?>

Kars Çıldır Gölü’nde dörtnala atlı kızak safarileri nefes kesiyor

KARS ÇILDIR GÖLÜ’NDE DÖRTNALA ATLI KIZAK SAFARİLERİ NEFES KESİYOR(KARS-İHA)

Gündem - 3 ay önce

Doğu Anadolu’nun saklı denizi olarak adlandırılan Çıldır Gölü, büründüğü beyaz örtüsüyle macera tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor. Yaklaşık 70 santimetre buz kalınlığına ulaşan göl, atlı kızakların "dörtnala" safarisine sahne oluyor. "Doğu’nun buz tutan mavisinde adrenalin dolu anlar"

Kars’ın Arpaçay ilçesi sınırları içerisinde yer alan, kış aylarında tamamen donarak devasa bir pist haline gelen Çıldır Gölü, Ramazan ayında da yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Gökyüzünün maviliği ile buz tabakasının birleştiği noktada, ziyaretçiler yüzeyi buz ile kaplı göl üzerinde yürümenin ve atlı kızaklarla sürat yapmanın heyecanını yaşıyor.

Ramazan Bayramı’na kadar atlı kızak seferlerinin süreceğini ifade eden kızakçı Dural Daşdemir, "Çok güzel bir ortam var. Buz kalınlığı çok güçlü, şu an 70 santimin üzerinde buz kalınlığı var. Bayrama kadar biz Çıldır Gölü üzerinde aktivitelerimizi devam edeceğiz. Talep de var, Ramazan boyu açığız. Bayramda da güzel bir etkinlik planlıyoruz. Bayramda da Çıldır Gölü üzerinde atlı kızaklarla tüm etkinliklerimize devam edeceğiz" dedi.

Kars’a İstanbul’dan eşiyle birlikte geldiğini belirten Fatma Tunçsiper, "İstanbul’dan geldik, Çıldır Gölü’nü, bu doğa harikasını görmeye, gerçekten çok güzeldi. O kadar büyük bir gölün üzerinde gezmekten keyf aldık" diye konuştu.

Çıldır Gölü’ne hayran kaldıklarına dikkat çeken Volkan Tunçsiper, "Doğa harikasını görüp, burada deneyimledik. Gerçekten güzel bir deneyimdi. Her şey çok güzeldi, herkese tavsiye ederiz" şeklinde konuştu. "70 santimetre buz üzerinde atlı safari keyfi"

Buz kalınlığının güvenli seviye olan 70 santimetreye ulaşmasıyla birlikte, çivili nalları sayesinde buzda kaymadan ilerleyen atlar, arkalarındaki kızaklarla turistleri gölün derinliklerine doğru eşsiz bir yolculuğa çıkarıyor. Adrenalin sevenler için zaman zaman dörtnala koşturulan atlar, izleyenlere adeta görsel bir şölen sunuyor.

Kars Çıldır Gölü’nde Ramazan ayı boyunca atlı kızak aktiviteleri devam edecek. Atlı kızakçılar, Ramazan Bayramı’nda da buz tutan göl üzerinde çeşitli etkinlikler yapacak. Kars’a il dışından gelen ziyaretçiler, Çıldır Gölü üzerinde atlı kızaklarla kaydıktan sonra bölgeden ayrılıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

YENİDEN REFAH PARTİLİ SÜMENOĞLU: MARMARİS’TE SU BASKINLARI İHMALİN SONUCU

2026-02-21 14:45 - Gündem

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

İlgili Haberler

Nilüfer’de iki mahallede yıkım

15:56 - Gündem

Merkezefendi Belediyesi parkları yaza hazırladı

15:56 - Gündem

Samsun’dan ‘Temiz Bir Çevre’ mesajı

15:52 - Gündem

Ziraat mühendisleri pestisit kalıntısı denetimlerini yaptı

15:54 - Gündem

Manisa Tarzanı’nın izleri Tarzan Meydanı’nda canlanıyor

15:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem