?>

Karatay’da sağlık yatırımlarına bir yenisi daha

KARATAY BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE HAYATA GEÇİRİLECEK AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ’NİN PROTOKOLÜ; KARATAY BELEDİYE BAŞKANI HASAN KILCA, KONYA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ YUSUF YAVUZ, OVAKAVAĞI KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI MUSTAFA AYDINCI VE OVAKAVAĞI MAHALLE MUHTARI ÖMER TÜRKMEN TARAFINDAN İMZALANDI.

Sağlık - 5 ay önce

Konya’nın merkez Karatay ilçesi Ovakavağı Mahallesi’ne yeni bir sağlık tesisi kazandırılıyor. Karatay Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Ovakavağı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle hayata geçecek Aile Sağlığı Merkezi, mahalle halkına daha sağlıklı ve modern bir hizmet sunacak.

Karatay Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilecek Aile Sağlığı Merkezi’nin protokolü; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Sağlık Müdürü Yusuf Yavuz, Ovakavağı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Aydıncı ve Ovakavağı Mahalle Muhtarı Ömer Türkmen tarafından imzalandı. Ovakavağı Mahallesi’nde mevcut sağlık ocağı binasının ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle yapılacak yeni tesisle birlikte mahalle sakinleri, aile hekimliği sistemi kapsamında birinci basamak sağlık hizmetlerinden daha modern ve sağlıklı bir ortamda yararlanabilecek. İmzalanan protokol kapsamında 196 metrekare kullanım alanına sahip yeni Aile Sağlığı Merkezi inşa edilecek. Kılca: "Sağlık tesislerimize yeni bir halka ekliyoruz"

Protokol imza töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçedeki sağlık yatırımlarını artırmaya devam ettiklerini belirtti. Ovakavağı Mahallesi’nde eski sağlık biriminin yıkıldığını hatırlatan Kılca, yeni sağlık ocağının hayırlı olmasını diledi. Yeni sağlık tesisinin Karatay Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Ovakavağı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle hayata geçirileceğini belirten Kılca, yapılacak yatırımın Konya’ya ve Karatay’a hayırlı olmasını temenni ederek İl Sağlık Müdürü Yusuf Yavuz’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Konya İl Sağlık Müdürü Yusuf Yavuz da Ovakavağı Mahallesi’ne kazandırılacak Aile Sağlığı Merkezi’nin yöre için önemli bir yatırım olacağını belirtti. Sağlık hizmetlerinde son dönemde koruyucu sağlık uygulamalarına daha fazla önem verildiğini ifade eden Yavuz, bu noktada Aile Sağlığı Merkezlerinin büyük bir rol üstlendiğini dile getirdi. Konya’nın bu alanda güçlü bir altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Yavuz, başta Karatay Belediyesi olmak üzere belediyelerin sağlık yatırımlarına önemli destek verdiğini belirterek Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve katkı sunan tüm belediyelere teşekkür etti.

Ovakavağı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Aydıncı ve Ovakavağı Mahallesi Muhtarı Ömer Türkmen de mahalleye kazandırılacak sağlık tesisi dolayısıyla memnuniyetlerini dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

Üzerine ağaç devrilen oyuncu İbrahim Yıldız hayatını kaybetti

2026-02-28 02:12 - Asayiş

Fidan dikmeye gittiler, çöpleri topladılar

2026-03-05 13:45 - ÇEVRE

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Tayland, İran’daki vatandaşlarını Türkiye üzerinden tahliye edecek

2026-03-05 00:07 - Asayiş

İlgili Haberler

Tarsus’ta fırın denetimlerinde haşereli hamur tespit edildi

17:56 - Sağlık

Turgut Özal Tıp Merkezi’nin ihtiyaçları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a aktarıldı

16:25 - Sağlık

Şırnak’ta ambulans helikopter yaralı şahıs için havalandı

16:11 - Sağlık

Osmaniye’de eski hatlar kamusal alana taşınarak yenileniyor

15:48 - Sağlık

Moda burunlar revizyon ihtiyacı doğurabilir

15:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan