insanlarının o günlerde yaptığı çalışmaları yeniden hayata geçmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu gayret sayesinde de artık dünyada teknolojiyle de anılan bir ülke haline geldik. Asım’ın Nesli olarak tanımladığımız gençlik günümüzde artık TEKNOFEST Gençliği olarak hayat buldu. 1071’deki, 1453’teki, Çanakkale’deki, 15 Temmuz’daki ruh ne ise TEKNOFEST’teki ruh aynıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından programın söyleşi bölümüne geçildi. T3 Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, bilişimin Türkiye ve dünyada geldiği nokta, Türkiye’nin bu alandaki dönüşümü ile dünyada kendi alanında söz sahibi haline gelen TEKNOFEST’i ve TEKNOFEST Gençliğini Konyalılara anlattı. “Ülkemizin geleceği için çocuklarımız 6-7 yaşlarından itibaren teknolojiye yönlendirilmeli”

Vakfı 2016’da kurduklarını ve en büyük amaçlarının milli teknoloji hamlesini hayata geçirmek olduğuna dikkatleri çeken T3 Vakfı Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, “Ülkemiz oldukça genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Ülkemizin yaş ortalaması 33 ve bu önemli bir rakam. Son yıllarda üniversite sayımızda büyük artışlar meydana geldi. Bu artışlarla birlikte teknoparklar, hızlandırıcı kuluçka merkezleri gibi pek çok birimlerde de önemli artışlar oldu. Yine son yıllarda AR-GE nüfusumuzda da büyük artış oldu ve bu rakam an itibariyle 221 binin üzerine çıkmış durumda. Bu rakamlar bize ülkemizin teknoloji ekosisteminin ne kadar gelişmiş olduğunu da gösteriyor. Dünyada teknolojide söz sahibi birçok şirket sahibi bu markalarını çok genç yaşlarda kurmaya başlıyorlar. Dolayısıyla 6-7 yaşlardan itibaren bu bilinci edinerek geleceğimizi şekillendirmeye başlamalıyız diye düşünüyorum. TEKNOFEST’i ilk kez 2018’de düzenledik ve bu bugüne kadar denenmemiş bir şeydi. O yıl 550 bin ziyaretçi gelmişti. Bu yıl düzenlediğimiz TEKNOFEST’e ise 2 milyon 500 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladık. Şu anda da bu organizasyonumuzu ülkemizin birçok şehrine yayma çabasındayız” ifadelerini kullandı.

Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, söyleşi programına katkıları dolayısıyla T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır’a teşekkür ederek, kendilerine ebru tekniğiyle yapılmış bir tablo hediye etti. Osman Ciğer ayrıca, program katılımcılarının tamamının 30 Ağustos ile 3 Eylül arasında Ankara’da gerçekleştirilecek TEKNOFEST’e götürme sözü verdiklerinin de müjdesini verdi.

Programa Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sami Şahin, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Karatay Kadın Kolları Başkanı Hülya Işık, muhtarlar, Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi yönetimi ile vatandaşlar katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmarisli öğrenciler Sarıgerme’de kumdan heykeller yaptılar

2023-08-23 14:06 - Marmaris

PARK BAHÇELER EKİPLERİ DURMAK BİLMİYOR

2023-08-23 16:35 - Marmaris

MARMARİS’TE YAŞAYAN UKRAYNA’LILAR ‘ SESİMİZİ DUYUN ‘ ÇAĞRISI

2023-08-21 13:07 - Marmaris

MARMARİS'TE HALK EKMEK 6 TL

2023-08-22 13:18 - Marmaris

OKUL BAHÇELERİ YENİ DÖNEME HAZIRLANIYOR

2023-08-21 15:18 - Marmaris

MARMARİS KAYMAKAMLIĞI VEFA PROJESİ İLE GÖNÜLLERE DOKUNUYOR

2023-08-21 13:20 - Marmaris

Karakurt yolu trafiğe kapanıyor

2023-08-20 11:52 - Gündem

Cadde ortasında kadını tabancayla vurarak öldürdü, ardından kafasına sıktı

2023-08-25 23:49 - Asayiş

Soğanın başkenti Polatlı’da yazlık sökümünde sona gelindi

2023-08-26 11:16 - Ekonomi

Karaman’ın Ayrancı ilçesinde halk salatalık ve domatesin kilosunu 1 liradan alıyor

2023-08-20 10:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yapay zeka çağında yazılımcının değişen rolü

21:36 - Teknoloji

Sinop’ta Milli Teknoloji Atölyeleri Lise Yaz Okulu

14:44 - Teknoloji

İleri evre kalp yetmezliği hastaları için yerli ‘yapay kalp’

09:41 - Teknoloji

Düzce’ye teknoloji geliştirme merkezi sözü

18:50 - Teknoloji

Başiskele’de miniklerin yaz tatili bilim ve teknolojiyle dolu geçiyor

13:34 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim