?>

Kars’ta öğrencilere siber güvenlik eğitimi

KARS’TA ÖĞRENCİLERE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ(KARS-İHA)

Asayiş - 1 ay önce

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, toplumsal farkındalığın artırılması ve siber suçların önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Murat Çobanoğlu Kız Öğrenci Yurdu’nda barınan toplam 100 öğrenciye yönelik bilgilendirme programı gerçekleştirildi.

Düzenlenen eğitim programında, özellikle gençlerin dijital dünyada karşılaşabileceği risklere dikkat çekildi. Siber suçların henüz gerçekleşmeden önlenmesi, yasadışı bahisle mücadele ve bu suçların yol açabileceği maddi ve manevi zararların en aza indirilmesi konularında önemli bilgiler paylaşıldı.

Eğitim kapsamında öğrencilere; "Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı", "Siber Zorbalık ve Teknoloji Bağımlılığı" ile "Dijital Mahremiyet" başlıklarında detaylı sunumlar yapıldı. Uzman personel tarafından verilen eğitimlerde, güçlü şifre oluşturma yöntemleri, kişisel verilerin korunması, sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar ve çevrimiçi ortamda karşılaşılabilecek dolandırıcılık yöntemleri ele alındı.

Ayrıca, siber zorbalığın bireyler üzerindeki psikolojik etkilerine değinilerek, bu tür durumlarla karşılaşılması halinde izlenmesi gereken yollar anlatıldı. Teknoloji bağımlılığına karşı farkındalık oluşturulurken, dijital cihazların bilinçli ve dengeli kullanımının önemi vurgulandı.

Program sonunda öğrencilerin soruları yanıtlanırken, bilinçli internet kullanımının bireysel güvenliğin yanı sıra toplumsal güvenliğe de katkı sağladığı ifade edildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nce, benzer bilgilendirme faaliyetlerinin il genelinde devam edeceği ve özellikle gençlerin dijital dünyada daha güvenli bireyler olarak yer almasının hedeflendiğini kaydedildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE YANGIN SONRASI UMUT YEŞERDİ

2026-04-18 14:53 - Marmaris

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

2026-04-18 00:51 - Asayiş

MARMARİS ULTRA TRAİL HEYECANI BAŞLIYOR

2026-04-17 16:29 - Marmaris

"DİJİTAL OYUNLARDA ŞİDDET, ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIĞI TETİKLEYEBİLİR"

2026-04-18 13:15 - Sağlık

MHP MUĞLA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

2026-04-17 15:55 - Siyaset

ALTIN DEĞİL, SU KAÇAĞI ARIYORLAR

2026-04-18 10:49 - Ekonomi

Elazığ’da 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 tutuklama

2026-04-18 11:39 - Asayiş

Kaymakam Refiki Birkan Göktaş Marmaris’e Veda Etti

2026-04-18 10:59 - Genel

Türkiye’nin nüfusa kaydedilen ilk robotu şimdi de işe başladı

2026-04-18 12:23 - Teknoloji

Atatürk Üniversitesi’nde "Moleküler Biyoloji ve Genetik" zirvesi

2026-04-18 09:16 - Teknoloji

İlgili Haberler

3 işçinin öldüğü elektrik faciasında bir kişi daha defnedildi

17:22 - Asayiş

Balıkesirli iş insanları "Mesleki Eğitimde Üniversite-Sanayi İş Birliği" panelinde öğrencilerle buluştu

17:24 - Asayiş

Kayıp Nazar davasında flaş gelişme

17:23 - Asayiş

Sinop’ta yan yatan lüks yatın su alma nedeni belli oldu

17:13 - Asayiş

Manisa’da attan düşen kadından acı haber

17:13 - Asayiş

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem