?>

Kars’ta Zimmen Defteri vatandaşların yüzünü güldürdü

KARS’TA HAYIRSEVERLİK VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİ OLAN ZİMEM DEFTERİ PROJESİ İLE 2026 YILINDA 328 İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞIN 34 BAKKALA OLAN TOPLAM 687 BİN LİRALIK BORÇLARI HAYIRSEVER VATANDAŞLARLA TARAFINDAN ÖDENDİ.

İnsan - 4 ay önce

Kars’ta hayırseverlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan Zimem Defteri Projesi ile 2026 yılında 328 ihtiyaç sahibi vatandaşın 34 bakkala olan toplam 687 bin liralık borçları hayırsever vatandaşlarla tarafından ödendi.

Kars Valisi Ziya Polat’ın öncülüğünde 3 yıldır sürdürülen proje, ihtiyaç sahibi vatandaşların mahalle bakkallarına olan veresiye borçlarının kapatılmasıyla hem sosyal dayanışmayı güçlendirildi, hem de yerel esnafa destek sağlandı.

Zimmen Defteri projesinin bu Ramazan aynında sürdüğünü ifade eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çiğdem Aydın, "Zimmen Defteri Osmanlıya dayanan bir gelenek olup, Ramazan ayında hayırsever vatandaşlarımızın tanımadıkları ihtiyaç sahiplerinin borçlarını gizlice ödeme geleneğidir. Bu gelenek ilimizde ede 2024 yılından itibaren Valimiz Ziya Polat öncülüğünde Zimmen Defteri Projesi adı alında uygulanmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile hayırsever vatandaşlarız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın borçlarını ödeyerek veresiye defterlerin, satın alınmaktadırlar.

Bu kapsamında; 2024 yılında 143 ihtiyaç sahibi vatandaşımızın 8 bakkala olan toplam 153 bin lira veresiye borcu, 2025 yılında 192 ihtiyaç sahibi vatandaşımızın 9 bakkala olan toplam 212 bin lira veresiye borcu ve 2026 yılında 328 ihtiyaç sahibi vatandaşımızın 34 bakkala olan toplam 686 bin lira tutarındaki veresiye botçu hayırsever vatandaşlarımız tarafından ödenmiştir ve veresiye defterkeri satın alınmıştır" dedi.

Öte yandan Zimem Defteri Projesi, geleneksel dayanışma kültürünü modern sosyal yardım anlayışıyla buluşturuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinasyonunda yürütülen uygulamada, hayırsever vatandaşlar mahalle bakkallarındaki veresiye defterlerini satın alarak ihtiyaç sahiplerinin borçlarını kapatıyor. Bu yöntem sayesinde yardımlar, doğrudan ve hızlı bir şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

"Hem ihtiyaç sahibine hem esnafa nefes"

Proje sadece borç kapatma uygulaması olmanın ötesine geçerek çift yönlü fayda sağlıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ekonomik yükten kurtulurken, mahalle bakkalları da tahsil edemedikleri alacaklarını alarak rahatlıyor. Kars’ta giderek büyüyen projenin önümüzdeki yıllarda daha geniş kitlelere ulaşması bekleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Tıp Bayramı’na Özel Anlamlı Söyleşi

2026-03-14 17:28 - Gündem

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay Denizli’de öğrencilerle buluştu

2026-03-11 11:07 - Magazin

Eskişehir’de sürücü kursu öğretmen ve personeli geleneksel iftar yemeğinde buluştu

2026-03-16 11:48 - Eğitim

GETOB Ormanı Projesi kapsamında fidanlar toprakla buluştu

2026-03-15 14:50 - Marmaris

GETOB Başkanı Aygün “Tedirginlik var ama büyük bir olumsuzluk yok”

2026-03-13 12:02 - Turizm

Başıboş diye şikayet edilen köpekler bakımevine gönderildi

2026-03-15 14:55 - Marmaris

Marmaris’te Ramazan’la birlikte “dilenci” tartışması

2026-03-11 12:57 - Marmaris

Adana’da mobilya atölyesinde yangın çıktı

2026-03-14 00:50 - Asayiş

Marmaris 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı programı 

2026-03-17 16:27 - Marmaris

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek depremzedelerle iftarda buluştu

2026-03-13 23:15 - Spor

İlgili Haberler

Hastane, "Anne dostu hastane" unvanı aldı

15:15 - İnsan

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Çorum’da klasik otomobil rüzgarı: Vatandaşlar büyük ilgi gösterdi

15:01 - İnsan

Kuran kurslarında 112 Acil çağrı hattı tanıtımları sürüyor

15:04 - İnsan

Siirt’te özel bireyler ve çocuklar böğürtlen hasadında buluştu

14:41 - İnsan

Günün Manşetleri

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi