?>

Karla kaplı arazide kaçak elektrikle sulama

ŞANLIURFA'DA GÜNLERDİR ETKİLİ OLAN YAĞIŞIN ARDINDAN KARLA KAPLANAN TARIM ARAZİLERİNE RAĞMEN, BAZI ÇİFTÇİLERİN KAÇAK ELEKTRİK KULLANARAK SULAMA YAPTIĞI BELİRLENDİ. DİCLE ELEKTRİK EKİPLERİ, HARRAN VE EYYÜBİYE İLÇELERİNDE YAPTIKLARI DENETİMLERDE YÜKSEK KAPASİTELİ İKİ KAÇAK TRAFO TESPİT ETTİ.

Asayiş - 2 saat önce

Şanlıurfa’da günlerdir etkili olan yağışın ardından karla kaplanan tarım arazilerine rağmen, bazı çiftçilerin kaçak elektrik kullanarak sulama yaptığı belirlendi. Dicle Elektrik ekipleri, Harran ve Eyyübiye ilçelerinde yaptıkları denetimlerde yüksek kapasiteli iki kaçak trafo tespit etti.

Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamaya göre, Harran ilçesinde karla kaplı yaklaşık 50 dönümlük bir tarım arazisinin sulandığı ihbarı üzerine bölgede inceleme yapıldı. Yapılan kontrollerde, sulamanın hiçbir yasal bağlantısı bulunmayan 100 kVA gücünde kaçak trafoyla gerçekleştirildiği ortaya çıkarıldı. Söz konusu trafonun yaklaşık 100 konutun enerji ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğu belirtildi.

Aynı gün Eyyübiye ilçesi Dilimli Mahallesi’nde gerçekleştirilen dron destekli denetimlerde ise traktör römorkuna yerleştirilmiş mobil kaçak bir trafo tespit edildi. Bu trafonun da benzer şekilde yüksek güçte olduğu kaydedildi.

Her iki kaçak trafonun da tarımsal sulamada kullanıldığı belirlenirken, Dicle Elektrik hukuk birimi tarafından trafolara el konulması amacıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Yetkililer, karla kaplı arazilerin sulanmasının su kaynaklarının israfına yol açtığını vurgulayarak, sulamada kaçak elektrik kullanımının yalnızca ekonomik kayıplara değil, aynı zamanda enerji arz güvenliğine de ciddi zarar verdiğini ifade etti.

Açıklamada, "Yasal olmayan her müdahale enerji sisteminin dengesini bozmakta, dürüstçe faturasını ödeyen vatandaşlarımızın da zarar görmesine neden olmaktadır. Kaçak elektrikle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" denildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Marmaris’te restorana silahlı saldırı: 1 yaralı

2026-01-29 08:59 - Asayiş

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

Marmaris’te restorana saldıran şüpheliler Aydın’da yakalandı

2026-01-29 09:18 - Asayiş

BAŞKAN ARAS B40 ZİRVESİ’NDE KÜLTÜR, TURİZM VE YEREL DEMOKRASİYİ ANLATTI

2026-01-28 14:49 - Genel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

BODRUM TURİZM PLATFORMU OLUŞTURULDU

2026-01-31 11:42 - Genel

İlgili Haberler

Pazardan aldığı 2 kilo mandalinanın yarısı çürük çıktı

13:44 - Asayiş

Muratlı’da motosiklet kazası: 1 yaralı

13:35 - Asayiş

Gaziantep’te 28 vatandaşı 1,9 milyon TL dolandıran 6 şüpheli tutuklandı

13:38 - Asayiş

Konaklama tesisleri ve araç kiralama firmalarına yönelik eş zamanlı denetim

13:39 - Asayiş

Kars merkezli 5 ilde "sahte el" operasyonu: 12 tutuklama

13:37 - Asayiş

Günün Manşetleri

Alışveriş merkezindeki durakta şüpheli valiz paniği

13:18 - Asayiş

Başıboş atlar sokaklarda

13:10 - Gündem

Kızının karaciğeri ile hayata tutundu

13:05 - Sağlık

Annesinin Gözü Önünde Öldürülmüştü: Serdar Köse Davası Sürüyor

13:00 - Asayiş

Kanser tedavisinde kişiye özel yaklaşım

12:24 - Sağlık