?>

Kars ile Azerbaycan arasında tarım, turizm, lojistik ve sanayi sektöründe iş birliği yapılacak

Kars ile azerbaycan arasında tarım, turizm, lojistik ve sanayi sektöründe iş birliği yapılacak(kars-iha)

Ekonomi - 1 yıl önce

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO), Azerbaycan’a ticari ilişkileri güçlendirmek ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla ziyaret gerçekleştirdi.

KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan başkanlığındaki heyet, Azerbaycan’ın Kiçik v Orta Biznesin İnkişafı Agentliyi (KOBİA) ile bir araya gelerek 2 ülke arasında ekonomik iş birliğini artıracak projeler üzerinde çalıştı.

Bakü’de KOBİA Yönetim Kurulu Başkanı Orkhan Mammadov ve yönetim kurulu üyeleriyle yapılan toplantıda, Kars ve Nahçıvan’da 2 ayrı ‘Bölgesel Ekonomik Forum’ düzenlenmesi kararı alındı. 1’incisi Nahçıvan’da, 2’incisi ise Kars’ta gerçekleştirilecek olan forumların, 2 ülke arasındaki ticaret hacmini artırması ve ekonomik bağları güçlendirmesi hedefleniyor.

KATSO Başkanı Kadir Bozan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, bu önemli girişimin ilham kaynağının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olduğunu belirtti.

Bozan, “Hisarcıklıoğlu’nun vizyonu doğrultusunda, Kars’ı ekonomik anlamda bir cazibe merkezi haline getirme yolunda önemli bir adım atıyoruz. Bakü ile kurduğumuz bu ekonomik köprüler, sadece 2 şehir arasında değil, iki ülke arasında da kalıcı iş birliğine vesile olacaktır” dedi.

Toplantıda, Kars ve Azerbaycan arasında kurulabilecek yeni ticari fırsatlar, iş birliği modelleri ve bölgesel kalkınmayı destekleyecek projeler masaya yatırıldı. Tarım, turizm, lojistik ve sanayi gibi birçok sektörde iş birliği imkanları değerlendirildi.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası, bu girişimiyle yalnızca Kars’ın ekonomik potansiyelini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağlarını ekonomik alanda daha da sağlamlaştırıyor. Nahçıvan ve Kars’ta düzenlenecek forumların, 2 ülkenin iş dünyasını buluşturarak büyük bir sinerji oluşturması bekleniyor.

KATSO’nun liderliğinde alınan stratejik karar, Kars’ın bölgesel kalkınma ve uluslararası iş birliğinde önemli bir merkez olma hedefini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

(ÖZEL) Yola düşen metal rulolar az kalsın faciaya neden oluyordu

2024-12-03 10:02 - Asayiş

Türkiye’nin ilk ve tek kadın X-Trial pilotu, off-road pistlerinde tozu dumana katıyor

2024-12-05 13:07 - Spor

Uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-04 13:33 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden imar çalıştayı

2024-12-03 13:48 - Gündem

MARMARİS’TE ANTİK MERKEZ ÜZERİNDE KAKTÜS ŞÖLENİ

2024-12-04 16:06 - Marmaris

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

İlgili Haberler

Samsun Gıda İhtisas OSB’de ihracat odaklı makarna tesisi kurulacak

18:15 - Ekonomi

Bakan Kacır: "23 yıl önce 36 milyar dolar olan yıllık ürün ihracatımız 270,6 milyar dolara çıktı"

16:41 - Ekonomi

Balıkesir Büyükşehir’den logo açıklaması

16:05 - Ekonomi

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Bakan Kacır: "Su kaynaklarımızın sanayimizde etkin ve verimli kullanımını destekleyecek adımları kararlılıkla hayata geçiriyoruz"

13:54 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi