?>

Kars’ta kar yağışı eğlenceye dönüştü

KARS’TA KAR YAĞIŞI EĞLENCEYE DÖNÜŞTÜ. KENDİLERİNİ DIŞARIYA ATAN VATANDAŞLAR GÖNÜLLERİNCE KARIN KEYFİNİ ÇIKARDI(KARS-İHA)

Gündem - 2 saat önce

Kars’ta etkili olan kar yağışı, kenti adeta bir masal diyarına çevirdi. Tarihi yapıların karla kaplandığı kentte vatandaşlar soğuğa aldırış etmeden sokaklara döküldü. Kimisi karın tadını kayarak çıkardı, kimisi ise eşsiz manzarayı ölümsüzleştirmek için deklanşöre bastı.

"Tarih ve kar bir arada"

Hava sıcaklığının sıfırın altında 13 dereceye düştüğü kentte, başlayan kar yağışı, Kars Kalesi, Ebu’l Hasan Harakani Türbesi ve Tarihi Taş Köprü gibi simge mekanlarda kartpostallık görüntüler oluşturdu. Kentin tarihi dokusuyla birleşen kar örtüsü, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekti.

"Sokaklar pist oldu, çocuklar coştu"

Kar yağışını fırsat bilen çocuklar ve gençler, kale yokuşunu adeta kayak pistine çevirdi. Yanlarında getirdikleri kızaklar, naylon poşetler ve tepsilerle kayanların neşesi, kentin sessizliğini kahkahalar bozarken, dondurucu soğuk eğlenceye engel olamadı.

"Kar Kars’a yakışıyor"

Kars’ın kar yağışıyla birlikte çok güzel olduğunu ifade eden Urşenali Demir, "Çok güzel bir kar yağışı var. Kar gerçekten Kars şehrine yakışıyor. Çok güzel bir ortam var. Görüyorsunuz doğanın güzelliği, tarihi eserler, ne ararsanız Kars’ta mevcut" dedi.

Çok güzel kar yağdığını belirten Ali Şimşek, "Bu şehir kar ile birlikte daha da güzelleşti. Gördüğünüz gibi her taraf bembeyaz" diye konuştu.

"Fotoğraf tutkunları iş başında"

Öte yandan Kars’a tur operatörleri aracılığıyla gelen vatandaşlar, bol bol özçekim (selfie) yaparak sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

Kentte yoğun kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kars’ta kaplı köy yolu bulunmazken, hava sıcaklığı ise sıfırın altında 13 derece olarak ölçüldü.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Engelli Haklarında Tasarruf Krizi

2026-01-24 20:01 - Marmaris

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

ADD’DEN UĞUR MUMCU VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİĞİ

2026-01-24 16:39 - Marmaris

Datça’da sele kapılan sürücü, çalıya tutunarak hayatta kaldı

2026-01-27 21:57 - Asayiş

Marmaris’i sağanak yağış vurdu, araçlar suda mahsur kaldı

2026-01-28 00:31 - Gündem

AK Parti Muğla Gençliği Bir Araya Geldi

2026-01-24 15:09 - Genel

Takla atan otomobil elektrik trafosuna daldı: 2 yaralı

2026-01-26 00:15 - Asayiş

Marmaris’te restorana silahlı saldırı: 1 yaralı

2026-01-29 08:59 - Asayiş

Başkan Demirel'den Sakar Altı–Sakar Üstü açıklaması

2026-01-26 14:15 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

İlgili Haberler

Esentepe Gençlik Merkezinde ara tatil konseri

16:25 - Gündem

Urla’da önlem alınmadan yapılan temel kazısı faciaya neden oluyordu

15:40 - Gündem

Yola düşen kayayı otomobilleriyle çektiler

15:30 - Gündem

Başkent’te eriyen karlar ve yağmur suları, barajları doldurmaya başladı

15:27 - Gündem

Kuraklıkla kuruyan Deliçay yeniden akmaya başladı, çiftçinin yüzü güldü

15:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Öldürülen Atlas Çağlayan’ın ailesini tehdit eden şahıs tutuklandı

15:13 - Asayiş

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası başladı

14:44 - Spor

Avustralya Açık tek kadınlarda şampiyon Elena Rybakina

14:42 - Spor

26 yaşındaki genç kamyonette ölü bulundu

13:48 - Asayiş

Hortumun vurduğu tekneler vinçlerle kurtarılıyor

13:10 - Gündem