?>

Kars’ta Ocak ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

KARS’TA OCAK AYI ASAYİŞ VE GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI(KARS-İHA)

Asayiş - 4 ay önce

Kars’ta 2026 yılı Ocak ayı asayiş ve güvenlik toplantısı Vali Ziya Polat başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya İl Emniyet Müdürü Murat Abdullah Topal ve İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Mutlu Genç ile kentte görev yapan ulusal ve yerel basının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Ziya Polat, "Gazi Karsımızın huzur ve güvenliğini, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlama doğrultusunda kolluk kuvvetlerimiz tarafından Ocak ayında gerçekleştirilen çalışmaları paylaşmak üzere bir aradayız. Ocak ayında 261 bin 167 şahıs, 87 bin 833 araç sorgusu yapılmış, haklarında toplam 115 yıl 257 ay 259 gün kesinleşmiş hapis cezası hükmü bulunan 46, haklarında toplam 5 milyon 987 bin adli para cezası hükmü bulunan 11, ifadeye yönelik aranması bulunan 31, yoklama kaçağı 168 olmak üzere toplam 256 aranan şahıs yakalanmıştır" dedi.

Polat, "Geçmiş tarihlerde meydana gelen 1 adet kişisel verilerin kaydedilmesi, 3 adet dolandırıcılık,1 adet tehdit ve hakaret olmak üzere toplam 5 faili meçhul olay aydınlatılmıştır. Göçmen kaçakçılığı organizatörü 4 şahıs ve yasadışı yollarla ülkemizde bulunan 63 düzensiz göçmen şahıs yakalanmıştır. Yakalanan 2 organizatör tutuklanmıştır. Kayıp olarak aranan 7 şahıs bulunmuştur. Trafik yönünden 26 araç, 23 bin şahıs sorgusu yapılmış, 567 şahıs ve 4764 araca ilgili maddelerden idari para cezası uygulanmış, 87 araç trafikten men edilmiştir. Jandarma komando birliklerimizce ilimiz kırsal alanında 62, TEM şube tarafından Ocak ayı içerisinde 3 şahsa adli işlem yapılmış toplam 65 operasyon icra edilmiştir. Siber suçlarla mücadele kapsamında icra edilen sanal devriye, soruşturma ve adli bilişim faaliyetlerinde terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 78,5816 sayılı kanuna muhalefet suçu kapsamında 20,yatırım dolandırıcılığı suçu kapsamında 25 sosyal medya hesabına erişim engeli getirilmiştir. Toplum sağlığını tehlikeye atacak nitelikte madde temin eden 24,yasa dışı bahis oynatan 51 ve 48 internet sitesi hakkında USOM’a bilgi verilmiş ve vatandaşlarımızın dolandırılması engellenmiştir" diye konuştu.

Vali Polat, "Terörle iktisatlı olduğu tespit edilen 3 farklı şahsa ait hesaplar açık kaynak araştırma raporu tanzim edilmiştir. Bilişim sistemleri kullandırılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçundan 33 olaya müdehale edilmiştir. KADES, Narko Nokta, Narko gençlik, Narko rehber en iyi Narkotik Polisi Anne projeleri ile sessiz katil Karbonmonoksit, Siber farkındalık ve bilinçlendirme, genel güvenlik ve asayiş ,hayvan hırsızlığı ve dolandırıcılık ve çeşitli konularda bilgilendirici faaliyetler kapsamında toplam bin 29 vatandaşımıza eğitim verilmiş, 4 bin 720 adet broşür dağıtımı yapılmıştır" şeklinde konuştu.

Asayiş ve güvenlik toplantısı yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Marmaris’in Güzellik Rotası: Yasemin Uçan Beauty

2026-02-06 17:36 - Marmaris

Mehmet Çevik’ten samimi itiraflar: "Sahne aşkım hiç bitmedi"

2026-02-08 13:59 - Magazin

Selçuk Balcı Başkentli sanatseverlerle buluştu

2026-02-07 22:59 - Magazin

Balıkesir’de, "Selanik’ten Balıkesir’e Atatürk Ezgileri" konseri

2026-02-11 12:18 - Magazin

Emniyetten Kritik Uyarı

2026-02-12 11:03 - Gündem

Karadeniz Ereğli’de unutulmaz konser

2026-02-06 10:06 - Magazin

Uludağ’da Sefo çılgınlığı

2026-02-07 12:04 - Magazin

Evinde ölü bulunan Datçalı doktor toprağa verildi

2026-02-06 17:29 - Asayiş

Marmarisli Şefler Dayanışma Kahvaltısında Buluştu

2026-02-07 12:20 - Marmaris

İlgili Haberler

Ordu’da sokak ortasında silahlı saldırı: 1 yaralı

22:01 - Asayiş

Yüksekova kırsalında zorlu kurtarma operasyonu: 6 saatlik mücadelenin ardından hastaneye ulaştırıldı

21:44 - Asayiş

Kayseri’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şahıs yakalandı

21:22 - Asayiş

Hatay’da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

21:27 - Asayiş

Erzin’de ehliyet sınavına kopya düzeneğiyle giren şahıs yakayı ele verdi

21:28 - Asayiş

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem